Popular Posts

kisah-kisah kue

siti haslina hasni..kamu nak nie x?

26 April 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..tibe2 malam nie teringat lak tentang coklat pas melantak cadbury tadi..huhu.pikir punya pikir dapat 1 idea..next month nak g kay l jumpa ngan si dia..so, xkanla bawak tangan kosong jew kan..lagipown nak sambut bufday sama2..bulan 3 aritue 12hb March bufday aku, n baru2 nie 21hb April lak bufday c dia..tapi xdapat nak sambut..so, apa kata kalo adiahkan die yang nie sebagai pembuka pertemuan..huhu..makan kat hotel ad pembuka selera..kalo jumpa pown mestila kena ada pembuka pertemuan kan..hehe..


ihsan gambor diambil dari blog puan mazinah : http://resipicoklat.blogspot.com


ihsan gambor diambil dari blog puan mazinah : http://resipicoklat.blogspot.com


ihsan gambor diambil dari blog puan mazinah : http://resipicoklat.blogspot.com


sangat shantek kan..??nak makan pown rasa sayang lak..hehe..Ok x bagi camnie..?? =)..ke ada cadangan yang laen..

HONDA CBR250R

24 April 2011 · 1 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 Malaysia..
seperti yang diperkatakan..model terbaru HONDA iaitu CBR250R telah dilancarkan di Malaysia..memang dah ad iklan disiarkan di kaca televisyen..So, untuk maklumat lanjut, leyh baca bawah nie..


Asteroid Black Metallic

Candy Ruby Red Metallic

Sword Silver Metallic

Honda CBR250R specification : 


Model NameCBR250R
Model Type
Honda MC41
Overall length x Overall width x Overall height
2.035 m x 0.720 m x 1.125 m
Wheelbase
1.370 m
Ground clearance
0.145 m
Seat height
0.780 m
Curb weight
161 kg (STD) | 165 kg (ABS)
Riding capacity
2 people
Minimum turning radius
2.5 m
Engine type
CS250RE, liquid-cooled 4-stroke DOHC Single-cylinder
Displacement
249 cm3
Bore x Stroke
76.0 mm x 55.0 mm
Compression ratio
10.7
Fuel supply system
Programmed fuel injection system (PGM-FI)
Starter type
Self-starter
Ignition type
Full-transistor battery ignition
Lubricating type
Wet sump
Fuel tank capacity
13 ℓ
Clutch type
Wet multi-plate with coil springs
Reduction gear ratio (primary, secondary)
2.808 / 2.714
Caster angle / Trail
25°00 / 95 mm
Tire sizeFront
Rear
110 / 70-17M / C
140 / 70-17M / C
Brake typeFront
Rear
Hydraulic disk
Hydraulic disk
Suspension typeFront
Rear
Telescopic
Swing arm (Pro-link suspension system)
Frame type
Diamond

Untuk keterangan lebih lanjut leyh ke link nie terus..Passion Towards Dreams


k roger n out..=)

Maharaja Lawak Minggu Ke-4

23 April 2011 · 0 tengah goreng

MAHARAJA LAWAK MINGGU KE-4

Assalamualaikum wbt dan selamat tengah pagi sume yer..skunk tepat jam 2.30pg..Seperti yang sedia maklum, 2jam 30 minit yang lepas baru ja menyaksikan gelanggang maharaja lawak minggu ke-4..menyaksikan 9 peserta yang berentap iaitu "Jambu, Man, Amir, Sepah, Jozan, Alex, Jihan, Nabil dan Balas" selepas 3 minggu yang lepas menyaksikan penyingkiran 3 peserta iaitu "WAI, XN3 dan R2"..Oklah, tema bagi minggu yang ke-4 adalah bebas..So, nak komen cikitla tentang persembahan para peserta tadi..


1.AMIR (RL3)
persembahan amir dah nampak matang..memang banyak perubahan dalam persembahan beliau dari minggu ke minggu walaupun minggu lepas agak ke laut (bak kata apek)..hehe..tapi bagi minggu yang ke-4 memang dapat dipuji persembahan beliau..percakapan lancar, tersusun, ada unsur2 lawak cuma ada punch line yang kurang menjadi..walaubagaimanapun pujian harus diberikan..semangat tue ada..


2.JOZAN (RL1)
bagi minggu ke-4, johan dan zizan membawa 1 fenomena baru dalam persembahan..agak menarik corak persembahan diorang..situasi dalam proses disoal siasat atas kesalahan mencuri tabung masjid..gandingan yang mantap dan xboleh nak kata apa dah..semuanya tersusun dan menghiburkan..seandainya memantopkan lagi unsur lawak, memang perfect..


3.MAN (RL5)
man oh man..persembahan beliau kali nie berkisarkan warga indonesia yang nak g tengok konsert Justin bieber..percakapan dialek indonesia menjadi, unsur lawak yang dibawa sampai ke penonton..cumanya perlu diperkemaskan lagi dan kena tambah banyak lagi punch line..barula cikaro jambu datang..huhu..


4.NABIL (RL2)
persembahan nabil minggu nie lebih kurang macam jozan, bermain2 dengan lampu dan orang halimunan..jadi doktor pulak dah..tapi nak kata saintis pown ada..lawak neutral nabil memang semua orang tahu..berkisarkan penciptaan mesin masa..yang xboleh tahan " pakcik nie siapa..??oh budak praktikal "..haha..memang peserta kegemaran aku nie..=)


5.JIHAN (RL3)
jihan salah satunya peserta tunggal wanita yang bertanding..memang dasyat, jalan cerita memang ada tiap2 minggu cuma unsur lawak agak kureng cikit..macam minggu ke-4, jihan pown bermain2 dengan orang halimunan jugak..suke bebnor kome ngan orang halimunan yerr..apa2 pun tahniah buat jihan sebab berani dan tetap bertahan..


6.SEPAH (RL3)
peserta kegemaran aku jugak..hehe..kali nie sepah membawa kisah penculikan..memang tiap2 minggu persembahan diorang tidak mengecewakan..ahmad idham pown kata macam tue..diorang nie memang lawak spontan..pujian harus diberikan pada shuib, sebab nampak peningkatan dalam corak persembahan dia..berbeza masa RL3 dulu..buat SEPAH, korang memang terbaek..


7.ALEX (RL4)
maggie saya sudah kembang..minggu ke-4 ALEX membawa kisah juru terbang..jalan cerita ada cuma sama macam jihan, unsur lawak kurang..kadang2 panjang jalan cerita tu baru ad punch line..kalau tadi ALEX membawa watak seperti ketika RL4 (jadi cikgu besar), memang lawak..tapi minggu ke-4 kurang bernasib baik buat ALEX kerana beliau telah tersingkir..


8.BALAS (RL5)
kumpulan balas nie ada keistimewaan dia tersendiri..bab2 double meaning nie mmg permainan diorang la..persembahan tadi pown ada gak..haha..buat2 xpaham sudah yer..huhu..punch line ad, cuma tadi masalah dalam penceritaan..macam banyak sangat lupa sampaikan jalan cerita tunggang langgang..boleh cover2 tapi jangan kerap sangat nanti lawak kurang menjadi..apa2 pown korang orang penang..aku tetap sokong hampa..haha..


9.JAMBU (RL1)
persembahan minggu ke-4 nie JAMBU memang punya show..memang lawak habis..jalan cerita sempoi, dan tabik buat yus dan taukeh sebab lawak diorang memang berstyle..haha.."yang penting kita enjoy"..haha..watak nora danish yang dibawa yus memang sesuai..adegan yang terakhir memang ending yang lawak..kasihan c AC mizal kena sepak sekali..tahniah buat JAMBU..=)


Sebelum tue meyh tengok carta undian setakat nie yerrr...


bagi yang ingin mendownload boleyh ke link dibawah k..full dr minggu pertama sampai minggu ke-4..jom layan..
http://www.ddmf.biz/2011/04/gelanggang-maharaja-lawak-2011-sdtv.html#more


selamat malam...=)


arghhhh..!!!

22 April 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt ya..dalam sibuk bekerja (sibuk la sangat), dengar plak berita terbaru dari teman2 sekerja.. "gaji bulan nie t masuk lambat cikit..4hb kot"...oh no wat da hell..jiwa yang tenang kembali xtenang..bak tsunami yang menghentam jiwa dan raga..


soalan yang ditanya dalam fikiran 

  1. mana nak cari duit belanja sementara menanti 4hb nie..selalu masuk 28hb..da lewat seminggu nie..??
  2. bil ptptn, bil berukband bayar lewat cikit nanti leyh x..??
  3. masuk lewat gaji lebih cikit ke kurang..kalo lebih ok gak kan..??
jawapan yang terjawab dalam fikiran
  1. pinjam kat mak lerr..nanti masuk gaji, bayar balik + extra yerr..hehe
  2. xde hal lah..janji bayor..kan2..
  3. rase2nyer lebih cikit kot..alhamdulillah la kalo macam tue..
xpew2 stop merungut ya wahai En.Zairey..janji nanti gaji masuk..itu yang penting..buka cerita yang baru pulak..aku ingat dalam pertengahan tahun nie sama ada bulan 6 or 7, ingat nak kuar moto baru..dalam perancangan lerrr..moto yang menjadi pilihan..


Yamaha lagenda 115 ZR warna biru..memang suka sangat2..style jew..




Yamaha 135 lc warna silver or hitam ka..memang aku minat r..


yang mana 1 yang menjadi pilihan dikalbu yerrr...tapi apa2 pown nak selesaikan perkara2 yang penting dulu baru leyh roger2 moto..kalo x sekadar mimpi dalam selimut jela...haha..k salam bahagia..roger n out..

kepenatan_keletihan@akoo.com

20 April 2011 · 0 tengah goreng

Dentuman guruh kuat dilangit menandakan hujan bakal menjelma, 
Assalamualaikum wbt salam bahagia dan salam 1 malaysia buat semua..


Permulaan entri disertakan pantun 2 kerat memang 1 perkara yang entah apa2 aje..hurmm, memang dah lama aku xupdate blog..sedangkan blogger2 lain tiap 2 hari bertukar2 entri yang baru..aku pulak asyik entri yang itu aje..ish..ish..ish..ini disebabkan terlalu sibuk dengan kerja.. Permulaan 11hb - 22hb nie aku akan kerja tanpa cuti..yeah memang terbaek kan..memang xde masa untuk diri sendiri, nak rehat2 g jenjalan ke apa suma memang xdapatla..point dia memang minggu yang memenatkan OK..


gayanya letih lebih kurang macam nie la..nasib kat kilang xleyh nak tido..kalo x, aku cari gak pokok, aku panjat n tido cam nie..sangat stylo kan..


Tapi xkisahla sebab dalam xcuti nie pown ada yang terbaek gak..yang terbaeknya gaji bertambah la cikit sebab banyak hari kena buat OT..alangkah bahagianya bulan nie dapat merasa duit claim OT..walaupun xseberapa tapi dah cukup memadai buat belanja topup RM30 untuk tempoh setahun..hahaha..


hujung bulan nie mata aku jadi camnie kot agaknya..tapi dah nama duit, sekejap ja leyh abih..aduhaii..


Ok maw gerak g keje dulu..Entri seterusnya insyaAllah sabtu nanti akan ku update..Pengembaraan cikit..Salam buat semua..=)

Evolusi Si Panjang

16 April 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt

Untuk entri kali nie, aku nak menceritakan sedikit berkenaan zaman kanak2 aku sehinggalah aku dewasa.. Terbuka hati nak taip entri kali nie sebab terjumpa gambar2 lama yang mengimbau kembali kenangan zaman kanak2.."kanak2 ribena dan livita"..haha..nie kiranya evolusi pertumbesaran aku la..=P..


 
nie ha den maso kocik..yg sobolah kiri tue ha den xingat umo bape twun..yang den twu memang kocikla den maso tue..haha..yang kek sobolah kanan tue pulak den dah moningkat usia..sobab berbeza saiz dongan yang sobolah kiri tue..an..an..

  
wahh...den udoh grad ko apo..yang tue den maso abih tadika..muko skemo ajo..yang kek sobolah kanan tue lak aii masa darjah 3..asal la mulut den macam muncung itik ajo..

Dan inilah den sekarang..muka ntah pape..hasil tumbesaran yang xdapat nak digambarkan..tapi serius memang badan den panjang..haha.

Zaman sekolah menengah xde pulak gambar sorang2 yang aku simpan..kalau ada sekalipun juz bersama2 ngan kawan2..Sama lah juga masa aku dah sambung belajar di universiti..Kenyakkan gambar bersama kawan2..Proses pemanjangan badan berjalan dengan jayanya...haha..

Yang nie masa Form5, time raya..panjang x..??ngeee..(pic xberapa clear..jurukamera yang xbertauliah)..

Dimasa aku bersama teman2 sepengajian di UiTM penang..dah xnampak panjang dah sangat sebab yang lain2 pown sama panjang gak..galah sumanya..


Fullstop titik besor punye..=)


Konvokesyen kali ke-74

15 April 2011 · 6 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia

Seperti tajuk entri aku kali ini, berkaitan dengan konvokesyen kali ke-74 yang bakal berlangsung pada 12 Mei - 20 Mei 2011..Tajuk entri macam dah konvo je kan..hehe..Oklah, aku teruja sangat bila nak konvo nie walaupun dah terlewat 6 bulan dari member2 aku..Apakan daya, aku xpandai..=P..

Istiadat konvo aku nanti kat UiTM Shah Alam..huhu..So, terpaksa lah mintak cuti keje.."No Pay Leave" selama 3 hari..habis gaji aku kena potong 3 hari..adoyaiii...

Tadi alhamdulillah aku dah selesaikan yuran konvo RM115.00..habis2 kerja terus pergi Bank Islam buat pembayaran..Lega rasanya..Cuma menanti hari ja nak roger g Shah Alam ambil jubah konvo.."sambil2 nanti leyh singgah kay l bertemu dengan si dia..hehe"..=)


No. giliran aku pada hari itu nanti adalah..jeng3x..692..gila bapak jauh..sementara nak menunggu gilaran aku nanti, tido sejam dua pown lepas kot..haha..Aku lak sidang yang last sekali "Sidang Ke-11 yang jatuh pada tarikh 20 Mei 2011"..Macam dalam pic bawah nie..Tapi ok lah sebab pagi, mesti meriah cikit..haha..


p/s : xsabor rasenye nak pakai jubah konvo, nak amik gambo pogang bunga, baling topi ke langit dan guling2 depan dewan...haha.giler tol sewel mamat nie..=P


b!ler dapat ketemu

11 April 2011 · 1 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam bahagia

Entri nie ditujukan khas buat yang teristimewa..bile la dapat kita ketemu ya..insyaAllah kalo xda apa2 halangan, next month kita jumpa ya..Btw nak mintak maaf seandainya selama ini ada buat terasa hati..terguris mahupown tersalah laku semasa tempoh perkenalan kita..


jage diri baek2 ya disana..jage kesihatan kamu tue..

Dikesempatan ini, ku ingin mengucapkan ribuan terima kasih...bersyukur tak terhingga kerana dipertemukan dengan si dia..yang begitu penyabar dan menerima kelemahan yang ada pada diri aku nie..thanks banyak2 ya "Siti Haslina Hasni"..mudahan berkekalan perhubungan kita hingga ke akhir hayat...amin...=)


Adik2 kue..=)

10 April 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt

Selamat petang semua..tajuk entri nie memang takde kena mengena dengan program "Adik2 ku" sama sekali ok..dalam entri kali nie, aku nak memperkenalkan cikit 2 orang adik aku (bukan adik sebenar, mak len pak pown len)..haha..dorang 2 nie adalah dikalangan adik2 aku yang paling aku amik berat n sayang..aku pown xtahu kenapa, mybe dah memang diorang 2 nie tomey2, sweet ja tengok kot..tue yang aku sayang lebih..hehe.


Adik Ecah ( Nur Aisyah Binti Ibrahim )


  
niela die adik ecah..tomey x..??agak2 korang brape umo die..??ceciter cikit..haha..yang pasti bukan dikalangan budak sekolah rendah mahupon menengah dah k..hehe..


" buat adik ecah, skunk ngah lanjutkan pelajaran kan..??so, study rajin2..ape yang paling penting ? iyer memang betul KERJESAME, tapi capai impian tue dulu baru pikir hal lain..balas budi family dan jangan lupa pada insan2 yang banyak berkorban untuk dik k..=)"

Adik Atin ( Fatin Shazana Bt Mohd Hanafiah )


  
nie lak adik fatin or atin..wahh2, perempuan melayu terakhir gtue..huhu..adik teman yang nie asal nyer perak..samela ngan c adik ecah tue..perak jugok..huhu


" buat adik atin, semoga berjaya dalam hidup..nanti dah dapat sambung belajar t, ingat paling utama jaga diri leklok..bila dah belajar tinggi2, kena pandai pilih kawan2, pergaulan kita sume..paling utama jangan sesekali lupa kat mak abah yerrr..memang kita dah besar tapi kadang2 memang perlu kita mendengar nasihat2 orang yang lebih tua dari kita..=)"

xdilupa juga buat adik2 kue yang lain..:-
- Adik Soleha
- Adik Fathini
- Adik Oyen
- Adik Eira
- Adik Adyla
- Adik Nabila


Capai cita2 korang dulu k..umo korang masih muda..banyak agi yang perlu korang tempuhi untuk masa akan datang..atur hidup korang dengan teliti k..hehe..(tudia c abang yang xbertauliah bagi nasihat)..haha..ka salam bahagia..=)


p/s : maaf sebab lama xcontact yerr..hope semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat..


kOrang memang terbaek..Maharaja Lawak 2011..

· 2 tengah goreng



Assalamualaikum wbt dan selamat tengahari yerr...korang tengok x Maharaja Lawak jumaat yang lepas..minggu ke-2..huhu.bagi pandangan aku, peserta yang masih maintain lawak die adalah :-

|  Nabil  |  Sepah  |  Jozan  |  Jambu  |


Memang 4 peserta nie peserta pilihan aku lah..huhu..serius lawak..sume dari raja lawak 1,2 dan 3..terbaeklah korang..

NABIL
sonyum slalu pakai nie bang..huhu

dikipeh2 dihalau2 sojuk lauk tue..=P

SEPAH
abang bayangkan ular tedung kecik nak lawan dengan gajah yang besor..haha

shuib kusyuk ngah crite kisah ular tedung ngn gajah..semangat toll..

JOZAN
harinie papa dodoikan sol..papa ada lagu bru buat sol..=P

ooO...sol.? yer papa..soley soley...soley ley...haha

JAMBU
malu kat org kg tok..nape pakai boxer je tok..

ehh...zila bakarin..haha.

Next week adalah bertemakan "Musical Comedy"..wahh memang tema yang menarik dan makanan lah buat Jozan dan Sepah..hope dapatla lawak pecah perut dari peserta2 Maharaja Lawak nie minggu depan..
Roger n Out..=)


sedih jersey kena rembat..=(

· 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...dalam kegelapan malam nie, aku terkenang plak kes jersey aku yang hilang tue..sedeyh sangat2..uwaaaa..baru niat dihati nak kumpul jersey, tapi dah jadi cmnie..al kisahnye bermula...aku mengidam nak beli jersey skuad Malaysia..sanggup tunggu gaji nak beli, tapi apakan daya..jersey yang dipos xsampai ke tangan aku..sepatutnya aku terima 1hb yg lepas..lesap entah ke mana..aku dah g tanyer kt pejabat pos, apa yang dorang kata " barang dah ada orang terima "..makhluk mana yang terima lak sedangkan aku tuan punya barang xdapat..aku soh mak aku tanya jiran, dorang memang xda kat umah hari tue..memang xterima la..lagipown memang xpernah g posmen hantar pos ekspress naik flat hantar sampe depan umah tingkat 10..laz month aku ada order jersey gak..sampai siap dalam peti surat g...kali nie x plak..tapi check kt pejabat pos "dah ada orang terima "..ke jadah orang terima..posmen rembatla nie..siot tol...

Dalam Perancangan =)

05 April 2011 · 3 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..hai.."cari pokke dapat boya, lari masuk hutan rimba, jumpak pulak kerbau blaka, saya tampaq patah kepala, terkeluaq bijik mata.." ayat yang tidak ada kena mngena sama sekali..diambil dri "leman RL5"..Ok berbalik pada blog aku nih, tudia...tudia...dah berabuk, bersawang, naek berlumut dah blog aku nih..haha..lama kot xupdate..sekarang dah makin bz dengan reja..minggu lepas 7 hari straight reja tanpa cuti,2x kena datang OT..urmmm, oklah cakap banyak pown xguna tendang pown xkena..


Sekarang nie aku dalam perancangan nak mencari mini notebook untuk dihadiahkan pada yang teristimewa..tertawan hati bila mula2 tengok..So, bila dah niat, kiranya dah selangkah la untuk kita dapatkan..huhu.

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat