Popular Posts

kisah-kisah kue

AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA !

31 May 2011 · 5 tengah goreng

(klik banner di atas untuk sertai)


Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..selamat pagi bagi yang belum tido ya..huhu..tepat jam 2:00am 31hb 2011..aku nak join 1 segmen yang dianjurkan oleh BEN ASHAARI bersempena dengan HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA pada 31hb 2011..


AKU KATA TAK NAK, TAK NAK LAA !

cam marah bebenor tajuk segmen nie kan..?? menyebabkan aku tertarik untuk sertai..aku join pun disebabkan aku BUKAN SEORANG PEROKOK dan aku tidak pernah mencuba untuk MEROKOK walaupun majoriti kawan2 aku adalah PEROKOK TEGAR..dari kecik mak aku dah pesan berkali2 sampai la dah umo 22 tahun still lagi pesan JANGAN DOK TRY/GATAI NAK HISAP ROKOK NA..sebab aku orang utara, loghat dia macam tue la..huhu..


buat teman2 yang merokok tue, BERHENTILAH MEROKOK..bukan untuk sapa2 pown, untuk kesihatan diri sendiri gak + demi orang yang kita sayangi dan orang yang menyayangi diri kita..


JANGAN TRY CIKIT..
JANGAN DOK CUBA..
BILA HAMPA DAH SAKIT..
BARU PADAN MUKA..


Pesanan ikhlas dari Zairi Marzuki..=)



Maharaja Lawak Minggu 9

28 May 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..baru selesai tengok maharaja lawak online kat GuaTV dan ddmf ..Terima kasih sebab tiap2 minggu mengupdate persembahan2 peserta maharaja lawak dengan pantas.. Oklah untuk minggu ke-9 nie.. 3 peserta paling menonojol (Top 3) bagi pandangan aku..
Kredit buat : ddmf.biz dan guatv.com


1. JAMBU + ACONG SWEETCHILD


JALAN CERITA : " kembali semula dalam rancangan apa pun xboleh dimana yus sebagai orang dari amazon, acong sebagai PA yus manakala tauke sebagai pengacara rancangan. penggunaan bahasa amazon yang memang xpaham tapi cukup menghiburkan. kalau ketawa maksud dia tengah marah dan kalau menangis maksud dia tengah gembira"
untuk melihat secara online klik kat SINI yerrr...link ke ddmf..




2. JOZAN + KENCANA DEWI



JALAN CERITA : " situasi sedang menjalankan pengambaran filem. Johan membawa watak mamat khalid, dimana sebagai pengarah manakala kencana dewi sebagai pelakon. Zizan pula membawa watak mail lambung. Memang lawak apabila watak yang dibawa menjadi. Tahniah buat Zizan kerana watak mail lambung cukup menghiburkan serta mengelikan urat2 ketawa."
untuk melihat secara online klik kat SINI yerrr...link ke ddmf..






3. SEPAH + AR BADUL


JALAN CERITA : "adat2 masyarakat sekali lagi dibawa oleh kumpulan sepah apabila digandingkan dengan pelakon lama AR badul. situasi kali ini rombongan meminang dimana dipegang oleh jep dan shuib sebagai wakil peminangan. sementara mamat sebagai anak gadis (sebenarnya lelaki yang berjiwa wanita). AR badul pula ayah kepada mamat. telatah ketika menyampaikan hajat diselitkan dengan komedi yang cukup menghiburkan. keserasian yang berkesan diantara sepah dan AR badul telah membantu persembahan mereka"
untuk melihat secara online klik kat SINI yerrr...link ke ddmf..








pancit pulops =P

25 May 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt u alls..semenjak dah keje nie, mak aii masa yang terluang untuk bersenam memang xde langsung kate ko..balik keje, terus melompat atas katil bujang aku yang jiwang tue..bummm, pengsan buat beberapa jam..bangun2, mak aii memang malasla nak bersenam..walaupun dumbell ada ja dalam bilik betul2 berhadapan dengan katil bujang aku tue..jangan kata nak tengok, jeling pown x kate ko..haha..


Hari nie terdetik pulak dijiwa nak bermain dumbell..baru tibai 2 round, dah tercungap2..tue baru dumbell, try pumping sikit..mak aii lagi, xsampai 30 dah surrender kate ko..azam dulu nak badan macam john cena xpun batista..tapi apa pun tarak..kuang3x..gimik saja lebih..


sangat menggerunkan kalo badan macam nie kan..haha..
kompom2 baju aku skunk dah xmuat nak pakai..kuikui..


Badan yang kurus nie, tambah2 lak jenis aku memang berat susah nak naek..ko makan la bape pinggan nasi sehari sekalipun, ko bedal la coklat ke, pizza ke, ayam ke hari2, memang mustahil nak tambah berat badan..10 minit ja buncit, lepas tue amik ko, kempis kembali..xpew2 tunggu sebelum puasa nanti..menantikan perubahan pada badan aku yang kurus nie..adakah berjaya jadi cam john cena atau mat lena, xpun jadi batista ataupon batubata...haha..sama2 kita saksikan nanti ya..


misi diteruskan..bak kata abang nas "YEAHHH..!!!"..=)

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

23 May 2011 · 8 tengah goreng

 


Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..Ok lah, petang2 nie aku nak join segmen yang bro Ben Ashaari nie buat..sebelum aku start, cerita yang aku tulis nie adalah diadaptasikan dari gelanggang maharaja lawak dan raja lawak..maksud dia (kandungan dia aku ambik dari maharaja lawak dan raja lawak) cuma diolah sedikit jalan cerita dia untuk disuaikan dengan situasi yang bro Ben Ashaari ni tetapkan..Worait..suke senyum, xsuke geleng kepala yerrr...hanya seronok2 ja..=)


CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI
nak join klik kat SINI..."tamat jam 12 tengah malam ni"


ketika menunggu train..


sukasuki : lambat bebenor train nie sampai..cerlaju x2 cikit.
MTT : hok aloh, lembu jalan lagi slow, sukasuki xnak complain gak ke..?
missQaSeh : haha..ado2 aje.
sukasuki : grrrrrrrrr...
missQaSeh : udah2 membebel, tue ha dah sampai dah train tue..
sukasuki : haha..aku bergurau..cernaek x2..


dalam train (tepat jam 12 tgah malam)


sukasuki    : uih2 tepat masa waktu utara nie..(12tgah mlm)..
MTT          : a'ahla, xsedar lak aku..perjalanan lama lagi..hurmmm...
missQaSeh : molek sangatla tue..jom cerita lawak nak...siapa ingat lawak2
                  yang ada masa maharaja lawak dan raja lawak..
MTT          : mak aiii..pergghhh memang terbaek tuee pun.
sukasuki    : ok gak tue..lagi pun bukan ada penumpang pun selain kita 3 ja..
MTT         : yolah2..ikut hampa la.hang cerita dulu na..aku nak ingat2 balik..
sukasuki    : missQaSeh cerciterx2..


missQaSeh dengan kusyuknya bercerita..dengan penuh perasaan dan tumpuan..


1 hari Izzat Nazmi Saiful Bahri singgah di warung untuk beli nasi lemak..dalam 
tengah makan tu, tiba2 Izzat Nazmi Saiful Bahri ternampak seekor lalat dalam nasi lemak
tu..ape lagi, marahla dia..Izzat Nazmi Saiful Bahri tue pun panggil pemilik warung tu


Izzat Nazmi Saiful Bahri : pakcik, ape nie pakcik..cube pakcik tengok apa yang ada dalam
                                     nasi lemak saya nie..
pakcik                          : lalat..kenapa nak "Izzat Nazmi Saiful Bahri"..??
Izzat Nazmi Saiful Bahri : pakcik tanya saya kenapa..kalo sekor xpe, nie dah berekor2 
                                     pakcik..
pakcik                          : hok aloh..nasi lemak 50sen memangla taruk lalat, xkan nak taruk
                                     ayam pulak..


sukasuki dan MTT tersengih2 mendengar cerita si missQaSeh..tiba giliran sukasuki pulak bercerita..


ok..ada 1 cerita nie, korang dua dengaq na..pendek ja jalan cerita dia..
pada suatu hari sorang lelaki kaya, Zacky berjalan di bandar..tiba di persimpangan jalan,
beliau ternampak seorang tidak siuman..lalu beliau ....


Zacky : woiii orang gila..ketepi cikit aku nak lalu
orang gila  : siapa orang gila..?? aku xgila taw
Zacky : orang gila mana yang mengaku diri dia gila..
orang gila  : xde maknanye..ko tue yang gila..
Zacky : aku orang kaya..semua tahu aku nie waras
orang gila  : orang gila mana yang mengaku diri dia gila..=P..


semua ketawa terbahak2..dengan tiba2, eeeeeeetttttttttt...(bunyi brek) train 
tue berhenti dengan mengejut..sukasuki,MTT dan missQaSeh terkejut..lalu mereka bertiga memberanikan diri pergi hadapan ke arah pintu pemandu untuk bertanya..


sukasuki,MTT,missQaSeh  : encik..kenapa tiba2 encik berhentikan train nie..
                                       nasib baek kami xtergolek atas lantai train nie tadi..
Encik Bedak Sejuk          : suka hati saya la nak berhentikan train nie ke x..
                                      train nie saya yang bawak..


korang mesti tertanya2 kan kenapa tiba2 pemandu "Encik Bedak Sejuk" tue melenting apabila disoal oleh sukasuki,MTT dan missQaSeh kan..??


SUKA HATI AKU LA NAK KARANG CITA NIE CAMNA..CITA NIE AKU YANG BUAT
HAHAHA..=p

3 peserta pilihan Maharaja Lawak Minggu 8

22 May 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam bahagia...agak terlewat jika dipikirkan untuk aku mengupdate cerita berkaitan maharaja lawak nie, sedangkan gelanggang yang ke-8 sudah 3 hari berlalu..tapi xpela, aku hanya ingin berkongsi pendapat disini..apa yang aku rasa terbaek, mungkin kurang terbaek untuk anda, tapi masing2 punyai pendapat tersendiri kan..

Peserta Pilihan Pertama
SEPAH

Peserta Pilihan Kedua
JOZAN

Peserta Pilihan Ketiga
R2

sebelum itu, tahniah buat kumpulan R2 kerana telah diundi masuk semula kedalam Maharaja Lawak dan buat Man yang tersingkir pada minggu ke-8, teruskan perjuangan anda ya..


Konvokesyen itu best ke?

20 May 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..


Best ke x bila menghadiri konvokesyen nie..??bagi yang pertama kali yang menghadirinya, maybe terasa la excited yang teramat sangat..untuk terima segulung diploma dll..siap ada orang amik gambor..muka terpampang besor kat skrin...


tapi....
bagi aku, ntah kenapa jiwa dan hati aku xdak masa tengah konvo tue..tadi pagi merupakan hari konvokesyen bagi aku..1st time dan memang untuk kali yang terakhir gakla..aku dapat rasakan yang memang xdak mood langsung nak konvo..tengok gelagat kawan2 yang lain sibuk mengambil gambar sama2..dari start masuk dewan sampaila abis sidang, xhenti2 amik gambor je..sume pakat2 seronok wa cakap sama lu, muka ada senyumla..ntahla aku xseperti mereka yang lain, aku pown xtahu kenapa dan mengapa..tapi memang xada MOOD..


lepas habis ja konvo, aku terus kuar dari dewan cari mak aku..then memang dah2 siap2 nak balik dah...tapi mak aku teringin nak amik gambor..xpela, g jap kat booth yang bukak kat ctue..amik gambor 2 keping..untuk sorang dan gambor keluarga..pas settle, aku pulangkan jubah konvo dan terus gerak ke kereta untuk pulang ke penang..tiada sesi2 bergambor ngan kawan2 dah..dalam kepala dah fikir nak balik then nak cepat sampai penang..tue ja..walaupown tadi muka cam lembu xtahan maki, tapi xpela sekurang2nya happy gak bagi pihak kawan2 lain yang konvo td..tahniah r buat korang..


k selamat malam..

nyanyian tidor..krohh..krohh..

· 0 tengah goreng

krohhh...krohhh...krohhh...


Bapak giler xleyh nak tido kalo dengar ada yang berdengkur...sabor jela..nanti pagi nak bangun awal p konvo tapi dalam waktu sekarang nie belom dapat nak lelapkan mata lagi...aduhaiii..dengan muka macam lembu kena maki, dengan selamber nyer bangun bukak laptop dan menghupdate blog...haha..aku tatawla apa nak jadi kat aku dalam dewan masa konvo esok..jangan pi terlelap sudah..


tentang berdengkur nie..aku xpahamla sebab apa sesetengah orang suka sangat berdengkur..saja2 buat ka dah memang tabiat semulajadi..ke keturunan..??sapa yang tahu..cerciter cikit kat kome..dalam tengah godek2 kat google, aku terjumpa mengenai punca berdengkur nie..cerbace kat bawah nie yerr..info cikit..


Apa tue berdengkur : 


Berdengkur adalah bunyi bising semasa bernafas, apabila sebahagian daripada saluran pernafasan atas seseorang tersumbat. Ia berlaku apabila terdapat sekatan pada aliran udara di dalam saluran pernafasan di bahagian belakang mulut dan hidung seseorang. Bunyi itu dikeluarkan apabila tisu di bahagian atas saluran pernafasan bergesel dan bergetar di antara satu sama lain. Berdengkur bertambah kerap mengikut umur dan biasanya tidak membahayakan.


Petua untuk mengurangkan dengkuran :
  • Kurangkan berat badan jika anda mengalami masalah berat badan berlebihan 
  • Kurangkan pengambilan arak atau ubatan  yang mempunyai kesan mengantuk pada waktu tidur 
  • Cegah pengambilan tranquilizer, pil tidur dan antihistamina sebelum tidur 
  • Elak pengambilan arak sekurang-kurangnya 4 jam dan mengambil makanan berat atau ringan dalam tempoh 3 jam, sebelum berehat 
  • Amalkan tidur pada waktu yang tetap setiap hari  
  • Utamakan posisi tidur mengiring daripada posisi terlentang 
  • Tinggikan kepala katil anda lebih kurang 4 inci ke atas supaya posisi kepala lebih tinggi dan lidah tidak tertolak ke belakang   
bagi yang ada masalah berdengkur nie..be4 tido, kalo ada member2 kat sebelah, make sure korang sediakan kapas ataupun earphones untuk member2 korang k...xpown pasanglah lagu kuat2 untuk cover bunyi dengkuran korang tue nanti..haha..k roger n out..=)


Nak Konvo

19 May 2011 · 1 tengah goreng

Alhamdulillah...selesai sudah mengambil jubah konvo sebelah pagi 17hb yang lepas..tibanya aku dihadapan UiTM Shah Alam..Perkara yang aku pikirkan adalah, asal senyap ja UiTM nie..dah nak pukul 8 pagi tapi xada orang pun yang datang..Agak awal aku datang tunggu depan dewan DATC tue..tapi yang untungnya datang awal, selesai pown awal...alangkah sedihnya bagi yang tiba lewat, amek ko beratur panjang sampai ke luar dewan..huhu.


Penantian hari esok..KONVO..moga2 dipermudahkan segalanya..=)



Maharaja Lawak Undi Masuk

15 May 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..


Seperti yang korang semua tahu, pada gelanggang yang lepas iaitu gelanggang ke-7, telah diberikan 1 kejutan dimana akan dibuka Undian Masuk bagi peserta2 yang telah tersingkir iaitu "WAI, XN3, R2, JIHAN, ALEX, AMIR"..Undian dibuka dilaman facebook Maharaja Lawak dimana peminat2 hanya perlu tekan LIKE pada gambar2 para peserta yang ingin mereka undi masuk..So, setakat 12.30 am 17hb, inilah jumlah undian2 terkini...


3,455 people like this
3,804 people like this
3,314 people like this
45,081 people like this
10,6809 people like this
4,983 people like this

teruskan LIKE peserta2 pilihan anda ya..pilihan anda bakal merubah segala2nya..=)

p/s : bagi yang ingin mengundi "tekan gambar2 peserta diatas untuk terus ke FB Maharaja Lawak untuk mengundi peserta pilihan anda"

cepat2 tarikh akhir untuk mengundi masuk adalah pada 18hb jam 12pm
MAHARAJA LAWAK



makan lagi...=)

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..

lama xhupdate blog nie..hehe..untuk entri kali nie, aku xnak coret panjang2, sekadar nak kongsi gambar yang diambil semalam ketika makan2 bersama teman sekerja BSH di chicken chop shop TAT..gambar akan terus diupload dari semasa ke semasa sebab banyak kamera yang digunakan..haha.


nurul, liena dan hafiz (happy bufday)
geli2 lak liena..haha
zaki dan shafiq
elly..satu2nya amoiii..huhu
apa hampa tiup xpadam2 pown lilin..kahkah
rizal..sengih kat sapa tue..

pertemuan nie bersempena menyambut bufday, then disertakan sekali sambutan perpisahan dimana hafiz telah habis training kat BSH..tapi semua diantara kami telah kerja di BSH..hope ikatan persahabatan diantara kami berkekalan selamanya..btw, buat rizal, hafiz dan shafiq, sori aku xpi men futsal dengan hampa malam tadi..sebab harinie aku ada buat OT..=P


STRESS

12 May 2011 · 0 tengah goreng

AKU TENGAH STRESS
TOLONG JANGAN GANGGU
XDE MOOD
HARAP MAKLUM

FULLSSTOP!!


panas la derrr...!!!

09 May 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..


aku berkata : "aku rasa dah banyak bloggers yang hupdate blog mereka dengan entri berkenaan cuaca yang panas nie.." sambil berlari masuk dalam peti ais dan tuang ketul ais dalam baju..haha




Aduhaiiii..aku xterkecuali la..nak hupdate gak berkaitan cuaca panas..bukan maen2 punya panas nie..kalo tidow, bangun tido kompom cadar basah dek peluh walaupun kipas depan muka sekalipun..haha..disebabkan panas sangat, tadi kat tempat reja pun aku xjamah apa2 pun makanan sebab memang dah hilang selera makan... memang xlapar tapi giler2 punya dahaga.. 3 cawan gak air ais aku teguk..balik keje, aku singgah lagi kedai runcit beli air redbull 2 tin...sebab memang dahaga sangat2.. petang tue aku kuar g carefore..beli ape..?? haaaa, beli air revive lak 2 botol besar plus air susu marigold HL.. sepanjang hari nie memang air jew yang masuk dalam perut aku dek cuaca panas...


berdasarkan dari laman web meteorologi, nie haa yang digambarkan cuaca kat penang dalam tempoh seminggu niee...



Syukur Alhamdulillah sebab start esok dijangka cuaca mendung dan ada hujan cikit2..xdela panas sangat kan..okey lah, xnak celotoh panjang2 sebab dah berpeluh2 dah nie..nak masuk dalam peti ais jap yerr...k salam..=)


Putih itu suci..=)

08 May 2011 · 3 tengah goreng

Assalamualaikum wbt...entri nie xde kena mengenai dengan peraduan mewarna mahupun iklan sabun cuci k..hehe..sebenarnya tadi aku baru ja beli selai baju kemeja "SEED" dan tali leher warna putih untuk konvo 20hb nanti..buat pulak ada promotion 50% diskaun..apo lagi, peluang terbaiklah untuk beli..haha..giler semangat tol nak konvo..ntah papela aku nie..=P


 
ini bukan kembar aku yerr..aku yang terbias menjadi 2..haha..

baju kemeja : RM59.50 selepas diskaun 50%
tali leher      : RM9.90
total             : RM69.40


sangat jimat dan puas hati..hehe..lagipun baju nie nanti memang sesuai kalau nak dipakai untuk jenjalan gak sebab cutting dia bukan cam baju kemeja yang lain..ok semuanya dah selesai, menanti 17hb untuk ambil jubah dan raptai je nanti.. selamat malam..=)

Selamat Hari Ibu

· 4 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..




Entri nie ditujukan untuk mak aku yang sekarang ni sedang berada di ruang tamu..hehe..1st entri aku untuk mak..Selamat Hari Ibu ya buat semua ibu2 yang berada diseluruh Malaysia..Tiap2 detik yang berlalu adalah Hari Ibu yang sebenarnya..=)


Tapi... ada 1 perkara yang membuatkan aku merasakan diri ni bersalah..


" Sebenarnya dalam seumur hidup aku, aku xpernah lagi menyambut hari ibu, hari bapa, hari kekasih (memang xperlu sambut), malah ketika sambutan hari raya pun, memang xpernah ada sesi salam bersalaman memohon ampun dan maaf.. Aku pun xtahu kenapa dan mengapa.. Mungkin sejak dari kecil perkara-perkara macam tu xdiambil kisah sangat sehinggalah dah meningkat dewasa pun, bukan satu kemestian tu semua.. Kadang-kala sedih jugak bila tengok member2 lain pakat2 sambut.. Aku xpernah nak salahkan mana2 pihak, mungkin salah aku juga sebab dah meningkat dewasa pun xpernah nak prihatin dengan perkara2 macam tu.."


EGO kah aku ni..? ataupun aku rasa MALU nak buat semua tu..? tepuk dada tanya DIRI..


Tahun 2011 bakal merubah segala2 nya..jutaan ampun dan maaf dipinta dan tiada ucapan yang mampu dilafazkan untuk membalas budi mak yang telah membesarkan aku dari kecil sehinggalah dewasa..terima kasih mak..=)



BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

07 May 2011 · 12 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan selamat barhujung minggu..walaupun harinie baru sabtu..huu..Bro Ben nih rajin bebenor segmen gegar2 nie kan..baru jew buat entri, perghhhhh dah beratus2 org yang join..so, aku xterkecualila..


BEN ASHAARI.COM kembali dengan GEGAR 1000 BLOG bersama sama blog blog yang terkini



Oklah, bagi sape2 yang nak join leyh klik SINI untuk maklumat lanjut..
Ada perkhabaran lagi 14 May 2011 akan diadakan 1 gathering besaran bersama Bloggers..yang nak tahu maklumat lanjut..leyh klik nie GATHERING ..


nak tengok link blog2 lain yang join leyh ke SINI ..tengok2 skali sama ada url blog korang dah disenaraikan ke belom yerrr..=)

done!


akhirnya...yeah2!!

06 May 2011 · 1 tengah goreng

Assalamualaikum wbt...




syukur Alhamdulillah, selepas hampir2 nak masuk 2 tahun..akhirnya selesai sudah segalanya..apakah itu..??dirahsiakan..titik..apa yang penting "kerjasama"..hehe..oleh sebab itu hatiku yang girang telah membuatkan jiwaku tenang..perancangan seterusnya bakal bermula..trimas2..


Dalam perancangan tahun 2011 :

yamaha lagenda 115zr
acer aspire one happy

sekian...=)

Jika ANDA SEORANG BLOGGER

05 May 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia


Selamat hari khamis buat semua blogger2 ya..Tanpa membuang masa lagi, seperti tertera pada tajuk entri kali ni "Jika ANDA SEORANG BLOGGER"..aku terbaca nie pown dari link bro Ben..So, apa salahnya join kan..



SAYA DAPAT BANNER NI DARI  ...... http://www.benashaari.com/
Untuk mengetahui cara dan tujuan , sila klik  SINI

roger n out



BEN ASHAARI LELAKI vs PEREMPUAN

04 May 2011 · 11 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam bahagia..1st time aku join segmen yang dianjurkan oleh bro Ben Ashaari nie..Sebab tajuk cam menarik ja dan memang aku menunggu saat ini..macam2 persoalan yang terbuku dalam fikiran mengenai perempuan nih..haha..
Sebelum mengarut lebih banyak..1st sekali kena la letak header bro Ben Ashaari nih dulu..baru la boleyh nak join dan mengarut panjang2 lagi..(mengarut yang logik kay)..huhu


kalau nak join gak..alaaa klik jer kat header beliau di atas nih..=)

Soalan beliau berbentuk sambil berbunyi dan berkata begini :


  • Jika anda LELAKI , sila tuliskan persoalan yang sering bermain dalam kepala anda mengenai perempuan .. Tolong jgn mengarut yer .. Aku tak bertanggungjawab dengan entri korang tu .. Begitu juga sebaliknya jika anda seorang perempuan .. Apakah persoalan yang sering bermain di kepala otak anda mengenai lelaki ! Tuliskan soalan jer ...
Lalu aku pown menjawab sambil soalan itu berirama dan beralun2 begini :

  1. Bila ternampak perempuan dari jauh wahh gebu n putih melepak..soalan die ( putih n gebu semulajadi ka make-up tebal..?? )..memang nie yang selalu aku pikir..huhu..ala lelaki len pown sama ja..kan2..=P
  2. Asal perempuan bila masuk shopping complex xpernah nak sesat..?? (semua jalan diorang tahu..bagi lelaki yang follow, sian kan..??tapi kerna sayang segalanya boleyh jer..xkisah pown..)
  3. Perempuan yang cantik mesti ramai peminat, seandainya dipertemukan bersama, senang ke nak jaga..?? (dugaan lagi besor kan..)
setakat nih 3 jela yang aku nak tanya..kang banyak2 t termerapu menda laen pulops..haha..k roger n out..


L.O.V.E

02 May 2011 · 3 tengah goreng

L.O.V.E


walaupown xseberapa..hanya rantai silver dapat ku beri..
dalam kotak nampak cam beso lak loket die..
time aku try tadi nampak haluih bebenor..
kotak purple, favourite si dia..kan2..
sempena 1 tahun perhubungan terjalin diantara kita berdua..
 16hb-19hb kita ketemu ya..

Siti Haslina Hasni

salam kasih buat insan teristimewa
=)


Maharaja Lawak Minggu Ke-5

01 May 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..salam 1 malaysia..sebenarnya nak update entry nie semalam, tapi di atas kesibukan kerja..terpaksa tangguhkan harini..Oklah, seperti minggu yang lepas, aku ada ulas cikit tentang persembahan peserta2 maharaja lawak minggu ke-4..sO, untuk minggu ke-5 nie ak nak ulas gak cikit..Untuk minggu ke-5, menyaksikan 8 peserta yang berentap iaitu "Jambu, Man, Amir, Sepah, Jozan, Jihan, Nabil dan Balas" selepas 4 minggu yang lepas sudah ada 4 penyingkiran peserta iaitu "WAI, XN3, R2 dan Alex". Sebelum tue kita tengok dulu carta undian pada jumaat yang lepas..



MAN (RL5)


Persembahan man kali nie berkisarkan bomoh santau..permulaan yang menghiburkan apabila beliau melakonkan watak dr fadzilah kamsah, eric leong dan juga nasir bilal khan..cuma, pada watak nasir bilal khan kurang menjadi cikit..dan untuk satu watak ke satu watak tue, masa yang diambil "sound pemujaan" terlalu lama..membuatkan tertunggu2 dan membosankan apabila 3,4 kali ulang perkara yang sama..walaubagaimanapun tahniah buat man..=)


NABIL (RL2)


Nabil membawa watak penyiasat persendirian..permulaan kurang sampai lawak dia..namun ada punch line2 yang menjadi seperti "melihat pada mayat ini, ternyata ia sudah mati".."kenapa awak masih pegang bahu saya, oh rupa2nya saya terpijak mayat"..haha..persembahan beliau menjadi lawak bila bertukar watak makcik cleaner..terbaeklah nabil..walaupon minggu nie persembahan kurang cikit berbanding minggu2 yang lepas tetapi masih boleyh diperbaiki..tahniah nabil..


BALAS (RL5)


Persembahan Balas memang xmenghampakan tiap2 minggu, macam minggu nie diorang bawakan watak makcik karipap lagi..yeah memang aku suka watak tue..permulaan sehingga tamat persembahan, memang banyak punch line2 yang ada..memang terbaek dan cukup menghiburkan..double meaning tetap ada.."dia buat2 kira dalam poket, 5 + 5 berapa, dia ketaq dia jawab 11, mai mana jari 1 lagi makcik"...haha..xsabor menanti persembahan diorang minggu depan..syabas2..=)..


JAMBU (RL1)


Jambu malam nie pown lawak gak..persembahan lebih kurang macam citer "Man Laksa"..idea jadi MC dan artis jemputan Yus..haha..terhibur gak tengok diorang dua..percakapan dan penyusunan ayat teratur dan lancar..adegan paling best masa pengakhiran persembahan..boleh plak berborak2..lawak habis..haha..walaupown sekarang nie Jambu ditangga ke-4, menjadi saingan sengit bagi kumpulan Balas..=P


JIHAN (RL3)


Jihan malam minggu ke-5 cam kurang cikit..mungkin tekanan yang diterima dia coz dia sorang ja peserta perempuan yang ada..jalan cerita tue ada cuma yang sampai ke penonton sekadar 1 cerita dan kurang isi jenaka..Dukacitanya Jihan adalah peserta yang tersingkir pada minggu ke-5..walaubagaimanapun tahniah buat Jihan sebab menjadi satu2nya peserta wanita yang sampai ke maharaja lawak..yeah!!..


SEPAH (RL3)


Peserta yang spontan dan xpernah kering idea..tiap2 minggu memang lawak..untuk minggu ke-5 nie, diorang membawakan persembahan tentang 2 perompak yang berjumpa dengan doktor di klinik pergigian..persembahan shuib dengan Dafi nya dan jep yang mantop..cuma mamat ja kurang menyerlah cikit minggu ke-5 nie..hanya 1 punch line yang beliau bagi..yang lain sumanya shuib dan jep..punch line yang kelakar "keluarga saya sume kawen dengan family2 terdekat ja cam pakcik saya kawin dengan makcik saya, pakngah saya kawin ngan makngah saya, kalau saya mestila dengan isteri saya"..hope next week seimbangkan la yerr..sebab korang memang terbaek...diantara calon2 ke final nanti..hehe..


AMIR (RL3)


Persembahan amir dalam 2 minggu nie memang banyak peningkatan..sama juga pada malam nie, memang tidak mengecewakan..aku pown terhibur dengan persembahan beliau..memang cukup banyak punch2 line.."tidurlah kamu sebelum kamu ditiduri"..zizan ngan nabil pown terkena sekali..haha.."nak pilih juliana evans karang marah lak zizan.."irma hasmi pown single sekarang, bertudung dah"..haha..jahat tolla mug nie amir..mamat khalid dah 2 minggu puji persembahan amir "amir semakin berani dan mengerti apa ertinya lawak jenaka"..so, sekiranya terkeluar nanti pown, amir terkeluar bermaruah..tahniah2..


JOZAN (RL1)


Persembahan yang terbaek pada minggu ke-5 adalah Jozan...yeah, memang paling menghiburkan sebab watak gengster tarik kereta yang dibawa zizan memang menjadi "mail lambung"..muka memang ganaz..haha..aku nak cerita pown susah sebab memang lawak..johan pown lawak gak..backup yang sporting..tahniah dan tahniah..So, persembahan pilihan aku minggu nie adalah JOZAN dan peserta yang paling lawak adalaha ZIZAN..terbaeklah korang, memang tepat korang berada di carta pertama sekarang nie..=)


bagi yang ingin mendownload boleyh ke link dibawah k..full dr minggu pertama sampai minggu ke-5..jom layan.. 
http://www.ddmf.biz/2011/04/gelanggang-maharaja-lawak-2011-sdtv.html#more




t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat