Popular Posts

kisah-kisah kue

t!nggal kenangan 2010

31 December 2010 · 3 tengah goreng

WELCOME 2011
Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..hari nie 31hb disember merupakan penghujung hari yang kita akan lalui sebelum menjelang tahun baru 2011 tepat jam 12 tengah malam nanti...wahh..rindunya pada tahun 2010 nie sebab macam2 perkara dan kenangan yang dah lalui..ada yang teristimewa dan ada juga yang mendukacitakan..namun semuanya bakal pergi dan meninggalkan kesan serta kenangan yang paling bermakna dalam kehidupan kita..yang berlalu biarkan berlalu, tutup buku lama dan kita bukak muka buku yang baru..azam tahun 2010 ada yang dah tercapai dan ada yang sekadar suam2 kuku..so, bagi tahun 2011 nie apa pulak lah azam bagi tiap2 orang yerr...hehe..


azam aku bagi tahun 2011

my frenz award

30 December 2010 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..aku saje nak buat post nie untuk menempatkan award yang diberi oleyh teman2 blogger sebagai penghargaan buat mereka..thanks banyak2 yer coz sudi adiahkan award pada aku k..

selesai sumenyer

· 0 tengah goreng

Alhamdulillah setelah selama sebulan lebih aku bertungkus lumus bertahan nafsu makan dari makan segala macam mak nenek (hidup tanpa ayam,daging,udang dll) yang boleyh menaikkan kolestrol..akhirnya harinie sumenyer telah berakhir..haha..aku dah bebas kembali seperti sediakala..segala ujian medical checkup termasuk x-ray serta pemeriksaan jantung aku telah lepas dengan jayanya..Then, pagi tadi aku terpaksa g kat kilang boon siew honda untuk amik surat buka akaun RHB bank...

"SMILE CONTEST"

29 December 2010 · 5 tengah goreng

Salam sumer...haha..xabih2 dengan contest ja aku nie...thanks buat cik nurul hidayah coz gtwu kat aku tentang contest nie...kelakar tol coz dalam minggu nie dah 3 contest aku ngn cik dayah nie dok join...adoyaii..gler truk tol..haha..xpela saje syonok2 ja sementara blom sibuk..Oklah, kali nie contestnyer ialah "Smile Contest" yang dianjurkan oleh puan empunya blog http://munalifestory.blogspot.com/ dan juga http://yasyahierastory.blogspot.com/..so aku dengan xmalunya nak jugak join contest nie..hehe..macam biasa sebelum nak tunjuk pic yang dipertaruhkan, apa kata kita baca dahulu beberapa perkara mengenai contest yang dianjurkan ini k..


(klik banner di atas untuk ke blog penganjur)

f!nal ke-2..ayuh skuad har!mau teruskan perjuangan.!!

· 6 tengah goreng




Assalamualaikum wbt...dan salam 1 malaysia..sebagaimana sedia maklum, tepat jam 8 malam ini bakal berlangsungnya perlawanan bagi final ke-2 piala AFF suzuki bagi tahun 2010 yang akan dilangsungkan di stadium Gelora Bung Karno, Jakarta Indonesia...skuad Malaysia telah berbekalkan 3 jaringan gol mempunyai peluang yang lebih cerah berbanding skuad Indonesia untuk menjulang piala AFF suzuki buat julung kalinya..ayuh skuad harimau, harumkan nama negara kita "MALAYSIA" dipersada dunia..huhu..

PERLAWANAN AKHIR KE-2

MALAYSIA VS INDONESIA
(Stadium Gelora Bung karno, Jakarta Indonesia)
8.00 mlm di RTM1

"candid itu cun laa..!"

· 3 tengah goreng

contest ke-2 aku join..:P

(klik pic nie untuk ke blog penganjur contest)

Terlebih dahulu aku nak ucapkan salam 1 malaysia...hehe..thanks buat member aku yang rock sorang nie coz dah tag nama aku untuk join contest "candid itu cun laa..!"...thanks bebanyak ya cik zila rock ..contest nie dianjurkan oleyh tuan empunya blog nie http://dillaadillastory.blogspot.com ..best gak bile dengar tajuk contest nie..lagipown memang xpaham gambar2 candid nie macam mana,haha...ok2, be4 pape meyh kita imbas kembali syarat2 untuk join contest nie yer...

syarat2nya macam tertulis di bawah nie :

ter!ma kas!h 3x

27 December 2010 · 0 tengah goreng


Assalamualaikum dan salam 1 malaysia...tadi aku baru bukak wall page bro hafizal hamad, pengulas sukan RTM..yang semakin popular dan meningkat naik namanya...silap2 bleyh dapat anugerah bintang popular tawun depan nih..hehe..kat wall die, aku tertarik baca status kat bawah nie..ape kata korang baca sekali..aku pown nak tergelak gak...haha..

Amukan har!mau..!!

26 December 2010 · 2 tengah goreng


GARUDA DIBAHAM HARIMAU


tahniah buat skuad bimbingan Rajagobal apabila berjaya menewaskan skuad indonesia dengan jaringan yang selesa 3 gol berbalas kosong..

MALAYSIA ( 3 )  INDONESIA ( 0 )

2 gol telah dijaringkan oleh safee sali manakala 1 gol lagi diperoleh menerusi ashaari..memang terbaek dari ladang habaq mai..ke-3 3 gol dijaringkan 5 minit selepas perlawanan diberhentikan seketika ( markus, goal keeper indon mengadu ada pancaran laser kat muka dia, silau katanya)..akhirnya, 3 gol die dah bolos...

"Contest gambar kenangan sekolah dulu2"

· 5 tengah goreng


JOM JOIN CONTEST


Assalamualaikum dan salam 1 malaysia..huhu..hari nie dengan rasa bangga nyer aku nak join contest yang dianjurkan oleh Cik Ida (http://idasayangkamu.blogspot.com)..Walaupown contest nie dah lama dianjurkan tapi aku baru tersedar time blogwalking..haha..Bagi yang teringin nak join contest nie gak, leyh klik kat pic di atas..Join2 jangan xjoin coz xrugi pown..buat pew nak simpan pic time skol, kan elok join contest nie..terukir kembali kenangan lama...hehe..

bagi yang nak join pe kata baca dulu syarat2nye :

akU maLas rr..

24 December 2010 · 0 tengah goreng


GERAM JANGAN KAU GERAM
GERAM PELBAGAI RAGAM

salam petang, terasa macam nak luahkan je petang2 nie..mOod yang kurang tenang..jiwa bergelora tapi xtahu nak buat apa..nak diluah salah xdiluah berat lak nak simpan...jiwa kacau dan perlukan ketenangan yang maksima..

aku xsuke memaksa dan aku juga xsuka dipaksa
  • so janganla sesekali cube nak memaksa aku buat perkara yang aku memang xmow buat sebab apa, aku xpernah nak kaco orang, xpernah nak paksa2 orang soh ikut telunjuk aku ke ape. jadi please jangan nak memaksa2 aku..hidup aku, biar aku sendiri yang aturkan macam mana jadinya..xperlu nak diarah2 itu ini..kalo mak aku yang suruh, itu xpew aku xkisah..kalau menda yang rasa perlu suruh aku buat, suruh tapi jangan nak paksa2 cakap ulang2 kali..memang laz2 aku xakan buat..

oOh t!dak...!!!

23 December 2010 · 1 tengah goreng

cube korang tengok hidangan kat bawah nie...perghhh...
terliur..menyelerakan...tidakkkk...
xdapat dibayangkan perasaan bila dapat melantak kesemuanye sorang2..haha..

satey...nyum2..

AutoPing Entri di BlogLarian FB

22 December 2010 · 0 tengah goreng

Salam buat semua terutama buat semua penghuni rumah BlogLarian, BlogLarian kini sudah ada di FaceBook dan menyediakan khidmat autoping en3 untuk anda. Thanks buat feez-hafizah coz sedarkan aku akan hal nie..bagi ahli2 rumah bloglarian yang nak join,  anda hanya perlu membuat satu en3 dan melakukan perkara di bawah:

  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian (sudah)
  2. 'Like' BlogLarian FB (sudah)
  3. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda (sudah)
  4. Letak no rumah anda dalam BlogLarian (rumah 17)
  5. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin) -"kebaikan menyertai bloglarian secara jujurnyer traffic blog meningkat berganda2 dari yang asal..lebih hangat daripada biase"
  6. Komen di en3 ini di link furdunesia@nline berdasarkan format berikut.
    1. no. rumah
    2. nama Blog 
    3. link en3 anda
  7. Penyertaan di buka hingga  24/12/10
  8. Jangan lupa beritahu jiran anda jika berkelapangan :) nanti diaorang merajuk susah lak :p
Contoh en3 yang telah autoping seperti yang ada di hujung bawah sebelah kiri di BlogLarian. Anda juga boleh berkongsi pendapat di BlogLarian FB atau berkenalan dengan ahli BlogLarian yang lain di FB.

p/s : jom pakat2 join selagi masa masih terbuka..jangan ketinggalan..tarikh tutup 24hb nie..cepat2..

RTM t3rba!k...!!

· 0 tengah goreng

LIVE..!! LIVE..!!

Assalamualaikum n salam 1 malaysia..perghh..memang xdapat nak gambarkan kegembiraan bila membaca status kat facebook bro "Hafizal Hamad" petang td..nak tawu apekobondo nyer..?? baca bawah nie..

"RTM akan menyiarkan siaran secara langsung pertemuan malaysia vs indonesia pada 26hb Dis jam 8mlm TV1...Rakyat didahulukan,Pencapaian Diutamakan..Sukan Terbaik Hanya di RTM..Terima Kasih3x.."

sUke xsUke

20 December 2010 · 0 tengah goreng



korang mesti kenal serangga yang kat atas nie..lipas atau nama saintifiknye Periplaneta americana..aku memang cukup fobia ngan serangga nie..mana xnyer, aku xsuke coz die leyh terbang..semalam ada sekor lipas sesat masuk umah aku melalu tingkap bilik..ape lagi aku dengan pantas lari keluar bilik la..haha..dalam syonok2 layan siaran ulangan bola kt TV1,opocot kau...lipas tue merayap keluar dari bilik n terbang kat ruang tamu..fobia bercampur geram pown ada..ape lagi tamatlah riwayat kau wahai si lipas..dengan kekuasaan penyapu lidi yang ada, maka tamatlah riwayat lipas tue..selaen lipas memang serangga2 yang leyh terbang nie aku cukup2 fobia..kalo nampak aku blah tiba2 tue,paham2 jela mesti coz ada serangga terbang..kuikui..

deb3z & xb3z

18 December 2010 · 2 tengah goreng

AL-K!SAH

al-kisahnye petang tadi aku,abg n mak aku p kenduri kahwin...tahniah buat pasangan adik n akak, rohaiza dan norhijrah...dowang nie kawan2 aku gak masa kecik2 dulu...huhu..juz bezanyer dowang lebih tua dari aku 3 n 5 tahun..lebih kurang sebaya dengan umo arwah akak aku...yang bestnyer masa d tempat kenduri aku terjumpe dengan jiran lama aku 1 family... wah2 teruja sangat2 dapat tengok dorang sume..sume dah besar2 sampaikan aku terkejut tengok tumbesaran dowang yang sangat maximum tue...hehe..tingat lagi masa kecik2 dulu main sama2 kat balakang umah,biasela permainan2 dulu2,acilut sembunyi,men ligan2,lumba beskal..sekarang nie sume dah balajar tinggi2 dah...yang paling muda pown dah nak masuk tingkatan 4...dulu last sekali aku jumpa die masa umo die 4 tawun kot..tadi tengok mak aiii tinggi giler siot...170++ cm..perghhh...huhu..merungkai kembali kisah2 silam yang menjadi kenangan yang sangat bermakna..urmmm...

aYuh maLays!a aYuh..!!

· 0 tengah goreng

Salam buat sume...aku kalo update blog mesti xde menda laen slaen dari sal bola...haha..nak buat camne dah aku memang minat tengok bola..tambah2 bola sepak tempatan coz aku memang xtengok bola liga2 omputih nie (coz astro tarak) ngeh2..dat y dari dulu memang layan liga tempatan ja..btw, ayat yang selalu aku gune untuk mengelakkan kekeliruan mengira masa
"kurang dari 24 jam lagi" 


sOwie yerr..

16 December 2010 · 2 tengah goreng

Actually bukan ada buat kesalahan apa2 pown...hehe. cuma ada sedikit kekeliruan yang membuatkan aku terasa nak mintak maaf lak...mintak maaf yer buat pengunjung blog yang jenguk blog aku nie tapi meraba2 tercari dimana nak takan follow..pagi tadi aku baru edit cikit untuk bahagian follow..
sekarang nie juz tinggal icon follow je macam nie : 


so kenala tekan yer..then barula dapat follow..

taWaran2...tap!....

15 December 2010 · 5 tengah goreng

tawaran apakah itu...?? sbenarnyer tadi aku dah semak status permohonan aku untuk sambung degree...dapat ke x..?..mestila dapat tapi masalahnye aku memang xberniat nak sambung study...uhuuuu..xpela dapat tengok surat tawaran pown jadila..hehe..


aku dapat tawaran sarjana muda kejuruteraan elektonik...aku pown tataw cmne pembelajaran dalam elektronik nie coz masa diploma aku dalam bahagian elektrik kuasa dan bukannya elektronik..haha..xkisahla gpown aku xcontinue study..pape pown buat teman2 aku yang dapat tawaran..korang sambungla k...
blajaq ghajin2 na..ka papai..salam

malays!a Or v!etnam

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia...macam yang dah diketahui, kurang lagi 24 jam untuk perlawanan dimana pertemuan di antara Malaysia menentang Vietnam yang bakal berlangsung di stadium bukit jalil..


eXcel = p3rcubaan p3rtama

14 December 2010 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum...dah bape hari aku xdapat nak bukak blog...apatah lagi nak update..petang nie berkesempatan nak on9 n update blog...aku juz nak kongsi cikit jela...berkaitan tajuk aku tue...percubaan pertama..berkenaan ngan Microsoft Office Excel..aku baru nak berjinak2 ngan excel nie...try buat system2..haha..benda yang pertama yang aku buat ialah..system nak calculate gpa dan cgpa sbijik mcm slip result dan mini transkrip...system yang basic2 ja..gpown ak baru nak cube2 ja..budak baru nak belajar...sebelum nie aku memang tataw apa lagi function yang boleh buat dengan menggunakan excel nie..ok nie di antara pic system yg aku buat tue...


nie page paling hadapan...isi nama, student no dan ic...coz nanti maklumat yang ditulis kat cnie akan digunakan...

shUib...Ooo..shUib

12 December 2010 · 1 tengah goreng

Sape yang xkenal anggota kumpulan lawak Sepah si shuib nie..atau nama sebenar Shahmira Mohamed..yg tengah2 tue..


aku baru terbaca kat paper KOSMO tadi..mula2 aku terkejut gak, nak kata tergelak adala cikit..haha..

Alhamdul!ll@h saNgat2x

10 December 2010 · 5 tengah goreng

Alhamdulillah...hari nie aku epy sangat2 coz result da keluar dan aku lulus sume n berjaya gak menghabiskan diploma akuyang tertangguh 1 sem..haha.walaupn keputusan ala kadar tapi xpewla yang penting nak habaq mai...kat slip result aku tertulis perkataan "COMPLETE"...


tahn!ah maLays!a 2

08 December 2010 · 2 tengah goreng

Alhamdulillah....perkataan yang nak aku lafazkan pada petang nie...aku rasa semua peminat bola sepak tanah air mesti dah tahu...huahuahua..


malaysia telah menjayakan pesta gol di palembang dengan jaya dan penuh bergaya...
keputusan malam tadi malaysia telah menewaskan skuad laos dengan jaringan 5 gol berbalas 1..terbaek dari ladang..2 gol dijaringkan oleh amri yahya dengan cukup bergaya (aksi superman dan meluncur)..hehe..

salam maal hijrah 1432H

06 December 2010 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt.. Salam Maal Hijrah 1432H buat semua umat Islam di Malaysia serta pengunjung2@teman2 blogger..Tahun Baru 1432H  bersamaan dengan 1 Muharram 1432H bulan pertama dalam tahun Islam.


Diharapkan semoga dengan masuknya tahun serta bulan baru nie, membawa suatu pengorbanan yang baru dalam hidup kita,masyarakat, keluarga serta negara ke arah yang lebih maju ke hadapan...InsyaAllah mudah2han yerr...

Di kesempatan nie, tuan empunya blOg zackillerz blogsz (Muhamad Zairi Bin Marzuki
berdoa semoga kita sama-sama senantiasa beroleh keberkatan dalam hidup dan rezeki, rahmat, keredhaan dan hidayah Allah hendaknya..Aminnn.. 

blOgwaLk!ng...anDa m3st! suKe!!

05 December 2010 · 2 tengah goreng

banner lama

banner baru

Haa...mai2 cnie cik akak, abang long, pak long mahupown mak long oiii...
nie ada benda nak cerita cikit...tengok tajuk pown mesti ramai yang suke buat kan..
tipu la kalau blogger2 yang ada nie xpernah nak blogwalking kan...?? kat cnie ada 1 perkara nak dikongsi cikit..nak memudahkan korang2 sume nak berblogwalking..
memang seyes simple..paham kan...simple mudah pimple itu jerawat...hehe..
korang leyh masuk terus ke 5,6 n mungkin lebih blog dalam 1 tab jew..jimat masa nak berblogwalking nih..kalo suke leyh terus ke site nie Bloglarian...ok settle..

2nd match...Ok..

· 0 tengah goreng

macam biase la...seperti semua rakyat malaysia yang tahu petang semalamada tunjuk live perlawanan AFF suzuki cupdimana pertemuan diantara malaysia menentang thailand...


aku memang dikalangan penyokong yang xsabaq2 nak tengok...bak kata pepatah macam cacing kepanasan ja dok menunggu game start...haha..tentang aksi keseluruhan semalam memangthailand kawal penuhla pada babak yang pertama...malaysia memang xpernah nak serang langsung...tapi agak ok bila masuk babak ke-2, menampakkan adacorak serangan dari skuad malayasia...adala dalam 4,5 kali gak percubaan depan gawang gol..masa amri tanduk bola macam superman tue,

nuffnang...Ooo..nuffnang

04 December 2010 · 2 tengah goreng

selamat pagi dan salam sejahtera aku ucapkan yerrr....pagi nie aku xnak sembang lebOr2 juz nak gtwu cikit jew pasal nuffnang nie..


aku nie baru ja join nuffnang dalam 2 bulan camtuela..sje nak mencube..
dalam tempoh  2 bulan ini yang aku dapt...walaupun cikit ja tapi okla..
saje boring2 dapatla gak cikit..nak beli air tin 100 plus dah lepas nie...huhu..


tapi yang aku xpaham tentang bonus CTR kat Taylor University tue..100%..ape yang 100% nyer tuh..haha..aku nie dahla susah nk paham cikit..huhu..xpew2 wahai iklan2..
mai la masuk kt blog aku banyak2 cikit na...hehe..k salam

urmm..bOsanl3rr

02 December 2010 · 0 tengah goreng

Seperti hari-hari yang biase...aktiviti yang sama dan sama..sama lagi...dan lagi...oOo yeah!!...tersangatlah benci tahap gaban..nasib baek bangun2 pagi wireless ada..leyh aku mendownload, berfacebooking dan berblogging..terhiburla cikit jiwe yang kebosanan nie..masa petang aku hanya dihabirkan dengan menonton movie yang aku download tengahari tadi..


"Jangan Pandang Belakang Congkak 2"

AFF suzuk! cup 2010

01 December 2010 · 1 tengah goreng


Piala AFF Suzuki 2010 
 merupakan antara perlawanan yang ditunggu oleh peminat bola sepak Malaysia yang mana sebelum ini Malaysia hanya mencatat kemenangan pada tempat ke 3 berbanding tuan rumah tempat kedua.

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat