Popular Posts

kisah-kisah kue

Puteri - Puteri Ku..

15 January 2020 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt,

ok berabuk kembali blog ni..2 tahun dia punya gap nak updated post terbaru...haha.

entri kali ni nak memperkenalkan puteri-puteri aku ya.

1. Nur Aisyah Insyirah (4Tahun 11Bulan)

dia punye bercakap non-stop sampai kadang2 tu xlarat nak melayan.. semua dia nak cerita, mulut xreti nak stop bercerita.😅😅😅.. tapi paling berdikari sebab kakak sulong, semua boleh buat sendiri tapi bab bergaduh dengan adik2 memang xmau mengalah..haha

2. Nur Aira Husna (3Tahun 4Bulan)

benda paling dia suka "reyau".. xboleh pakai kasut, rayau...xboleh bukak baju, reyau...xboleh bukak pampers pun reyau...paling manja teruk dia ni lah..orang buat dia xboleh, mesti reyau..kalau dia buat orang pun dia jugak yang reyau dulu..adoiiii..pening. akai banyak dan suka membebel..siapla kalau kakak ka adik dia ka kena marah, dia tokok tambah dengan bebelan dia macam mami jarum..haha

3. Nur Aina Zahra (1Tahun 8Bulan)

yang paling releks ,cool dan suka senyum..lesung pipit 22 belah pipi tu yang buat orang geram tengok...paling rapat dengan aku, lena pun bawah ketiak nak kena usap2 baru lena..pantang mengalah, tambah2 kalau kakak rebut mainan dia, tuntut sampai dapat..

semua puteri3 aku ni anak kelahiran selangor..esok2 orang mai minang cakap utara tp ic selangor jangan terkejut noh...haha..moga semua membesar dengan sihat dan menjadi orang yang berguna..amin

k salam....

I'am Back...Fuhhhhh...berabuk2

01 December 2017 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt,

Lama sungguh aku tak update blog ni sejak dah berkahwin. 1 punca dia lepas berhenti reja, laptop company kena pulangkan balik, jadi tak adala peluang nak update mengupdate ni berlaku.. Sebenarnya boleh ja update guna hp tapi malas..haha..

Last entri aku 28hb januari 2013..Dah nak masuk 5 Tahun dah..

Ok dipendekkan cerita, aku pun telah mendirikan rumah tangga pada 20hb march 2014. Sekarang anak pun dah nak masuk 3 orang..🤣🤣🤣.




Anak aku yang pertama lahir tanggal 14 februari 2015..Nur Aisyah Insyirah nama dia..

Sekarang dah berumur 2 tahun 9 bulan..

Anak aku yang kedua pula lahir pada 10 september 2016..Nur Aira Husna nama dia..

Sekarang dah berumur 1 tahun 2 bulan..

Anak aku yang ketiga pula lahir pada bulan Mei 2018..Ehh belum keluar lagi..masih lagi dalam kandungan..haha..InsyaAllah awal bulan 5 nanti akan lahir..Dijangkakan gegurl juga yang nombor 3 ni...So, decide dah untuk namakan Nur Auliya Afrina..Moga dipermudahkan ya nak oiii...

Ok dulu...nanti2 aku sambung lagi..banyak lagi perjalanan hidup dan liku2 kehidupan nak share..salam maal hijrah, assalamualaikum wbt..


Piala FA 2013 - Next Match 26 Feb 2013

28 January 2013 · 1 tengah goreng

 
Perlawanan seterusnya bakal berlangsung pada 26 Februari 2013..
 
Kelantan vs PKNS
Sarawak vs PBA P.Pinang
Pos Malaysia vs Negeri Sembilan
Pulau Pinang vs Terengganu
Kedah vs Darul Takzim (Perlawanan Tumpuan)
Sabah vs Selangor
Pahang vs Tentera Darat
T-Team vs Sime Darby
 
Aku mengharapkan kalau ada rezeki..Nak dipadankan team yang bertemu di semi final nanti :
 
Kelantan vs Negeri Sembilan
Darul Takzim vs Pahang
 
 
Apa-apa pun gomo kelate gomo..hehe =)
 
 
 
 

Wakakukz Reggae Jangan Tak Reggae

24 January 2013 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..
Sebelum tu aku nak mintak izin pada yang terlibat untuk berkongsi sedikit maklumat..Harap tak menjadikan kesalahan..=) Peace Yaww..

Minat muzik dan rentak "ska" dan "reggae"..? Apakata jom layan muzik yang dibawakan oleh sebuah band ni..Wakakukz nama diberi..1st time dengar lagu cover yang diorang bawakan "Muara Hati" yang dibawa dengan cara ska dan reggae..memang naiisss dan layan..siap berjoget-joget aku dengar..
Bagi yang nak sentiasa follow aktiviti diorang, jom subscribed kat youtube channel diorang nih :
---> klik sini "twozheproduction's channel"

Dan juga yang belum lagi berkesempatan nak dengar cover-cover lagu yang pernah diorang "merosakkan", eh maksud aku "merosakkan dengan indah" alunan ska dan reggae..1 pujian sebab jarang kita dapat dengar dan berani bawakan rentak ni..kalau dah dengar siap berjoget, aku sarankan subscribed channel diorang..Aku harap diorang ni dapat pergi jauh dan dapat cipta lagu diorang sendiri..
1...2...3...Ok jom layan..

Muara Hati (DCT & Hafiz) - Wakakukz (cover) reggae version
 
 
Pokok (MUH) - Wakakukz (cover) ska/reggae version
 
 
Sayang (Shae) - Wakakukz (cover) ska version 
 
 
Kosong (Najwa Latif)-Wakakukz (cover) Funk version 
 

Sky's The Limit (Taufik Batisah ft.Rui En) - Wakakukz (cover) reggae version
 
 
 
 
p/s : Aku doakan korang pergi jauh..kayuh perlahan-layan bro..Aku support korang dari belakang..Tahniah..tahniah..tahniah..=)
 
 
 
 
 
 
 
 

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2020
nak meluaskan bidang kerjaya dan menstabilkan ekonomi family dan diri sendiri..bebas dari hutang yang membebankan..insyaAllah..amin.

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat