Popular Posts

kisah-kisah kue

geram...sedeyh...

29 November 2010 · 0 tengah goreng


hampa...kecewa...sedeyh...dukacita...segala macam yang aku rasa bila dapat tahu yang keputusan ujian darah aku "kolestrol berlebihan"...giler ko, aku yang badan kurus nie leyh ada lebihan kolestrol...dalam pale otak nie memang tengah pikir nak marah n tumbuk ja tembok besar china tue bagi berkecai..apo kono ekau nie jangoiii...aku rasa punca paling utama datang coz menkedarah daging, ketupat dan segala macam masa raya korban aritue...xsampai seminggu pas tue g amik darah..memang baguih sangatla kolestrol segala mak nenek naik...tapi badan aku xnaek2 pown..geram dowh..nanti 10hb disember kena g kat Boon Siew balik untuk amik darah laen..giler ko lagi 2 minggu nak kena tunggu..member aku sorang lagi yang apply jawatan sama ngan aku dah lepas..1hb nanti dah start keja...aku ja yang xleyhkeja lagi...xpo2 sabor jela jang...belom sampai rezeki ko lagik..

s!apakah aku d!kala beg!ni

· 0 tengah goreng

Tiap2 apa yang berlaku tue mesti ada sebabnyer...
macam aku gak, mimik muke yang berlainan muncul 
apabila terjadi sesuatu perkara..
nak twu ape yang berlaku disebalik muke2 aku nih..
haaaa... tengok n baca kat bawah nie yerrr...
hehe..


b3bas b3rb!cara

27 November 2010 · 0 tengah goreng

Salam berbahagia dan salam 1 malaysia...alamak tibe2 macam nak baca berita dunia la pulak...hehe..ok lah dalam post kali nie aku juz nak sembang2 cikit meluahkan apa yang tersirat dan apa yang tersurat...banyak perkara yang aku nak luahkan..

perkara pertama

berkenaan dengan medical checkup yang aku dah buat aritue..keputusan ujian darah dan air kencing lom kuar lagi..aku pown tataw apasal lama sangat coz dah 2 hari berlalu, aku lom dapat pape panggilan lagi dari pihak Boon Siew Honda...alahai risaw lak aku dibuatnyer..tue perkara yang pertama yang membimbangkan aku...tatawla awat aku risaw sangat..urmmm...

perkara ke-2

m3d!cal ch3ckUp

23 November 2010 · 0 tengah goreng

Pagi tadi aku terima panggilan dari 
Boon Siew Honda Sdn Bhd 
berkaitan dengan interview yang aku g semalam....
dikol oleh akak azian...
alhamdulillah aku dah diterima...
hehe...
mekasih akak azian coz banyak tolong...

ngeh...ngeh...gelak jahat..

HancUss...t3rgUl!ng-gUl!ng..!!!

22 November 2010 · 0 tengah goreng


Petang tadi aku ad interview di Boon Siew Honda Sdn Bhd 
bahagian pembantu jurutera...
memang hancuss la bila di interview nih...aku ingatkan mula2 chinese ke yang akan interview, tengok2 2 orang Jepun yang interview...
perghhh...
memang die cakap jepunla tapi ada sorang amoi yang 
tolong translate kan dalam english...
aku memang dah cuak...
tambahan pulak bleyh plak dari 8 orang yang datang untuk temuduga, aku yang di interview dulu...orang pertama bhai...
gila jahanam jadinyer...

dOakan kUe

20 November 2010 · 0 tengah goreng

Walaupun baru 2 ari xmengupdate blog 
terase seakan2 sudah lama plak...haha..
tengah2 pagi nie tibe2 wireless muncul..
aku pun tataw ape sebab jiran aku mengonline kan diri 
dalam waktu2 macam nie...
sO, jangan lepaskan peluang...
ak amik peluang nie mencilok line streamyx die untuk mengupdate blog...
Oklah nak dipendekkan cerita, 
alhamdulillah semasa aku menemani "calOn" aku 
nak balik kampus kat terminal butterworth...
aku terima panggilan dari BOON SIEW HONDA SDN BHD 
mintak aku datang pada pagi nanti kul 10 pagi 
untuk interview keje...

tahn!ah maLays!a

18 November 2010 · 0 tengah goreng

Sekali lagi tahniah buat kontijen malaysia 
di sukan asia di guangzhou,china...
pada 17hb november iaitu semalam malaysia telah berjaya meraih
2 pingat emas, 2 pingat perak serta 1 pingat gangsa...
satu pencapaian yang boleh dikira agak cemerlang...
aku paling tertarik dengan pingat yang malaysia perolehi menerusi acara berbasikal keirin yang diwakili oleh 2 kontijen malaysia iaitu Mohd Azizulhasni Awang 
'the pocketrocketman" serta Josiah Ng...

Salam Aidiladha @ Eid-ul-Azha

16 November 2010 · 2 tengah goreng


Salam Aidiladha @ Eid-ul-Azha buat seluruh  umat Islam di Malaysia...
moga diberkati dan dicucuri rahmat oleh-Nya...
17 November 2010 bersamaan dengan 10 Zulhijjah 1431 hijrah
kita bakal menyambut Hari Raya AidilAdha 
atau lebih dikenali sebagai 
"Hari Raya Haji"..


tidak asing lagi bagi kita dengan ibadat korban 
yang bakal diadakan sempena 
menyambut Aidiladha ini...
Buat semua sahabat handai, kenalan2 
yang dikenali secara langsung mahupun tidak langsung...
salam aidiladha buat semua ya...




sedikit renungan :

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.
 

taHn!ah3x...

14 November 2010 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum...
malam nie aku amat berbesar hati ingin mengucapkan 
jutaan tahniah buat kengkawan aku yang petang tadi 
telah selesai amik paper exam yang terakhir bagi semester 
yang terakhir diploma di UiTMPP...
ada yang pulang ke kampung halaman pada malam nie 
n ada gak yang akan pulang keesokan harinya..
dikesempatan nie aku nak mintak maaf seandainya 
ad buat cilap dan salah masa tempoh blajar ngan korang...
n aku nak wish gudluck bagi korang yang akan 
continue study ke peringkat yang 
lebih tinggi...


entah bila la yang kita akan jumpa lagi tapi jangan risaw...
aku akan sentiasa di penang, kampung halamanku...
kalo ada rezeki dan umo yang panjang..
insayaAllah kita akan 
berjumpa lagi yer...


F.R.I.E.N.D.Z  F.O.R.E.V.E.R

salam sayang dari seorang sahabat..

McD cOllect!On

13 November 2010 · 0 tengah goreng

Dalam mengemas2 bilik petang semalam...
aku terperasan satu bungkusan atas almari baju aku..
nak taw ape benda yang ad dlm bungkusan tue...haaa...
nie die..


nie logo menda yg aku selalu beli dulu...
nak twu sebab ape..
beli happy meal dapatla mainan percume..hehe..
kat bawah nie antara mainan2 yang aku kumpul dulu masa sekolah rendah...
aku jaga sampai sekarang..
sayang nak buang wooo tapi banyak gak mainan yang mak aku dah buang...
sedih tol bila carik2 xjumpa..

aDat k3benaRan / k3betUlan

11 November 2010 · 0 tengah goreng

Kehidupan dulu-dulu bersendi adat, adat bersendi agama. Kalau sekarang ni, budak-budak buat tak endah soal adat, adab dan pantang larang. Berikut adalah pantang larang orang tua kita dulu yang sekarang ni kita pun tak berapa nak ikut / tak berapa nak ingat dan xbape nak paham / lain yang difahamkan :

jangan tunjuk pelangi dengan jari nanti jari kudung

pelangi akan muncul pada waktu hujan panas renyai2..hujan panas kan xelok untuk kesihatan,bleyh demam..kalau dah tunjuk pelangi mesti kena keluar rumah, nt kan dah terkena hujan..


jangan makan tonggeng ayam nanti mulut xreti diam

karangan t3rbaek 2010...

08 November 2010 · 0 tengah goreng

credit to : saiful azreen...

notes dia kat facebook yang sungguh lawak sampe ak baca xlarat nak gelak...nie ak nak share kat cnie..mintak izin yer share kat blog ak...memang terbaek r notes nie..


Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.

op3n daYs TUDM

06 November 2010 · 0 tengah goreng

Haaaa....nie nak kongsi cikit apa yang aku buat hari nie...
petang tadi aku ngan apiz p open day TUDM...
kira macam pameran2 la kat TUDM tluk ayr tawar..
nie antara pic2 yang sempat 
aku ngan apiz amik petang tadi..

nie PILATUS yg sempat ak amik pic...
1 ja pown yang dipamerkan...
yang len sume simpan dalam..


j3rs! skUad mAlays!a 2010/2011

· 0 tengah goreng


Jersi skuad bola sepak malaysia bagi edisi 2010/2011...
aku memang tertarik dengan corak rekaan yang terbaru nie...
perghhh..
bagi aku memang simple n stylo..cayalah..
jersi nie akan digunakan oleh player2 sempena 
Kejohanan AFF Suzuki Cup 2010 di Jakarta, Indonesia Disember ini.

stylo dowh jersi baru nie...bergaya...

s3rabuT dOwh

05 November 2010 · 0 tengah goreng



ape yang xkena ntah ngan aku malam nih...
tibe2 jek terase nak tukar themes blog aku nie...
last2 gnie la jadinyer...
serabut sampe aku pown susah nak sebut...
aku pown dah tataw nak edit camne lagi 
dah blog aku nie nak bagi nampak lebih kemas dan stylo biler dipandang...
berjam2 aku edit dan mencari themes yang sesuai tapi xjugak jumpe...
tue yang last2 jadik macam nie...
arggghhhh...tension tol..
hahaha...nak gelak sorang2 la 
akibat xdapat nak memuaskan hati dan jiwa sendiri...
ngeh2..

lebih baik aku g tido lagi bagos...selamat malam..


Anugerah 100Plus-FAM 2010

03 November 2010 · 0 tengah goreng

Tahniah buat pemain2 serta jurulatih pasukan 
bola sepak tanah air yang telah menerima
Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100Plus-FAM 2010 semalam...


bakaL aNak m3nakan ku3

02 November 2010 · 0 tengah goreng

nie pic yang aku baru 
dapat melalui kiriman mms lewat petang td...
thanks buat "siti haslina hasni" coz
mms kan yer..hehe


alalala...tOmey...tOmey...

beby nie nama die

              

anak kepada akak c "siti haslina hasni".
tembam tol..tengok jela lengan die...
huhuhu..

s3las3

· 0 tengah goreng

agenda aku hari nie macam biasela...
tiap2 awal bulan nie reja aku adalah p bayar bil umah, bil api ayaq..
haha..pagi2 mak aku dah kejutkan aku 
"E.....bangun..p bayaq cepat...nanti ujan lak"...
maw xmaw kene bangun la gak...
gle la punya sejuk pagi nie...
aku 2x masuk bilik air baru nak mandi..masuk kuar balik...
sejOk dOwh..dah macam ada air cond lak..haha..
dan lagi 1 perkara, hari nie bezday member aku...
"fauzi"..
aku pown baru kenal ngan dia walaupun dak uitm aku gak..
dah sem nie aku kelaz sama ngan dia...
2 yang jadi rapat tue...
insyaAllah petang nie aku ngat nak kuar ngan die...
p belanjer die makan..2 pown kalo xujan la...
dalam perancangan aku memang tataw nak buat ape...
sO, tunggu dan lihat jela apa yang bakal berlaku hari nie...
nak mengisi masa terluang sebelum paper kedua aku 11hb nanti...
wokeyh roger n Out...


s3lesa! suDah

01 November 2010 · 0 tengah goreng

Alhamdulillah selesai sudah...hehe..
tadi adalah 1st paper aku..start dari kul 2.15pm
sampai 5.15pm..
memang gembira aku bila tengok kertas soalan 
dimana soalan2nyer
memang cukup best dan terbaik...haha..
dari yang aku tengok memang dari tiap2 sem
soalan semakin dipermudahkan..memang lecturer pon 
nak tolong student...aku dapat
jawab sume soalan tadi walaupun adala 1,2
soalan yang agak tricked cikit tapi papepun
alhamdullillah aku leyh buat gak...hehe...
seronok xterkata..so, lepas nie menanti paper yang
last 11hb nanti...hope soalan2 yang kuar dipermudahkan gakla...
target aku lepas selasai
paper tadi leyh la skor A dan ke atas... 
insyaAllah, aku nak tebus balik kecilapan dulu yang
membuatkan aku terpakse extend lagi 1 sem nie...
coz aku percaya dimana ada jalan di
situ ada highway...hehe...
chaiyok2..!!


t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat