Popular Posts

kisah-kisah kue

berukband dan baju buat lappy kue..

31 January 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia...Alhamdulillah akhirnya aku dapat gak beli broadband sendiri, hasil duit sendiri...haha.aku beli yang speed 7.2 Mbps jew..capacity leyh download juz 3Gb..okla tue dari curik line orang..haha..tapi nanti kalo dah abih 3Gb tue, ak cilok la line streamyx orang lagi..ape salahnyer kan..haha..tapi yang jadi masalahnyer line celcom kat umah aku nie xbape nak betul sangat, bukan sume tempat leyh dapat...jenuh menyerong lappy aku barula laju cikit..so, lepas nie insyaAllah leyhla aku mengupdate blog selalu...

special edition sempena tahun baru cina...ntah corak muke ape aku pown tataw la...

bOsan lag!...

30 January 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum dan selamat malam buat teman2...hari nie aku dah start cuti sempena sambutan tahun baru cina    khamis nanti..aku cuti sampe ahad minggu depan..lama x?..hehe..gaji pown dah masuk tapi itulah lepas tolak itu dan ini tinggal bape jek lagi duit aku...adoyaiii..cuti2 nie pown bosan gak coz xtahu nak buat apa kat umah..nak jumpe member2 pown aku tataw nak buat apa..nk roger g perak pown susah sebab member aku xdapat cuti lama...2 hari ja pown die cuti, tue pown ada hal..urmmm....bosan lak aiii rasanya hidup nie..


dulu time blaja kat skola, datang ja sabtu dan ahad memang syok glerrr coz xpayah nak bangun pagi2 p skolah...nak tunggu bas brejam2 lagi..memang epy sangat2 lah time tue...tapi biler dah umo skunk nie...lain plak dalam fikiran..kalo xdak menda nak buat jadi bosanla pulak..tapi bila dah ada menda nak buat tiap2 hari jadi letih n malas..hah....


"weyh...cuti seminggu nie aku nak buat apa kat umah nie...nak bina badan kew..??..bosan toll..ada siape2 yang dapat bagi cikit idea yang bernas buat aku x..takkan nak lepak tepi panta sorang2 lak kot..gilerr buang tebiat..urmmm..."

lepas cuti nie, aku dah kena bersiap sedia untuk present slide depan CPO jepun tue dah..then nak kena study berkaitan wiring installation n PLC..semakin hari semakin berat lak nak jalani hidup nie..bila nak dapat hidup senang kan..? selamat malam...jom pikirkan bersama...bilerrrrrr......


kO aDa bRaN!...??

· 0 tengah goreng

Kredit to : Shotaro Kun!
Nie artikel yang aku amik dari en. shotaro kun dari APER?..saje nak kongsi kat cnie...pinjam ko punya artikel nie yerr..coz aku rase macam bez jek ape yang tertulis..aku pown xtawu sama ada betol ke x..nak tergelak pown ada yang laz2 tue..kompius pokcik..hehe


Tips dari supervisor petronas Ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas....masa2 tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga 2.70 sen kat pam minyak jadi 1.98 or suka ati korang la nak letak berapa sen... mula2 mmg aku tak percaya... tapi......

jOm akt!fkan aper?

27 January 2011 · 0 tengah goreng


Assalamualaikum dan salam 1 malaysia...malam nie dikesempatan yang ada... aku nak share somethingla..aku pown xsure yang ramai orang dah tawu ke blom..aku pown baru jew tawu tadi..member aku yang send link kat aku..nie berkaitan ngan "aper?"..Rangkaian sosial terkini yang menyediakan aktiviti & peraduan menarik! Lagi kerap lawat, lagi kecoh, lagi best!..die memang macam fb,ms,fs macam tue la..maybe ganjaran2 nyer yang menarik...so, bagi saper2 yang nak join leyh la ke link nie k.."www.aper.my" sambil2 tue add la aku sekali..korang search gune email nie k"zaireyknightboyz@yahoo.com"..



nie lak dashboard aku...hehe..macam best jew design die kan2...jom join ramai2 ya..


Tahn!ah Lee Chong Wei..!!

23 January 2011 · 1 tengah goreng

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia..xsabar2 rasanya tadi nak tengok perlawanan pertemuan di antara Lee Chong Wei menentang Taufik Hidayat dalam kejohanan badminton terbuka malaysia 2011..seawal 2 petang dah terpaku depan kaca televisyen semata-mata menanti..hehe..tahniah buat pemain negara Lee Chong Wei kerana berjaya memenangi kejuaraan buat kali ke-7 peribadinya...




Lee Chong Wei menjuarai Terbuka Malaysia pada tahun 2004, 2005, 2006, 2008, 2009 dan 2010.


Pertemuan sebentar tadi adalah pertemuan yang ke-17 kali diantara Lee Chong Wei dan juga Taufik Hidayat dimana penguasaan berpihak kepada Lee Chong Wei dengan 11 kali menang berbanding Taufik Hidayat sebanyak 6 kali..diharapkan kejayaan beliau akan berterusan di terbuka Korea nanti..tahniah sekali lagi..


Malaysia Boleh..!!



mengkuang dam "alamak pancit suda.."

20 January 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia..wahh, memang eppy sangat arinie coz cuti..haha..lagipown semalam pown balik keje dah kul 12 tgah malam, then lepak2 minum air jap kat anjung cafe sampai kul 1 pg baru balik umah...haha..so, harinie aku n teman2 BSH aku dengan rajinnya p mengkuang dam jogging..wahh, rajin betoi kan2..?? kami semua p 7 orang ( 3 pompuan dan 4 lelaki )..sampai ja dalam kul 5 petang n terus joging kat kawasan banyak2 pokok, mendaki cikit..ak jogging kat trek sebelah empangan xleyh, panas sangat...urmm, dah lama xjogging, sampai ja kat penghujung trek dah tercungap2.."PANCIT" kot..haha..bak kata rizal "air cleaner" xberfungsi dengan baik..hehe..

cantik x..?? kalo nak berenang pown bleyh kalo berani n xtakut mati lemas..haha

kenangan or!entasi...

18 January 2011 · 0 tengah goreng



Salam 1 malaysia..esok bermula lah aku dan teman2 BSH aku yang len berpisah.. sedeyhnyer.. ala, berpisah shift jew pown..hehe..kitaorang berpecah ikut 2 shift..A n B..shift A (liena,syu,elly,illan,syafik) n shift B (aku,zaki,hafiz,rizal)..dalam minggu nie shift B start petang kul 3.20ptg sampaila kul 12mlm..huhu..so, balik umah terus tido..subjek die tidow jew..haha..kat bawah nie kenangan2 masa orientasi selama 2 minggu 4jan sampai 18jan..

Boon Siew Honda Annual D!nner 2010

16 January 2011 · 0 tengah goreng


Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...alhamdulillah selamat sampai aku ke rumah..penant makan dowh..tadi dari kul 6.30ptg sampaila kul 11malam, ada annual dinner 2010 yg dianjurkan Boon Siew Honda..memang meriahla gak..paling dasyat sekali aku ngan teman2 aku duduk berlima ja 1 meja sedangkan yang lain2 1 meja dalam 9-10 orang...bayangkan lah macam mana kami yang 5 orang nie nak perabihkan lauk2 yang ada...haha..

jOm tonggek berama!2..

15 January 2011 · 0 tengah goreng

Salam 1 malaysia...jom tonggek weyh...hehe..ala, sebenarnyer bagi yang dok penang suma dah taw dah ape die yang aku maksudkan dengan tonggek2 nie..tipu la kalo hampa suma xtaw..semalam lepas balik keja kul 5..aku ngan member2 aku yang reja skali kat boon siew honda, kitaorang plan nak p pkena "rojak tonggek" kat pantai road..lgpown dowang ramai yang praktikal n bukan asal dari penang..so, saje la jenjalan kat ctue..haha..ada la beberapa pic yang aku sempat amik walaupown agak xclear...(biasala nset murah ja)..


dah abeh tonggek...dowang p pesan popia plak dah...
rajin makan sume dak2 nie..haha

ape ko k!sah..!!

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...perghh...dah lama lak rasanyer aku xupdate blog..terasa cam bersawang dah blog aku nie.ada masalah cikit dengan wireless n disebabkan keletihan yang terlampau gak..urmm, ok ada 1 cerita nak aku kongsi kat cnie..kejadian nie jadi 12hb januari baru2 nie..macam biasa la, aku keluar keje kul 5 petang dan petang tue aku xbalik umah terus n singgah p foodcourt depan poli...saja lama xpi makan citue..tiba2 teringin lak nak p makan...dalam jam 5.30 petang tue aku dah sampai..

weld!ng (WE) terbaek..!!

11 January 2011 · 3 tengah goreng

Assalamualaikum wbt...Alhamdulillah selesai dah orientasi untuk hari nie..hari nie aku terjah ke bahagian welding..perghhh...memang terbaekla bro2 yang tengah welding kat ctue..sume otai2..aku dah nampak dorang sume macam robot, buat keje cikit punya laju..huhu..

(lebih kurang macam nie la robot die..tapi nie aku cilok kat google ja tapi brand 
die sama motoman)

Aku pown sempat try gak welding tadi...alaa,ciput jew pown try..pedih mata buat lama2..haha..tadi aku ngan lain2 memang pakai ala2 orang kat market juai ayam..dengan glove, spek mata besor, cover lengan n then cover badan..haha..memang terbaek n kacak2 la sume tadi..=P..paling teruja tengok robot2 tengah welding body ex5..laju n kemas kot..

5 n 3 penting..!!

10 January 2011 · 1 tengah goreng


Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...malam nie terasa macam aku terlebih rajin lak nak update blog...huhu.berkaitan dengan tajuk entry aku kali nie iaitu "5 dan 3"...apakah yang dimaksudkan dengan 5 dan 3 tue..urmmmm, no. ekoq ka??haha..xdela, sebenarnyer dalam orientasi harinie, aku telah mempelajari sesuatu yang berguna..5 nie memang kita perlu lakukan dan 3 plak harus kita ingati...thanks kepada Mr. Mohd Nasir dari bahagian Painting tadi coz memberikan sedikit motivasi yang berguna..apa yang dimaksudkan dengan 5 item tue...?n apa pulak yang dimaksudkan dengan 3 item??

maaf yer sume...

· 0 tengah goreng


SORRY
JANGAN MARAH

Assalamualaikum wbt..dikesempatan nie aku nak minta maaf kepada teman2 blogger sebab dalam bulan nie aku xdapat nak membalas kunjungan korang sume..xdapat nak berblogwalking ke blog korang..dalam bulan nie aku sibuk cikit dengan orientasi itu dan ini dan perlukan rehat yang secukupnye..insyaAllah bila dah start keje nanti, ada peluang, aku akan aktif semula blogwalking dan terjah2 ke blog korang k..minta maaf banyak2 taw..

JUMPE LAGI NANTI

Mengidam la plak.!!

06 January 2011 · 2 tengah goreng

Salam 1 malaysia buat semua..MENGIDAM..??ada kaitan ngan orang yang mengandung ke ngidam2 nie..selalunyer kalo ayat mengidam nie kompom xde pikir menda lain dah..mesti berkaitan bini ngandung ngidam nak makan tue la nie la..oppsss...xdela, sebenarnyer xde kaitan langsung..haha..Urmmm,cmne nak cakap erk.??Alahaiii...sejak 1st time masuk kilang Boon Siew, aku dah termengidam..dengar ayat betul2 k.."TER MENGIDAM"..haha..memang xsengaja la sebenarnyer..aku termengidam ngan moto Honda CBR150R..xtawula ngape..dalam jiwa nie memberontak bila tengok moto tue..nak cari sbijik duit tarak..apakan daya..

(nie pic Honda CBR150R tue..ada 2 warna xclap aku, biru dan merah tapi aku lebih suke ngan warna biru..style cikit..huhu)


maybe xdela sebesar moto2 yang lain..tapi bagi aku kalo dapat sbijik pown dah cukup puas hati..aku suke ngan warna dan design die..kecik n slim ja..bunyi pown ok la, sedap la gak..yang paling bez buntut die terangkat tue buat aku cair..haha..bila la aku leyh dapat sebijik nie..duit pown tarak...adoyaiii..xpela dapat mimpi naek pown jadila..haha..=P..k roger n out..

Kerjayaku di Boon Siew Honda Sdn Bhd

05 January 2011 · 8 tengah goreng



Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...alamak, dah cam lama plak aku rasa xupdate blog nie..hehe..macam yang tertulis pada tajuk entri nie..smalam dan harinie, 2 hari yang permulaan bagi aku bekerja di Boon Siew Honda Sdn Bhd..masih lagi dalam minggu orientasi (2 minggu)..oklah nak kongsi cikit pengalaman aku kerje nie..urmmm, walopown xde ape menda pown yang menarik juz saja gegeh nak crita..haha..

Sengal Zone : Masuk Bloglist Awak !

03 January 2011 · 2 tengah goreng

Aku yang sengal nak join Sengal Zone Bloglist...yeah2 2x sengal suda...hehe

salam 1 malaysia...malam2 nie aku godek2, terbang2 sana sini, guling2 skali sepenuh hati aku..sambil guling2 aku terperasan berkenaan "Sengal Zone" nie..huhu..ape lagi pantang keturunan cheq kalo xjoin..haha..ok lah kalo cakap panjang2 pown xguna, kalo tendang pown xkena..so, ape kata korang g kat link bawah nie k..hehe..


<< SENGAL ZONE >>

(klik "SENGAL ZONE" untuk maklumat lanjut)

nervOus ke servOus..??

· 6 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..lambang kat atas nie ada kaitan ngan tempat bakal aku keje..Aduhaiii...nervous plak aku rasa bila esok aku dah mula keja..selama sebulan aku duduk guling2 kat umah lepas abis exam, then esok aku dah start keje..alamak macam mana la rasenyer bila keja kat tempat baru nie..aku pernah ja keja sebelum nie tapi xla keje dalam bidang yang aku study..tapi kali nie dapat keje dalam bidang aku, so terasa nervous yang teramat sangat..aku xtwula apa yang akan jadi esok..bakal bertugas sebagai pembantu jurutera di Boon Siew Honda...pengalaman jaga jentera ataupun dalam bidang maintenance memang langsung xdak..so, apakah akan jadi..??jeng2..gila seram aku rasa...

h!dangan kfc malam n!e

02 January 2011 · 1 tengah goreng

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia..actually aku pown xtwu nak update ape untuk post 2nd januari nie..haha..then tibe2 malam nie abang aku beli kfc lak..2 set snack plate kot..dalam ad 3 ketul ayam,sayur n ubi + air pepsi..masalahnyer yang nak makan, aku ngan mak aku jew..total sume 6 ketul ayam, 2 ubi, 2 sayur, 2 air pepsi..haha...so, terpikirla cikit nak update..makan besorla aku malam nie..kalo mak aku makan xabeh, sape lagi yang nak kena abehkan..aku gak la..xmakan rugi lagipown dah bape lama aku xmakan ayam..asyik sayur n ikan ja..nie la masa untuk bedal sume nie..haha..


haha...tinggal skotak jew lagi...xabeh..perut da full..

1-1-11 tersangatlah cantek

01 January 2011 · 4 tengah goreng



Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera, salam 1 malaysia..haha..perghhh...tengok2 tarikh arinie cikit punya cantek tue..bagi sape2 yang nak langsungkan majlis perkahwinan pada tarikh nie memang tersangatlah sesuai..1.1.11...semuanya serba satu ja termasuklah hantaran kahwin pown kena RM 11,111.11 gak la yer..teettttttt...jenuh berpeluh si pengantin lelaki nanti..ngeh2..oklah, sebagai permulaan kepada tahun baru yang baru sahaja beberapa jam berlalu..wahh, terasa teruja sangat2 bila dah masuk dalam lembaran tahun baru nie..bagi yang akan kembali pulang ke kampus2 pengajian, selamat pulang ya..hati2 dalam perjalanan dan bagi yang bekerja..dah seronok yer semuanyer cuti..haha..selamat kembali bertugas nanti..hurmmm, xmow tulis banyak2 coz tulis panjang2 pown xguna, tendang pown xkene..adoyaiii..dah2 aku nak layan movie yang aku baru siap download nie :

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat