Popular Posts

kisah-kisah kue

Sekadar Luahan

27 February 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..memang dah lama aku tidak mengupdate blog ni..dalam minggu nie agak busy cikit dengan reja..kadang2 balik keje dah penat pastu apa lagi terus pengsan dengan jayanya atas katil sambil memeluk bantal kesayangan..tup2 dah sampai alam kayangan...huhu..


arini ahad 27hb februari, barulah dapat cuti dan rehat2 kat umah..itu pon bukan sekadar buta2 cuti, ada jugak reja yang perlu diselesaikan..urmmm, dulu time tengah study, perasaan malas nak study..malas nak g kelaz la..skunk dah keje, baru tawu betapa penatnya bile dah keje nie..tapi yang bestnyer bila tiba ujung bulanla..dapat gaji..hehe..

Maharaja Lawak

23 February 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..lama betoi aku xupdate blog..ok2 hari nie nak cite cikit tentang "Maharaja Lawak"..haa..macam best jew kan..??aku berani cakap memang akan meletup punyer sebab program nie double tripple kelakar dari biase..Semalam tlah diadakan Sidang Media untuk program terkini kat Asro Warna. Maharaja Lawak yang menggabungkan finalis2 daripada Raja Lawak yang lepas2 untuk berentap dalam 1 gelanggang..program nie akan bermula pada 1 April 2011..tunggu kemunculannyer yer..huhu..terbaek dari ladang habaq kat hampa..=)


Sebahagian peserta Maharaja Lawak di Sidang Media Maharaja Lawak..

Senarai Peserta akan dipaparkan di laman web rasmi Maharaja Lawak nanti..apa2 berita leyh g kat facebook maharaja lawak..likes ramai2 ya..


Jom sama2 kita pakat2 ketawa ramai2..tengok jangan xtengok..huhu..roger n out..

kOrang kEnal x??

18 February 2011 · 3 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..dan salam 1 Malaysia..hari nie dah hari jumaat kan..alahai cepatnya masa tue berlalu..pejam celik pejam celik dah nak ujung minggu..urmm, oklah hari nie nak tulis pendek jew..oklah, nak tanya cikit, korang kenal x siape tue "Norman Musa"..?? dan korang pernah dengar x tentang restoran "Ning"..?? 




Aku rasa kat Malaysia xramai yang tawu..tue pown kalo diorang yang betul2 minat pada bidang masakan nie..actually Norman Musa @ Abg Norman nie seorang tukang masak kat Manchester..huhu..kira die berjaya gakla, sebab bukan senang nak hidup di negara orang lain, then dapat bukak business dan jadi tukang masak plak kat sana..sangat mencabar bukan..huhu..sekurang2 nya die dapat buktikan yang rakyat Malaysia nie walau dimana berada, juga mampu untuk berjaya..

mOod kerja

16 February 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia ( bg kata pembuka dalam keadaan yang kurang semangat )..huhu. mana xsemngatnya bila dah dapat cuti dari ahad sampe selasa..hari nie dah mula kerja macam biasa, maw xbaloq liat..harinie aku shift petang kul 3.30pm sampai 12.00am..giler lah dah lama kot asyik kerja pagi ja, minggu nie dapat shift petang plak..adoyaiii..dasyaattttt!!!...


nak senyum pown ada...nak marah lagi ada..
paling banyak mood malas la..hehe


dalam minggu nie banyak perkara yang perlu aku selesaikan..menda yang pertama sekali, aku kena selesaikan slide presentation..21hb nie dah kena anta untuk disemak..apalah idea yang aku nak muatkan dalam slide aku tue untuk improvekan kerja2 operator kat bahagian Assembly Frame (Pemasangan) nie...hadoiiiila..


sakit kepala sakit jiwa
pecah gelas tercucuk kepala
itu ini xtahu apa
senang masuk hospital giiiila

selamat bekerja wahai semua..roger n out..!!!

aku dipaksa..aku terpaksa..

15 February 2011 · 3 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...belum terlambat untuk ucap salam maulidur rasul buat semua kaum muslimin dan muslimat..ok, arinie aku telah dipaksa..dan aku pown terpaksa..apakah..?? sebenarnya tadi member aku kol n mesej, soh aku datang gak megamall pacific teman dia..aku memang xmow p dari aritue g..memang dah kompom xnak g, tapi member aku sorang nie gatai sangat nak g..


macam nie la muka aku bila kena paksa...
comel x..??hahaha..


So tadi dia g, mlepak sorg2 ja tgk yang lain2 men bowling..dalam perancangan yang nak keluar juz mula2 pikir, syu,liena,elly, dan syafiq...tapi tadi last ad gak dalam 7 orang dak lelaki yang kerje shift A datang join gak..maw member aku sorang tue xmlepak sorang2..dorang yang g situ sume dak2 keje shift A, member aku nie shift B..memang sah2 xknal la..dia pulak kata xleyh nak masuk skali ngan dak2 tue...haha..laz2 kalut soh aku datang gak teman dia.."sanggup janji nak belanja aku makan g"..janji aku datang..huhu..macam2 hal la ko...aku xpaham betol la..aku ngan baloq liat, muka pown dah macam muka lembu kena maki..datangla jugak dalam kul 3.30 petang tue...

100 Bloggers Diperlukan

· 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..harinie baru aku tersedar tentang nie ..nampak macam menarik..aku pown xtawu sama ada masih terbuka or x..tapi xsalah seandainya aku nk join gak..sangat menarik..hehe..bagi sesiapa yang ingin nak join leyh ja klik cnie untuk maklumat yang lebih details yiedpozi..silakan yerr...menda nie memudahkan kita untuk berblogwalking..seyes memang mudah.




apa yang aku cakapkan mudahkan tue..korang leyh tengok sendiri melalui pic yang aku letakkan kat bawah nie..senang nak paham..


camniela bentuknya..direct dr blog korang dah leyh blogwalking sana sini..hehe..
baru ja buat..blg ak dah tersenarai..yg 1st skali tue dalam list 14


Syarat2 yang perlu dilakukan..

1. Buat satu post yang bertajuk '100 Bloggers Diperlukan'
2. Pasang widget blogwalking di blog korang. Masuk sini dan klik button "Add To Your Blog/Install" untuk pasang widget ni.
3. Submit permalink post di ruangan komen entri ni www.yiedpozi.com.

Itu je. mudah jew kan..kan aku dah cakap mudah jew...1st time dalam hidup aku syarat2 die 3 jew..hehe.menarik dan sangat menarik..jom ramai2 join..k salam



KULIM seketika...

13 February 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..arinie aku dah start cuti, sO memang bosan tahap gaban la dok kat umah..urmm, pape pon pagi tadi aku g terminal jap anta dipujaan hati naik bas balik ke kampus UM..sedeyhla coz die dah balik...kalo nak jumpe pon maybe bulan 6 nanti baru die dapat cuti...buat nani take care erk kat sana




Oklah berbalik pada tajuk entri kat atas nie...KULIM..sebenarnya xrancang pon nak g kulim..tengahari tadi aku terbaca status member aku si hafiz nie..so, petang tue dalam kul 3petang aku g umah die kat penaga..dok lepak2 jap, then try contact 2 orang lagi member rizal dan syafiq..masing2 xtwu nak g mane gak..last2, setuju turun g KULIM..hehe..kitaorang sampai KULIM pon dalam kul 5 petang gak la..lepak kat Gaint Kulim..1st skali lepak kat tempat karok dulu..aku xkarok pon, juz tengok n melayan ja member2 aku 3 orang dok karok..aku sora xsedap jadi xmampu la karok..haha..
nie antara pic yang sempat aku snap...


xsabOr nak cuti

12 February 2011 · 0 tengah goreng

Salam buat semua...
selamat tengah malam ya..haha..
sebenarnya aku xdak idea nak tulis kat blog nie..
semakin hari semakin xdak idea coz asyik keja ja...
balik umah dah penat then tido...
xde something yg menarik jadi dalam seharian selain dari keje dan tido..huhu..
tapi, pagi nt adalah last day keje before cuti 3 hari..
wah2 suka tol aku bila dapat cuti nie..
jari jemari aku dah mula sakit dan bengkak 
dek masukkan rubber n coller kat battery box..
siot tol punya rubber..keras2 belaka..
jenuh aku nak tekan bg masuk..
dahla silicon tarak, semata2 guna air sabun ja, mana nak jalan...
so, pagi nanti aku nak buat keja enjoy2 ja then prepare 
for slide presentation unjung bulan nie..kena cari idea n isi awai2 cikit..
kalo dak nanti ujung2 time nak dekat present jenuh meraba2 nak mencari...hehe..
buat semua warga Boon Siew Honda..
aku taw hampa suma pown xsabaq2 nak cuti kan??haha..
k selamat malam roger n out..


Cerita Kedai kOpi...

10 February 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia...cerita kedai kopi adalah tema untuk minggu ke-6 gelanggang raja lawak musim ke-5..wahh, minggu lepas dah berakhirnya tema muzikal komedi dimana pada minggu lepas tiada penyingkiran para peserta..bagaimana pula dengan minggu ini..??urmm...aku pown xpaham..haha..



Diambil dari laman rasmi raja lawak : http://www.astro.com.my/rajalawak

Safee Sali sah ke Pelita Jaya

08 February 2011 · 1 tengah goreng



(aku dah malas nak edit..amik jew kat sini..aku gune pic nie taw bro..huhu)


Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..aku rasa sume peminat bola sepak tanah air pown dah twu berkenaan dengan penghijrahan safee sali, aku yang lambat nak update..haha..pemain selangor ini sah ke kelab liga indonesia "Pelita Jaya"..sekarang semua persoalan itu telah terjawab..Mohd. Safee Mohd. Sali berusia 27 tahun akan beraksi bersama kelab Indonesia, Pelita Jaya bermula pada 14 Februari ini.

LEMAN RAJA LAWAK 5

07 February 2011 · 1 tengah goreng


Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..sape tengok raja lawak musim ke-5..?? layan x, layan x..oklah berbalik pada tajuk entry aku hari nie.."Leman RL5"..sebenarnyer aku peminat pelawak leman nie sebab lawak yang dibawa oleh beliau memang lawak original kampung..aku pown paham dan leyh gelak..sampai kadang2 terikut2 tagline dia "Aku xpaham betoi lah"..minggu pertama aku tengok raja lawak, aku memang dah tertarik dengan lawak beliau..minggu pertama, kedua dan ketiga memang best, juz minggu ke-4 ja leman kurang menyengat sikit tp xpa yang penting aku leyh layan lawak dia...

esOk kerja..!!

06 February 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan selamat malam buat semua...
dah hampir seminggu cuti sempena perayaan tahun baru cina..
memang agak lama cuti dah menyebabkan 
aku semakin baloq liat..haha..
esok dah kena keje seperti sediakala..
dapat plak shift pagi miggu nie..
yeah2 memang terbaek kena gerak g keje kul 6 pagi...
adoyaii..
jadi disebabkan keje pagi, bermakna malam nie aku kena lah tido awal..
kalo x esok pagi xdapat bangun awal, kalau dapat bangun pown, 
bak kata leman raja lawak 5 "muka dah macam lembu kena maki"...haha..
k selamat malam suma..roger n out..huhu


BBQ d Pantai Merdeka..

05 February 2011 · 1 tengah goreng



Assalamualaikum dan salam 1 malaysia..sebagaimana tajuk entry aku pada malam nie, BBQ d pantai merdeka..hampa orang2 utara kalo xtaw pantai merdeka kat mana, ak memang xpaham betoila..haha..(sebenarnya aku pown br 1st time p situ)...kuikui..sume nie dah dirancang oleyh bos besar farid, apiz n aku sebagai pembantu..mula2 ingat nak p awai, td laz2 dalam kul 3.30 ptg bru sampai..huhu..ahli2 mesyuarat tingkap yang memeriahkan lagi suasana BBQ slaen dri aku, apiz n farid (cik siti nur lala, asma, family apiz, dan sedara mara apiz)..total sume tadi dalam 15 orang gak la..

aku nak n!e...nak n!e..

· 2 tengah goreng



aku mengidam nak ada gitar sendiri...aku nak ini..nak ini...wuuuwuuu..
sebab kat umah aku bosan giler asyik mengadap laptop ja..
jari jemari terasa ingin mengikut rentak dan irama..

aku akan usahakan..
~out~



makan lag!..

04 February 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia...sebenarnyer nak update entry nie semalam tapi rase malas yang amat...so, ditundakan pada pagi nie...hehe..sebenarnyer semalam ada buat makan2 cikit..jiran2 umah aku ( tingkat 10) sume share2 la nak buat makan2 cikit..ramai gak la semalam (paling ramai budak2 la..kecoh 1 tingkat 10 dengar sora dorang)..menu yang ad semalam

| ayam panggang | hotdog panggang | bihun | agar2 + snek2 ringan | 
| bubur gandum | air sunquick |

walopown xbanyak tapi cukupla nak makan ramai2..yang bestnyer bila buat gotong-royong makan2 nie, sume yang jarang nampak akan turun sekali bantu masak..sebelum nie jumpe pown tegur pown x..so, malam tadi sume dah leyh kenal muke..senang cakap lebih mengeratkan lagi la hubungan silaturrahim dan jiran tetangga..malam tadi aku pown xsempat nak amik pic banyak2..juz 2 pic ja yang sempat aku amik..

s!ape yang taw..?? tOlong sat..

03 February 2011 · 0 tengah goreng

Salam tengahari...aku nak tanya cikitla pada sapa2 yang taw berkenaan ngan celcom broadband nie..cam aku amik yg 3Gb punyer..sO, tang mana 1 nak tengok total yang aku dah gune..aku takut terlebih limit ja..kang kene cas pulok..tolong2 bagi sapa yang taw..


nie pic celcom broadband manager aku..aku xpasti yang mana 1 yang betoi..sama ada download data monthly or yearly yang patut aku tengok..coz aku start pakai broadband nie 31hb january yang lepas...


monthly
download data : 2.14GB
yearly
download data : 2.92GB
(mana 1 yang betoi)

pada sapa2 yang taw...mintak tolong bagitaw sat na..aku xpaham betoi la..ngeee...RnO (roger and out)


jOm kUar cha..!!

· 2 tengah goreng

Assalamualaikum dan selamat pagi malaysia...huhu..dalam sambutan2 perayaan nie memang best, sebab apenyer sume teman2 aku balik cuti...kalo x memang susahla nak jumpe ngan depa nie..sume pakat blajaq joh2, yang terbang joh2 pown ada...alahaiii...la nie sume dah ada kat penang..macam biasa la malam nie akan ada agenda yang sempoi punya..selalunya apa2 hal kami akan kuar ber-4..nie member2 aku..



 nie dia 3 orang jejaka macho lagi bergaya..sorang terbang joh2, dan lagi 2 blaja q joh2..tinggai aku ja terperap kat penang..huhu


so wahai sume temanku apiz smith, akmal ramlee, dan juga far read do dean...jangan lupe agenda malam nie ya...malam masih muda buat kita...kahkah..roger n out..



usah bersedeyh wahai teman...

02 February 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...alahai sedeyh plak tajuk entry aku kali nie kan..sedeyh...sedeyh...sedeyh...urmmm,sebenarnyer berkaitan ngan kawan baek aku..kawan yang terlalu rapat ngan aku.."Putus Cinta"..tapi member aku nie ok ja lebih kurang kepala macam aku gak..dah berfikiran matang dalam melalui liku2 kehidupan..tapi tue la kesian lak kat member aku sorang nie, bukan salah die pown tapi berkaitan ngan gadis tue yang dah berubah hati...


lonely...i'm mr lonely...lalala

bak kata leman raja lawak 5..."Aku xpaham betoiii la..."..bak kata nazmi raja lawak 5 plak "die tipu tipu aku lagi.."...urmmm, memang xsepatutnya perkara nie berlaku dalam umor yang dikatakan dalam linkungan dewasa..pemikiran dewasa derrr...xkan macam budak2 skolah lagi kot dok maen2 cinta palsu...alahai...memang dasyat betol la..tapi tuela dalam perhubungan tue kasih sayang bukanlah yang paling penting tapi kejujuran dan keikhlasan dalam diri kita menerima pasangan..coz kasih sayang akan terpupuk jika hati dah ikhlas menerima..pesanan ikhlas dari Dr. Cinta...haha..

makan2 ngan si die..

01 February 2011 · 3 tengah goreng



Assalamualaikum dan selamat petang...alhamdulillah setelah beberapa bulan xjumpe, tadi baru dapat jumpe...hehe..siapakah??..si die la..aku memang dah planning gaji nie nak belanja die makan pizza hut..so, kul 11.30 tadi kitaorang dua g Jusco Perda...sampai dalam kul 12 lebih gak coz aku p tunggu die kat Terminal dulu..gerak sama2..inilah yang kami dua pesan untuk ditelan...haha


hidangan tambahan yang dipesan...huhu..aku suke kentang die..memang sedap..

asal aku xtawu nie...

· 0 tengah goreng

Selamat malam + pagi buat sumer yerr...urmmm, reja aku dari tadi asyik mendownload ajer, kalo macam nie la 3Gb tue sehari pown dah abih...haha..total yang aku dah download skunk dah 1.5Gb..alamak, macam xsempat nak sampai sbulan jew..huhu..tapi xpela coz banyak citer2 yang aku memang nak download n tengok terdownload gak akhirnyer...Gelanggang Raja Lawak Musim ke-5, sebenarnyer dah lama pown start tapi aku nie baru gegeh nak download..bahkan baru jew tawu yang dah start..yela kat umah mana ada astro, lgipown dulu dok download kat syok.org tapi la nie dah xupdate kat ctue..




bagi sape2 yang nak mengikuti perjalanan Raja Lawak Musim ke-5 nie, nak download pown leyh, nak tengok secara online pown leyh...korang g kat link bawah nie :


Sebenarnyer aku pown baru ja download perjalanan minggu pertama dan minggu kedua..dari yang aku dapat lihat memang ad peserta yang lawak n ada yang kurang menjadi...tapi sume energy cukup kuat..penyampaian penuh bertenaga..dan yang terbaru mengenai juri2 die..bob lokman xjadi juri dah tapi diganti oleh sathiya dan juga david teo...aflin shauki tetap kekal...pape pown layan yerr....

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat