Popular Posts

kisah-kisah kue

t!nggal kenangan 2010

31 December 2010 · 3 tengah goreng

WELCOME 2011
Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..hari nie 31hb disember merupakan penghujung hari yang kita akan lalui sebelum menjelang tahun baru 2011 tepat jam 12 tengah malam nanti...wahh..rindunya pada tahun 2010 nie sebab macam2 perkara dan kenangan yang dah lalui..ada yang teristimewa dan ada juga yang mendukacitakan..namun semuanya bakal pergi dan meninggalkan kesan serta kenangan yang paling bermakna dalam kehidupan kita..yang berlalu biarkan berlalu, tutup buku lama dan kita bukak muka buku yang baru..azam tahun 2010 ada yang dah tercapai dan ada yang sekadar suam2 kuku..so, bagi tahun 2011 nie apa pulak lah azam bagi tiap2 orang yerr...hehe..


azam aku bagi tahun 2011

my frenz award

30 December 2010 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..aku saje nak buat post nie untuk menempatkan award yang diberi oleyh teman2 blogger sebagai penghargaan buat mereka..thanks banyak2 yer coz sudi adiahkan award pada aku k..

selesai sumenyer

· 0 tengah goreng

Alhamdulillah setelah selama sebulan lebih aku bertungkus lumus bertahan nafsu makan dari makan segala macam mak nenek (hidup tanpa ayam,daging,udang dll) yang boleyh menaikkan kolestrol..akhirnya harinie sumenyer telah berakhir..haha..aku dah bebas kembali seperti sediakala..segala ujian medical checkup termasuk x-ray serta pemeriksaan jantung aku telah lepas dengan jayanya..Then, pagi tadi aku terpaksa g kat kilang boon siew honda untuk amik surat buka akaun RHB bank...

"SMILE CONTEST"

29 December 2010 · 5 tengah goreng

Salam sumer...haha..xabih2 dengan contest ja aku nie...thanks buat cik nurul hidayah coz gtwu kat aku tentang contest nie...kelakar tol coz dalam minggu nie dah 3 contest aku ngn cik dayah nie dok join...adoyaii..gler truk tol..haha..xpela saje syonok2 ja sementara blom sibuk..Oklah, kali nie contestnyer ialah "Smile Contest" yang dianjurkan oleh puan empunya blog http://munalifestory.blogspot.com/ dan juga http://yasyahierastory.blogspot.com/..so aku dengan xmalunya nak jugak join contest nie..hehe..macam biasa sebelum nak tunjuk pic yang dipertaruhkan, apa kata kita baca dahulu beberapa perkara mengenai contest yang dianjurkan ini k..


(klik banner di atas untuk ke blog penganjur)

f!nal ke-2..ayuh skuad har!mau teruskan perjuangan.!!

· 6 tengah goreng




Assalamualaikum wbt...dan salam 1 malaysia..sebagaimana sedia maklum, tepat jam 8 malam ini bakal berlangsungnya perlawanan bagi final ke-2 piala AFF suzuki bagi tahun 2010 yang akan dilangsungkan di stadium Gelora Bung Karno, Jakarta Indonesia...skuad Malaysia telah berbekalkan 3 jaringan gol mempunyai peluang yang lebih cerah berbanding skuad Indonesia untuk menjulang piala AFF suzuki buat julung kalinya..ayuh skuad harimau, harumkan nama negara kita "MALAYSIA" dipersada dunia..huhu..

PERLAWANAN AKHIR KE-2

MALAYSIA VS INDONESIA
(Stadium Gelora Bung karno, Jakarta Indonesia)
8.00 mlm di RTM1

"candid itu cun laa..!"

· 3 tengah goreng

contest ke-2 aku join..:P

(klik pic nie untuk ke blog penganjur contest)

Terlebih dahulu aku nak ucapkan salam 1 malaysia...hehe..thanks buat member aku yang rock sorang nie coz dah tag nama aku untuk join contest "candid itu cun laa..!"...thanks bebanyak ya cik zila rock ..contest nie dianjurkan oleyh tuan empunya blog nie http://dillaadillastory.blogspot.com ..best gak bile dengar tajuk contest nie..lagipown memang xpaham gambar2 candid nie macam mana,haha...ok2, be4 pape meyh kita imbas kembali syarat2 untuk join contest nie yer...

syarat2nya macam tertulis di bawah nie :

ter!ma kas!h 3x

27 December 2010 · 0 tengah goreng


Assalamualaikum dan salam 1 malaysia...tadi aku baru bukak wall page bro hafizal hamad, pengulas sukan RTM..yang semakin popular dan meningkat naik namanya...silap2 bleyh dapat anugerah bintang popular tawun depan nih..hehe..kat wall die, aku tertarik baca status kat bawah nie..ape kata korang baca sekali..aku pown nak tergelak gak...haha..

Amukan har!mau..!!

26 December 2010 · 2 tengah goreng


GARUDA DIBAHAM HARIMAU


tahniah buat skuad bimbingan Rajagobal apabila berjaya menewaskan skuad indonesia dengan jaringan yang selesa 3 gol berbalas kosong..

MALAYSIA ( 3 )  INDONESIA ( 0 )

2 gol telah dijaringkan oleh safee sali manakala 1 gol lagi diperoleh menerusi ashaari..memang terbaek dari ladang habaq mai..ke-3 3 gol dijaringkan 5 minit selepas perlawanan diberhentikan seketika ( markus, goal keeper indon mengadu ada pancaran laser kat muka dia, silau katanya)..akhirnya, 3 gol die dah bolos...

"Contest gambar kenangan sekolah dulu2"

· 5 tengah goreng


JOM JOIN CONTEST


Assalamualaikum dan salam 1 malaysia..huhu..hari nie dengan rasa bangga nyer aku nak join contest yang dianjurkan oleh Cik Ida (http://idasayangkamu.blogspot.com)..Walaupown contest nie dah lama dianjurkan tapi aku baru tersedar time blogwalking..haha..Bagi yang teringin nak join contest nie gak, leyh klik kat pic di atas..Join2 jangan xjoin coz xrugi pown..buat pew nak simpan pic time skol, kan elok join contest nie..terukir kembali kenangan lama...hehe..

bagi yang nak join pe kata baca dulu syarat2nye :

akU maLas rr..

24 December 2010 · 0 tengah goreng


GERAM JANGAN KAU GERAM
GERAM PELBAGAI RAGAM

salam petang, terasa macam nak luahkan je petang2 nie..mOod yang kurang tenang..jiwa bergelora tapi xtahu nak buat apa..nak diluah salah xdiluah berat lak nak simpan...jiwa kacau dan perlukan ketenangan yang maksima..

aku xsuke memaksa dan aku juga xsuka dipaksa
  • so janganla sesekali cube nak memaksa aku buat perkara yang aku memang xmow buat sebab apa, aku xpernah nak kaco orang, xpernah nak paksa2 orang soh ikut telunjuk aku ke ape. jadi please jangan nak memaksa2 aku..hidup aku, biar aku sendiri yang aturkan macam mana jadinya..xperlu nak diarah2 itu ini..kalo mak aku yang suruh, itu xpew aku xkisah..kalau menda yang rasa perlu suruh aku buat, suruh tapi jangan nak paksa2 cakap ulang2 kali..memang laz2 aku xakan buat..

oOh t!dak...!!!

23 December 2010 · 1 tengah goreng

cube korang tengok hidangan kat bawah nie...perghhh...
terliur..menyelerakan...tidakkkk...
xdapat dibayangkan perasaan bila dapat melantak kesemuanye sorang2..haha..

satey...nyum2..

AutoPing Entri di BlogLarian FB

22 December 2010 · 0 tengah goreng

Salam buat semua terutama buat semua penghuni rumah BlogLarian, BlogLarian kini sudah ada di FaceBook dan menyediakan khidmat autoping en3 untuk anda. Thanks buat feez-hafizah coz sedarkan aku akan hal nie..bagi ahli2 rumah bloglarian yang nak join,  anda hanya perlu membuat satu en3 dan melakukan perkara di bawah:

  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian (sudah)
  2. 'Like' BlogLarian FB (sudah)
  3. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda (sudah)
  4. Letak no rumah anda dalam BlogLarian (rumah 17)
  5. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin) -"kebaikan menyertai bloglarian secara jujurnyer traffic blog meningkat berganda2 dari yang asal..lebih hangat daripada biase"
  6. Komen di en3 ini di link furdunesia@nline berdasarkan format berikut.
    1. no. rumah
    2. nama Blog 
    3. link en3 anda
  7. Penyertaan di buka hingga  24/12/10
  8. Jangan lupa beritahu jiran anda jika berkelapangan :) nanti diaorang merajuk susah lak :p
Contoh en3 yang telah autoping seperti yang ada di hujung bawah sebelah kiri di BlogLarian. Anda juga boleh berkongsi pendapat di BlogLarian FB atau berkenalan dengan ahli BlogLarian yang lain di FB.

p/s : jom pakat2 join selagi masa masih terbuka..jangan ketinggalan..tarikh tutup 24hb nie..cepat2..

RTM t3rba!k...!!

· 0 tengah goreng

LIVE..!! LIVE..!!

Assalamualaikum n salam 1 malaysia..perghh..memang xdapat nak gambarkan kegembiraan bila membaca status kat facebook bro "Hafizal Hamad" petang td..nak tawu apekobondo nyer..?? baca bawah nie..

"RTM akan menyiarkan siaran secara langsung pertemuan malaysia vs indonesia pada 26hb Dis jam 8mlm TV1...Rakyat didahulukan,Pencapaian Diutamakan..Sukan Terbaik Hanya di RTM..Terima Kasih3x.."

sUke xsUke

20 December 2010 · 0 tengah goreng



korang mesti kenal serangga yang kat atas nie..lipas atau nama saintifiknye Periplaneta americana..aku memang cukup fobia ngan serangga nie..mana xnyer, aku xsuke coz die leyh terbang..semalam ada sekor lipas sesat masuk umah aku melalu tingkap bilik..ape lagi aku dengan pantas lari keluar bilik la..haha..dalam syonok2 layan siaran ulangan bola kt TV1,opocot kau...lipas tue merayap keluar dari bilik n terbang kat ruang tamu..fobia bercampur geram pown ada..ape lagi tamatlah riwayat kau wahai si lipas..dengan kekuasaan penyapu lidi yang ada, maka tamatlah riwayat lipas tue..selaen lipas memang serangga2 yang leyh terbang nie aku cukup2 fobia..kalo nampak aku blah tiba2 tue,paham2 jela mesti coz ada serangga terbang..kuikui..

deb3z & xb3z

18 December 2010 · 2 tengah goreng

AL-K!SAH

al-kisahnye petang tadi aku,abg n mak aku p kenduri kahwin...tahniah buat pasangan adik n akak, rohaiza dan norhijrah...dowang nie kawan2 aku gak masa kecik2 dulu...huhu..juz bezanyer dowang lebih tua dari aku 3 n 5 tahun..lebih kurang sebaya dengan umo arwah akak aku...yang bestnyer masa d tempat kenduri aku terjumpe dengan jiran lama aku 1 family... wah2 teruja sangat2 dapat tengok dorang sume..sume dah besar2 sampaikan aku terkejut tengok tumbesaran dowang yang sangat maximum tue...hehe..tingat lagi masa kecik2 dulu main sama2 kat balakang umah,biasela permainan2 dulu2,acilut sembunyi,men ligan2,lumba beskal..sekarang nie sume dah balajar tinggi2 dah...yang paling muda pown dah nak masuk tingkatan 4...dulu last sekali aku jumpa die masa umo die 4 tawun kot..tadi tengok mak aiii tinggi giler siot...170++ cm..perghhh...huhu..merungkai kembali kisah2 silam yang menjadi kenangan yang sangat bermakna..urmmm...

aYuh maLays!a aYuh..!!

· 0 tengah goreng

Salam buat sume...aku kalo update blog mesti xde menda laen slaen dari sal bola...haha..nak buat camne dah aku memang minat tengok bola..tambah2 bola sepak tempatan coz aku memang xtengok bola liga2 omputih nie (coz astro tarak) ngeh2..dat y dari dulu memang layan liga tempatan ja..btw, ayat yang selalu aku gune untuk mengelakkan kekeliruan mengira masa
"kurang dari 24 jam lagi" 


sOwie yerr..

16 December 2010 · 2 tengah goreng

Actually bukan ada buat kesalahan apa2 pown...hehe. cuma ada sedikit kekeliruan yang membuatkan aku terasa nak mintak maaf lak...mintak maaf yer buat pengunjung blog yang jenguk blog aku nie tapi meraba2 tercari dimana nak takan follow..pagi tadi aku baru edit cikit untuk bahagian follow..
sekarang nie juz tinggal icon follow je macam nie : 


so kenala tekan yer..then barula dapat follow..

taWaran2...tap!....

15 December 2010 · 5 tengah goreng

tawaran apakah itu...?? sbenarnyer tadi aku dah semak status permohonan aku untuk sambung degree...dapat ke x..?..mestila dapat tapi masalahnye aku memang xberniat nak sambung study...uhuuuu..xpela dapat tengok surat tawaran pown jadila..hehe..


aku dapat tawaran sarjana muda kejuruteraan elektonik...aku pown tataw cmne pembelajaran dalam elektronik nie coz masa diploma aku dalam bahagian elektrik kuasa dan bukannya elektronik..haha..xkisahla gpown aku xcontinue study..pape pown buat teman2 aku yang dapat tawaran..korang sambungla k...
blajaq ghajin2 na..ka papai..salam

malays!a Or v!etnam

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia...macam yang dah diketahui, kurang lagi 24 jam untuk perlawanan dimana pertemuan di antara Malaysia menentang Vietnam yang bakal berlangsung di stadium bukit jalil..


eXcel = p3rcubaan p3rtama

14 December 2010 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum...dah bape hari aku xdapat nak bukak blog...apatah lagi nak update..petang nie berkesempatan nak on9 n update blog...aku juz nak kongsi cikit jela...berkaitan tajuk aku tue...percubaan pertama..berkenaan ngan Microsoft Office Excel..aku baru nak berjinak2 ngan excel nie...try buat system2..haha..benda yang pertama yang aku buat ialah..system nak calculate gpa dan cgpa sbijik mcm slip result dan mini transkrip...system yang basic2 ja..gpown ak baru nak cube2 ja..budak baru nak belajar...sebelum nie aku memang tataw apa lagi function yang boleh buat dengan menggunakan excel nie..ok nie di antara pic system yg aku buat tue...


nie page paling hadapan...isi nama, student no dan ic...coz nanti maklumat yang ditulis kat cnie akan digunakan...

shUib...Ooo..shUib

12 December 2010 · 1 tengah goreng

Sape yang xkenal anggota kumpulan lawak Sepah si shuib nie..atau nama sebenar Shahmira Mohamed..yg tengah2 tue..


aku baru terbaca kat paper KOSMO tadi..mula2 aku terkejut gak, nak kata tergelak adala cikit..haha..

Alhamdul!ll@h saNgat2x

10 December 2010 · 5 tengah goreng

Alhamdulillah...hari nie aku epy sangat2 coz result da keluar dan aku lulus sume n berjaya gak menghabiskan diploma akuyang tertangguh 1 sem..haha.walaupn keputusan ala kadar tapi xpewla yang penting nak habaq mai...kat slip result aku tertulis perkataan "COMPLETE"...


tahn!ah maLays!a 2

08 December 2010 · 2 tengah goreng

Alhamdulillah....perkataan yang nak aku lafazkan pada petang nie...aku rasa semua peminat bola sepak tanah air mesti dah tahu...huahuahua..


malaysia telah menjayakan pesta gol di palembang dengan jaya dan penuh bergaya...
keputusan malam tadi malaysia telah menewaskan skuad laos dengan jaringan 5 gol berbalas 1..terbaek dari ladang..2 gol dijaringkan oleh amri yahya dengan cukup bergaya (aksi superman dan meluncur)..hehe..

salam maal hijrah 1432H

06 December 2010 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt.. Salam Maal Hijrah 1432H buat semua umat Islam di Malaysia serta pengunjung2@teman2 blogger..Tahun Baru 1432H  bersamaan dengan 1 Muharram 1432H bulan pertama dalam tahun Islam.


Diharapkan semoga dengan masuknya tahun serta bulan baru nie, membawa suatu pengorbanan yang baru dalam hidup kita,masyarakat, keluarga serta negara ke arah yang lebih maju ke hadapan...InsyaAllah mudah2han yerr...

Di kesempatan nie, tuan empunya blOg zackillerz blogsz (Muhamad Zairi Bin Marzuki
berdoa semoga kita sama-sama senantiasa beroleh keberkatan dalam hidup dan rezeki, rahmat, keredhaan dan hidayah Allah hendaknya..Aminnn.. 

blOgwaLk!ng...anDa m3st! suKe!!

05 December 2010 · 2 tengah goreng

banner lama

banner baru

Haa...mai2 cnie cik akak, abang long, pak long mahupown mak long oiii...
nie ada benda nak cerita cikit...tengok tajuk pown mesti ramai yang suke buat kan..
tipu la kalau blogger2 yang ada nie xpernah nak blogwalking kan...?? kat cnie ada 1 perkara nak dikongsi cikit..nak memudahkan korang2 sume nak berblogwalking..
memang seyes simple..paham kan...simple mudah pimple itu jerawat...hehe..
korang leyh masuk terus ke 5,6 n mungkin lebih blog dalam 1 tab jew..jimat masa nak berblogwalking nih..kalo suke leyh terus ke site nie Bloglarian...ok settle..

2nd match...Ok..

· 0 tengah goreng

macam biase la...seperti semua rakyat malaysia yang tahu petang semalamada tunjuk live perlawanan AFF suzuki cupdimana pertemuan diantara malaysia menentang thailand...


aku memang dikalangan penyokong yang xsabaq2 nak tengok...bak kata pepatah macam cacing kepanasan ja dok menunggu game start...haha..tentang aksi keseluruhan semalam memangthailand kawal penuhla pada babak yang pertama...malaysia memang xpernah nak serang langsung...tapi agak ok bila masuk babak ke-2, menampakkan adacorak serangan dari skuad malayasia...adala dalam 4,5 kali gak percubaan depan gawang gol..masa amri tanduk bola macam superman tue,

nuffnang...Ooo..nuffnang

04 December 2010 · 2 tengah goreng

selamat pagi dan salam sejahtera aku ucapkan yerrr....pagi nie aku xnak sembang lebOr2 juz nak gtwu cikit jew pasal nuffnang nie..


aku nie baru ja join nuffnang dalam 2 bulan camtuela..sje nak mencube..
dalam tempoh  2 bulan ini yang aku dapt...walaupun cikit ja tapi okla..
saje boring2 dapatla gak cikit..nak beli air tin 100 plus dah lepas nie...huhu..


tapi yang aku xpaham tentang bonus CTR kat Taylor University tue..100%..ape yang 100% nyer tuh..haha..aku nie dahla susah nk paham cikit..huhu..xpew2 wahai iklan2..
mai la masuk kt blog aku banyak2 cikit na...hehe..k salam

urmm..bOsanl3rr

02 December 2010 · 0 tengah goreng

Seperti hari-hari yang biase...aktiviti yang sama dan sama..sama lagi...dan lagi...oOo yeah!!...tersangatlah benci tahap gaban..nasib baek bangun2 pagi wireless ada..leyh aku mendownload, berfacebooking dan berblogging..terhiburla cikit jiwe yang kebosanan nie..masa petang aku hanya dihabirkan dengan menonton movie yang aku download tengahari tadi..


"Jangan Pandang Belakang Congkak 2"

AFF suzuk! cup 2010

01 December 2010 · 1 tengah goreng


Piala AFF Suzuki 2010 
 merupakan antara perlawanan yang ditunggu oleh peminat bola sepak Malaysia yang mana sebelum ini Malaysia hanya mencatat kemenangan pada tempat ke 3 berbanding tuan rumah tempat kedua.

geram...sedeyh...

29 November 2010 · 0 tengah goreng


hampa...kecewa...sedeyh...dukacita...segala macam yang aku rasa bila dapat tahu yang keputusan ujian darah aku "kolestrol berlebihan"...giler ko, aku yang badan kurus nie leyh ada lebihan kolestrol...dalam pale otak nie memang tengah pikir nak marah n tumbuk ja tembok besar china tue bagi berkecai..apo kono ekau nie jangoiii...aku rasa punca paling utama datang coz menkedarah daging, ketupat dan segala macam masa raya korban aritue...xsampai seminggu pas tue g amik darah..memang baguih sangatla kolestrol segala mak nenek naik...tapi badan aku xnaek2 pown..geram dowh..nanti 10hb disember kena g kat Boon Siew balik untuk amik darah laen..giler ko lagi 2 minggu nak kena tunggu..member aku sorang lagi yang apply jawatan sama ngan aku dah lepas..1hb nanti dah start keja...aku ja yang xleyhkeja lagi...xpo2 sabor jela jang...belom sampai rezeki ko lagik..

s!apakah aku d!kala beg!ni

· 0 tengah goreng

Tiap2 apa yang berlaku tue mesti ada sebabnyer...
macam aku gak, mimik muke yang berlainan muncul 
apabila terjadi sesuatu perkara..
nak twu ape yang berlaku disebalik muke2 aku nih..
haaaa... tengok n baca kat bawah nie yerrr...
hehe..


b3bas b3rb!cara

27 November 2010 · 0 tengah goreng

Salam berbahagia dan salam 1 malaysia...alamak tibe2 macam nak baca berita dunia la pulak...hehe..ok lah dalam post kali nie aku juz nak sembang2 cikit meluahkan apa yang tersirat dan apa yang tersurat...banyak perkara yang aku nak luahkan..

perkara pertama

berkenaan dengan medical checkup yang aku dah buat aritue..keputusan ujian darah dan air kencing lom kuar lagi..aku pown tataw apasal lama sangat coz dah 2 hari berlalu, aku lom dapat pape panggilan lagi dari pihak Boon Siew Honda...alahai risaw lak aku dibuatnyer..tue perkara yang pertama yang membimbangkan aku...tatawla awat aku risaw sangat..urmmm...

perkara ke-2

m3d!cal ch3ckUp

23 November 2010 · 0 tengah goreng

Pagi tadi aku terima panggilan dari 
Boon Siew Honda Sdn Bhd 
berkaitan dengan interview yang aku g semalam....
dikol oleh akak azian...
alhamdulillah aku dah diterima...
hehe...
mekasih akak azian coz banyak tolong...

ngeh...ngeh...gelak jahat..

HancUss...t3rgUl!ng-gUl!ng..!!!

22 November 2010 · 0 tengah goreng


Petang tadi aku ad interview di Boon Siew Honda Sdn Bhd 
bahagian pembantu jurutera...
memang hancuss la bila di interview nih...aku ingatkan mula2 chinese ke yang akan interview, tengok2 2 orang Jepun yang interview...
perghhh...
memang die cakap jepunla tapi ada sorang amoi yang 
tolong translate kan dalam english...
aku memang dah cuak...
tambahan pulak bleyh plak dari 8 orang yang datang untuk temuduga, aku yang di interview dulu...orang pertama bhai...
gila jahanam jadinyer...

dOakan kUe

20 November 2010 · 0 tengah goreng

Walaupun baru 2 ari xmengupdate blog 
terase seakan2 sudah lama plak...haha..
tengah2 pagi nie tibe2 wireless muncul..
aku pun tataw ape sebab jiran aku mengonline kan diri 
dalam waktu2 macam nie...
sO, jangan lepaskan peluang...
ak amik peluang nie mencilok line streamyx die untuk mengupdate blog...
Oklah nak dipendekkan cerita, 
alhamdulillah semasa aku menemani "calOn" aku 
nak balik kampus kat terminal butterworth...
aku terima panggilan dari BOON SIEW HONDA SDN BHD 
mintak aku datang pada pagi nanti kul 10 pagi 
untuk interview keje...

tahn!ah maLays!a

18 November 2010 · 0 tengah goreng

Sekali lagi tahniah buat kontijen malaysia 
di sukan asia di guangzhou,china...
pada 17hb november iaitu semalam malaysia telah berjaya meraih
2 pingat emas, 2 pingat perak serta 1 pingat gangsa...
satu pencapaian yang boleh dikira agak cemerlang...
aku paling tertarik dengan pingat yang malaysia perolehi menerusi acara berbasikal keirin yang diwakili oleh 2 kontijen malaysia iaitu Mohd Azizulhasni Awang 
'the pocketrocketman" serta Josiah Ng...

Salam Aidiladha @ Eid-ul-Azha

16 November 2010 · 2 tengah goreng


Salam Aidiladha @ Eid-ul-Azha buat seluruh  umat Islam di Malaysia...
moga diberkati dan dicucuri rahmat oleh-Nya...
17 November 2010 bersamaan dengan 10 Zulhijjah 1431 hijrah
kita bakal menyambut Hari Raya AidilAdha 
atau lebih dikenali sebagai 
"Hari Raya Haji"..


tidak asing lagi bagi kita dengan ibadat korban 
yang bakal diadakan sempena 
menyambut Aidiladha ini...
Buat semua sahabat handai, kenalan2 
yang dikenali secara langsung mahupun tidak langsung...
salam aidiladha buat semua ya...




sedikit renungan :

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.
 

taHn!ah3x...

14 November 2010 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum...
malam nie aku amat berbesar hati ingin mengucapkan 
jutaan tahniah buat kengkawan aku yang petang tadi 
telah selesai amik paper exam yang terakhir bagi semester 
yang terakhir diploma di UiTMPP...
ada yang pulang ke kampung halaman pada malam nie 
n ada gak yang akan pulang keesokan harinya..
dikesempatan nie aku nak mintak maaf seandainya 
ad buat cilap dan salah masa tempoh blajar ngan korang...
n aku nak wish gudluck bagi korang yang akan 
continue study ke peringkat yang 
lebih tinggi...


entah bila la yang kita akan jumpa lagi tapi jangan risaw...
aku akan sentiasa di penang, kampung halamanku...
kalo ada rezeki dan umo yang panjang..
insayaAllah kita akan 
berjumpa lagi yer...


F.R.I.E.N.D.Z  F.O.R.E.V.E.R

salam sayang dari seorang sahabat..

McD cOllect!On

13 November 2010 · 0 tengah goreng

Dalam mengemas2 bilik petang semalam...
aku terperasan satu bungkusan atas almari baju aku..
nak taw ape benda yang ad dlm bungkusan tue...haaa...
nie die..


nie logo menda yg aku selalu beli dulu...
nak twu sebab ape..
beli happy meal dapatla mainan percume..hehe..
kat bawah nie antara mainan2 yang aku kumpul dulu masa sekolah rendah...
aku jaga sampai sekarang..
sayang nak buang wooo tapi banyak gak mainan yang mak aku dah buang...
sedih tol bila carik2 xjumpa..

aDat k3benaRan / k3betUlan

11 November 2010 · 0 tengah goreng

Kehidupan dulu-dulu bersendi adat, adat bersendi agama. Kalau sekarang ni, budak-budak buat tak endah soal adat, adab dan pantang larang. Berikut adalah pantang larang orang tua kita dulu yang sekarang ni kita pun tak berapa nak ikut / tak berapa nak ingat dan xbape nak paham / lain yang difahamkan :

jangan tunjuk pelangi dengan jari nanti jari kudung

pelangi akan muncul pada waktu hujan panas renyai2..hujan panas kan xelok untuk kesihatan,bleyh demam..kalau dah tunjuk pelangi mesti kena keluar rumah, nt kan dah terkena hujan..


jangan makan tonggeng ayam nanti mulut xreti diam

karangan t3rbaek 2010...

08 November 2010 · 0 tengah goreng

credit to : saiful azreen...

notes dia kat facebook yang sungguh lawak sampe ak baca xlarat nak gelak...nie ak nak share kat cnie..mintak izin yer share kat blog ak...memang terbaek r notes nie..


Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.

op3n daYs TUDM

06 November 2010 · 0 tengah goreng

Haaaa....nie nak kongsi cikit apa yang aku buat hari nie...
petang tadi aku ngan apiz p open day TUDM...
kira macam pameran2 la kat TUDM tluk ayr tawar..
nie antara pic2 yang sempat 
aku ngan apiz amik petang tadi..

nie PILATUS yg sempat ak amik pic...
1 ja pown yang dipamerkan...
yang len sume simpan dalam..


j3rs! skUad mAlays!a 2010/2011

· 0 tengah goreng


Jersi skuad bola sepak malaysia bagi edisi 2010/2011...
aku memang tertarik dengan corak rekaan yang terbaru nie...
perghhh..
bagi aku memang simple n stylo..cayalah..
jersi nie akan digunakan oleh player2 sempena 
Kejohanan AFF Suzuki Cup 2010 di Jakarta, Indonesia Disember ini.

stylo dowh jersi baru nie...bergaya...

s3rabuT dOwh

05 November 2010 · 0 tengah goreng



ape yang xkena ntah ngan aku malam nih...
tibe2 jek terase nak tukar themes blog aku nie...
last2 gnie la jadinyer...
serabut sampe aku pown susah nak sebut...
aku pown dah tataw nak edit camne lagi 
dah blog aku nie nak bagi nampak lebih kemas dan stylo biler dipandang...
berjam2 aku edit dan mencari themes yang sesuai tapi xjugak jumpe...
tue yang last2 jadik macam nie...
arggghhhh...tension tol..
hahaha...nak gelak sorang2 la 
akibat xdapat nak memuaskan hati dan jiwa sendiri...
ngeh2..

lebih baik aku g tido lagi bagos...selamat malam..


Anugerah 100Plus-FAM 2010

03 November 2010 · 0 tengah goreng

Tahniah buat pemain2 serta jurulatih pasukan 
bola sepak tanah air yang telah menerima
Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100Plus-FAM 2010 semalam...


bakaL aNak m3nakan ku3

02 November 2010 · 0 tengah goreng

nie pic yang aku baru 
dapat melalui kiriman mms lewat petang td...
thanks buat "siti haslina hasni" coz
mms kan yer..hehe


alalala...tOmey...tOmey...

beby nie nama die

              

anak kepada akak c "siti haslina hasni".
tembam tol..tengok jela lengan die...
huhuhu..

s3las3

· 0 tengah goreng

agenda aku hari nie macam biasela...
tiap2 awal bulan nie reja aku adalah p bayar bil umah, bil api ayaq..
haha..pagi2 mak aku dah kejutkan aku 
"E.....bangun..p bayaq cepat...nanti ujan lak"...
maw xmaw kene bangun la gak...
gle la punya sejuk pagi nie...
aku 2x masuk bilik air baru nak mandi..masuk kuar balik...
sejOk dOwh..dah macam ada air cond lak..haha..
dan lagi 1 perkara, hari nie bezday member aku...
"fauzi"..
aku pown baru kenal ngan dia walaupun dak uitm aku gak..
dah sem nie aku kelaz sama ngan dia...
2 yang jadi rapat tue...
insyaAllah petang nie aku ngat nak kuar ngan die...
p belanjer die makan..2 pown kalo xujan la...
dalam perancangan aku memang tataw nak buat ape...
sO, tunggu dan lihat jela apa yang bakal berlaku hari nie...
nak mengisi masa terluang sebelum paper kedua aku 11hb nanti...
wokeyh roger n Out...


s3lesa! suDah

01 November 2010 · 0 tengah goreng

Alhamdulillah selesai sudah...hehe..
tadi adalah 1st paper aku..start dari kul 2.15pm
sampai 5.15pm..
memang gembira aku bila tengok kertas soalan 
dimana soalan2nyer
memang cukup best dan terbaik...haha..
dari yang aku tengok memang dari tiap2 sem
soalan semakin dipermudahkan..memang lecturer pon 
nak tolong student...aku dapat
jawab sume soalan tadi walaupun adala 1,2
soalan yang agak tricked cikit tapi papepun
alhamdullillah aku leyh buat gak...hehe...
seronok xterkata..so, lepas nie menanti paper yang
last 11hb nanti...hope soalan2 yang kuar dipermudahkan gakla...
target aku lepas selasai
paper tadi leyh la skor A dan ke atas... 
insyaAllah, aku nak tebus balik kecilapan dulu yang
membuatkan aku terpakse extend lagi 1 sem nie...
coz aku percaya dimana ada jalan di
situ ada highway...hehe...
chaiyok2..!!


aWak..hEhe..

29 October 2010 · 4 tengah goreng

awakk...
Ooooo....awakk...


urmmm...


sebenarnye saya malu
la bila jumpe ngan awak..

kehadiran awak buat
saya gembira selalu..


tapi...kadang2 saya berfikir..
layak ker saya buat awak...??

awak...tiap2 malam
saya terfikirkan awak..


itu buatkan ati dan
jantung saya berdebar2 taw..


tapi saya pown tawu yang awak
pown sayang saya..hehe


t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

Archives

p3ngunjUng k3hOrmat