Popular Posts

kisah-kisah kue

Gua penat la brader..

17 September 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..Salam 1 Malaysia buat semua..


Bulan September merupakan bulan yang cukup sibuk bagi aku..dengan OT yang bersepah, kerja pown agak bersepah-sepah jugak nak diselesaikan..No more cuti lepas nie sampai hujung bulan..Lama-lama kepala pun boleyh naik pening dan bermulalah kejadian keguguran rambut..haha..


Bak stail cakap Dato' Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah + Dato' Dr Siti Nor Bahyah :


" Dengan hati yang tenang ya dan jiwa yang lapang, kita mesti pegang pada 1 prinsip ya Anda buat anda dapat "


Aisyeh..bergabung-gabung pulak ayatnyer..hehe..Pegang jugak kata-kata yang diucapkan oleyh Cik Siti Haslina Hasni nie, kerja pun 1 ibadah jugak..So, xleyhla nak merungut sangat..Dalam usia yang muda lagi nie, gunakan sehabis banyak kuderat yang ada untuk bekerja..Nanti dah tua xlarat dah..Esok perjalanan aku bekerja akan diteruskan lagi..Kena siapkan juga control panel plc system untuk sub line conveyor yang baru, kena pasang bagi siap-siap..Lepas tue nak sambung pasang wayer-wayer untuk robot yang nak ubah kedudukan..Sabtu dan ahad nie memang waktu genting bagi aku..Bermula minggu depan pula aku nak kena selesaikan jadual dan servis air-cond dan juga buat semakan "stock take" awal-awal sebelum hujung bulan nanti..OMG sangat letih dirasai..Chaiyok-chaiyok..






p/s : Kena reja kuat baru leyh kumpoi duit nak hidup berkeluarga..hehe..=P









LahTube dan Ketam Transformer nya..

11 September 2011 · 0 tengah goreng


Assalamualaikum wbt dan salam 1 Malaysia..

Sebelum cakap pown xguna tendang pown xkena..jom ramai2 likes page LahTube nie dulu..
 

Bagi yang perasan tajuk entri tue dan dah like pages LahTube kat fb mesti dah tahu status terbarunya..mengenai ketam transformer...haha..kelakor habis dibuatnya..dan paling best bila ramai yang turut menyertai dengan pelbagai nama diberikan pada si mangsa ketam tue..huhu.

Jom kita tengok cikit bakat2 lawak dan kreatif mereka...



dan banyak lagi nama2 pelik yang diberikan..pecah perut aku gelak..hehe.=).siapa dapat bagi gelaran nama yang best dan bayak likes akan diberikan topup RM10..cepat2 sebab xlama lagi topup akan jadi RM10.60 dah...hehe.


p/s : aku tertarik dengan menda yang dibuat nie sampai nak masukkan dalam blog aku..menda simple tapi cukup menghiburkan..tabik spring lah sebab dapat idea2 gnie..huhu




kalo cOuple mesti ceginie kan..??

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 Malaysia


Berkenaan tajuk entri aku kali nie..mungkin dah bosan mendengarnya dan juga dah bosan melihatnya...haha..kalau ada terberkaitan dengan sapa2 tue mintak maaf yerr..just suka-suki je nak sembang2 kat sini dikala cuti2 yang terbiar kosong nih..Oklah, memang dah kebiasaan kita melihat pasangan2 dua sejoli, tiga joli dan berjoli2 nih kan..ada yang belasan2 tahun, dalam era 20-an dan dibangku sekolah rendah pown dah ada skunk nie..tapi pernah tak kita perasan tabiat yang selalu pasangan2 couple nie buat..??meyh kita singkap sedikit sebanyak...aisyehh dah macam misteri nusantara plak..hehe

  • keluar dating (memang femes menda nih..keluar dating jauh2 lak tu takut kantoi ngan kawan2 or family)
  • tengok wayang (tengok xpa jangan membuat wayang plak yerr..xmow2)
  • naik moto berdua (yang nie couple golongan remaja..jangan xnak ngaku lak)
  • jalan pegang tangan (oppppsss...bahaya nie kalo diterjah org2 penjegah maksiat..)
  • pakaian nak sedondon (trend skunk..semua nak sama..u jump i jump la katakan)
  • fb in a relationship with ..........., gaduh cikit terus tukar jadi single / widowed / it's complicated / separated / divorced (yang nie memang jelas lagi nyata berlaku..kan2..??)
  • abang..sayang..baby...ucuk...mama...papa... (uwahahahaha...tataw nak crita macamana..rasa geli2 sendiri la k)
  • bergambar bersama (yess..sangat romantik,fantastik,pensel tiktik bagai..tapi duduk renggang2 xmow pegang2 taw..xmow2 nanti mak marah)
  • hp/laptop background image mesti gambor pasangan (alasannye nanti kalau rindu buleyh tengok selalu..jauh dimata dekat dihati..euwwww..)
  • bergayut/mesej 120km/j non-stop (xlekang dengan hp..sampai tengah u..uuk..pown hp masih ditangan..=P)

p/s : apa yang tertulis ad gak terkait ngan ak..kuang3x..ap2 pown berfikir sejenak..sebelum kahwin..semuanya indah belaka..kentut pown bau wangi..huhu..=P..lepas kahwin..kekalkah keromantikan sebegitu lagi..??


Nak hp barula...=)

10 September 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..

Lama dah xupdate blog nie..harinie berkesempatan nak update blog sebab harinie aku amik anual leave..saja nak merehatkan badan dari kerja..so, adala masa untuk aku nak update blog..Ok untuk entri kali nie, macam biasalah tiap2 bulan mesti ada ja benda2 yang aku ngidam nak beli..dulu mengidam nak rembat moto lagenda..sekarang dah dapat..kali nie aku nak rembat hp lak..hp apa yang aku nak rembat tue..??

SAMSUNG GALAXY ACE

warna putih
warna hitam

Nie ha HP yang aku ngidam untuk bulan nie...sebab harga dia adalah harga yang mampu untuk aku dapatkan..haha..sebenarnya bajet pown ciput ja..pikir punya pikir, nie keputusan yang terakhir untuk memilih hp nie untuk dirembat..simple design dan yang paling penting skrin die besar..

So, antara 2 kaler yang ada...agak2 warna apa yang best dan cantek..nak amik putih aku takut cepat kotor ja..huhu..bagi aku warna hitam ok kot..tapi selera aku kadang2 pelik cikit..yang orang xsuka tue yang aku suka...haha..



p/s : InsyaAllah hujung bulan nie aku nak rembat hp nie...cumanya aku tataw katna nak rembat area2 penang..jarang sangat2 ronda2 ushi hp..so, xtahu kat mana yang ok..GITAR..??alamak, terpaksa dilanjutkan lagi sbulan untuk gitar..sabor2..haha..



gempa bumi..??

06 September 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt...
Gempa bumi baru saja berlalu jam 1:50 am waktu Malaysia tadi..lebih kurang jam macam tuela..aku pun xsempat nak tengok jam betoi2 sebab bila rasa gegar aku terus melompat dari atas katil n keluar g kat ruang tamu..Melalui teman2 di facebook, gempa yang dirasai berpunca dari 1 gegaran yang berlaku di sumatra Indonesia..Info macam kat bawah nie..atau klik link nie (EARTHQUAKE) untuk lebih lanjut..


nie berdasarkan info yang aku dapat dari link yg kawan aku bagi..

Kawasan2 yang turut merasai gegaran

Ini diantara respon2 yang dicatat setakat jam 2:30 pagi tadi..


So, apa2 pown pagi nanti tengok berita untuk lebih kepastian apa yang berlaku..Hope tiada kejadian Tsunami yang berlaku..Time2 pagi nie suma pakat dok tidoq abih dah..




p/s : seram gak rasa tadi..sebab aku dok umah flat tingkat 10 lak tue..tiba2 goyang, ingatkan pala aku yang ting tong sebab baru balik dari reja..adoiiii...





Rayer 2011 camne rasanya..??

01 September 2011 · 1 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 Malaysia

"  Sebelum apa2, baek sekiranya aku mengambil peluang nie untuk mengucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri dan juga hari kemerdekaan bagi tahun 2011 ni..Mengharapkan pada hari raya kali nie memberi 1000 kemaafan buat kita semua.."

Oklah berbalik kepada tajuk entri kali nie..Rayer 2011 camne rasanya..?? adakah berasa pahit, manis, masin mahupown tawar dan hambar..??huhu..bagi aku rayer kali nie hanya sederhana..tidaklah semeriah dahulu..segala kelengkapan rayer pon hanya sederhana...Rayer tahun nie pown aku hanya beli baju jew 2 helai...yang lain semua barang2 tahun2 yang lepas..bukannya apa, rasa macam biasa2 ja tahun nie..mungkin atas faktor peningkatan usia yang dah mencecah 22 tahun nie membuatkan mood untuk berayer dah kurang...(aiseh baru 22 tahun, buat macam tua sangat...haha)..=P

Rayer pertama tahun nie aku juz pergi berayer beberapa rumah ja...tue pown sebab follow kawan2..dalam 4 buah rumah ja..Rayer ke-2 memang aku duduk rumah sampai ke petang..pukul 5 baru aku gerak merempit ke Pulau g rumah member aku kat sana sorang2..1 rumah ja pown then trus balik rumah..memang bosan sebab tak tahu nak p mana...nasib baikla ada moto, boleyh gak aku jenjalan pusing2 cikit walaupown sorang2 aku memang tarak hal punya..memang jenis perangai aku, sorang2 kalo nk g tengok wayang ka, nak g jalan2 makan angin ka aku memang boleyh ja...janji hati aku tenang..

InsyaAllah rayer ke-3 kalo xdak apa2 hal, aku ngan family akan singgah berayer kat kampung..dah bertahun2 aku xbalik berayer kat kampung sejak aku dr tingkatan 3 lagi..pejam celik dah hampir 7 tahun aku xberayer kat sana..dan dah lama gak aku xpergi ziarah kubur arwah akak aku kat kampung tue..hope esok dapatlah buat semua tue dan dipermudahkan segalanya...



p/s : Salam Aidilfitri buat semua..maaf zahir dan batin dari aku Muhamad Zairi Bin Marzuki..=)



t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat