Popular Posts

kisah-kisah kue

Maharaja Lawak 2011

28 March 2011 · 5 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..alahai xhabis2 tol aku nie ngan entry Maharaja Lawak..terlalu excited la katakan..dah bape kali dalam minggu nie entry aku asyik berkisarkan Raja Lawak , Maharaja Lawak..mesti dah bosan kan..??xpela, juz seronok2 je..lagipown show kali nie adalah yang terbaek dikalangan yang terbaek..patut diberi tumpuan yang lebih cikit..huhu.

Apabila semua yang terbaek berkumpul..maka kecoh lah gelanggang kali ini..

atas dari kiri : Alex, Balas, Amir, Jambu (Yus&Tauke), Jihan, Man, WAI (Kecik & Idlan)
bawah dari kiri : XN3, Jozan (Johan & Zizan), Nabil, R2, Sepah

nie plak jadual gelanggang maharaja lawak yang akan berlansung secara langsung..so, korang sume jangan ketinggalan yerr..

Untuk maklumat lanjut boleyh ke laman rasmi Maharaja Lawak :



Jom Join Bloglist Man Yusoef

27 March 2011 · 0 tengah goreng


Assalamualaikum wbt dan salam perpaduan, salam ukhwah salam bahagia...ek eleh dah macam nak sampaikan pidato la plak...huhu.tadi dalam tengah godek2 blog orang, lompat sini lompat sana, lari lompat berpagar, guling-guling sekejap..pastue bangun balik aku pown ternampak lah menda nie "Jom Join Bloglist Man Yusoef"..eh2, cam sama jek ngan tajuk entry..penat aku taip balik.."copy ngan paste je pown berkira"..=P..


Oklah xmow taip panjang2..teruskan pada syarat2nyer..jeng3x..


1. Buat entry berjudul "Jom Join Bloglist Man Yusoef".  "selesai suda"
2. Letak header  yang dia dh buat sendiri (macam kat atas tue). "selesai suda"
3. Lengkapkan ayat: "selesai suda"


      Blog Man Yusoef TAK BEST sebab ....
"Entahla tapi nak bagi pendapat apa kata tambahkan info cikit tentang sukan tanah air..cam tentang bola sepak  ke,badminton kew..ok gak coz sekarang perkembangan sukan kat malaysia dah meningkat dan ramai peminat nak tahu perkembangan semasa,dua masa dan tiga masa..huhu.=)"


4. Tag minimum 1 orang rakan anda. Dan make sure beliau sedar dirinya di tag.
     mangsa keadaan yang di tag : Cik Zila Rock"selesai suda"
5. Tinggalkan url entry anda tu kat entry  DISINI"selesai suda"


Ok trimas..selesai dah aku celoteh yerrr...jom tidow..krohh..krohh..

apakan dayanya lagi

26 March 2011 · 0 tengah goreng

langit xsenantiasa cerah
begitulah juga kehidupan dimuka bumi ini
tatkala hati ingin merasakan kebahagiaan
datang ujian dan dugaan
bagi yang kuat bisa melawan
namun bagi yang lemah rebah dipertengahan

siapa yang xinginkan kebahagian
tapi siapa yang sanggup merempuh segala dugaan
itu yang menjadi persoalan
tiada yang mustahil dalam hidup ini
mahu dan xmahu
itu sahaja yang menjadi pegangan

jika boleh diputarkan masa
ingin ku putarkan kembali semua kejadian
memulihkan segala permasalahan lalu
tapi apakan dayanya lagi
yang lepas tetap berlalu

bangunlah dan terus bangun
muka mata lapangkan dada kembali kepada-Nya
insyaAllah langit yang suram kembali cerah
hati yang gundah bersinar semula


Peserta Maharaja Lawak

25 March 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam bahagia...huhu..aku pown dapat merasakan bahang ketibaan Maharaja Lawak nie..kompom korang2 sume yang fans giler ngan Raja Lawak pon akan turut merasakan juga..Ok lah kat sini aku xnak celoteh panjang2..di bawah nie adalah peserta2 yang bakal merebut gelaran maharaja lawak bagi tahun 2011..semua dikumpul dari raja lawak musim pertama sehinggalah musim kelima..dimana para peserta final tiap2 musim dibawa masuk semula untuk bertanding..gempak x..??..huhu..


aku amik pic2 nie semua melalui laman facebook maharaja lawak..kalo nak mengetahui apa2 berita dan perkembangan dengan lebih lanjut, leyh ke laman facebook Maharaja Lawak yerr...(klik Maharaja Lawak)..

manjung pulok

23 March 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...lama aih xupdate blog semenjak last entry tentang juara raja lawak..oklah, sebenarnya aku nak update entry nie isnin haritue..tapi disebabkan xde masa nak update,so hari nie jela aku update..cakap panjang2 pon xguna..tendang pon xkena..straight to the point na..


Ok, sabtu petang yang lepas, aku turun manjung..lepas balik keje jew, malam tue aku gerak g manjung nek bas..haha..sje nak g sana jumpa member lama..nak dekat kul 12malam gak baru sampai..dalam perjalanan, hujan pon turun membasahi bumi..tapi xkisahla, aku pon memang lena gak masa tue..penat baru balik keje la katakan..xsempat nak rehat terus gerak g manjung...urmmm,kat bawah nie diantara gambor2 yang sempat aku amik masa kat manjung..sume nie aku amik masa hari ahad la..

MAN Juara Raja Lawak Musim Ke-5

19 March 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..alhamdulillah semalam dah berlangsungnya pertandingan ataupun gelanggang akhir raja lawak musim yang ke-5 dimana menyaksikan perebutan tahta raja lawak diantara MAN,R2 dan juga BALAS..pada pandangan aku dari apa yang aku tengok persembahan semua peserta semalam, untuk persembahan pertama iaitu free style, ranking yang persembahan terbaik mengikut turutan 1. R2,2. MAN,3. BALAS..dan bagi persembahan kedua iaitu musical comedy 1. MAN,2. R2,3. BALAS..keputusan telah berpihak kepada MAN sebagai raja lawak bagi musim kali nie...tahniah buat MAN..huhu..aku pun enjoy dengan persembahan dia malam tadi..memang dia layak untuk bergelar juara..paling suka dengan persembahan musical comedy dia..membawa lagu ciptaan sendiri "MAT REMPIT"..cayalah MAN..huhu.


MAN sebagai juara raja lawak musim ke-5..tahniah3x..

Gelanggang Akhir Raja Lawak Musim Ke-5

18 March 2011 · 1 tengah goreng

Assalamualaikum wbt...lagi beberapa jam saja lagi akan berlangsungnya gelanggang akhir raja lawak astro musim yang ke-5..perhitungan bakal bermula diantara 3 finalis iaitu Man, R2, dan juga Balas..siapakah yang bakal dinobatkan sebagai raja lawak pada musim ini seperti Yus,Nabil,Sepah,Kecik..jangan lupa saksikan pada malam ini tepat jam 9 malam..huhu..terbaek dari ladang dan lautan dalam habaq mai..


seramai 12 peserta raja lawak pada musim ini..tapi hanya 3 yang layak untuk ke final..tahniah buat man,r2 dan juga balas..bagi peserta2 yang lain, anda semua juga raja lawak dihati peminat2..tahniah3x..


pakat2 undi la weyh malam nie..hope malam nie persembahan dari finalis adalah yang terbaek dari yang terbaek..huhu..

nak tengok secara live leyh ke link yang aku letak kat bawah nie yerr...
Seterusnya follow nie :

  1. korang g kat "Astro B.yond Player" 
  2. tekan jer kat imej saksikan gelanggang raja lawak 5 secara langsung..
  3. klik kat "saksikan gelanggang raja lawak 5 minggu 1 bermula pada 9 malam ini"
  4. die akan kuar untuk login..kalo dah register, teruskan je login dah dah leyh tengok live..
  5. percume jew dan selamat menonton

3 bulan pengalaman bermakna

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah nak 3 bulan aku reja..jap jew masa berlalu..banyak pengalaman baru dah aku dapat, banyak gak kenalan2 baru aku kenal..walaupun agak sikit kepenatan, baju plak memang xpernah nak putih, xdak kesan2 minyak memang kompom aku tipu..mustahil sangat2..hehe.

Permulaan yang agak sibuk tapi lama-kelamaan aku pown dah dapat biasakan diri dengan pekerjaan aku..dapat rakan2 sekerja yang sporting dan banyak membantu serta xkedekut nak berkongsi2 pengalaman dan pengetahuan..aku ni cetek lagi ilmu, pengalaman xdak..so, masuk2 kerja ibarat budak yang baru nak merangkak2..selama 2 bulan aku dibahagian Pemasangan, dan baru nak cukup sebulan aku di bahagian Maintenance, banyak sangat benda baru yang aku dah belajar..kerja teruk cikit xpa, sementara masih muda dan mampu untuk bekerja keras..so, pulun dari sekarang..bukan senang nak senang, nak seribu daya xnak seribu dalih...pepatah pown dah jelas cakap, kalau kita kuat berusaha, insyaAllah benda yang mustahil pown boleyh kita lakukan..yang penting jangan malas..

Jersey Malaysia

15 March 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..huhu..dah berkurun lama jersey skuad bola sepak  malaysia berada di pasaran, tapi baru sekarang aku nak beli..kahkah..sebenarnya dah lama mengidam cuma xtahu kat mana yang boleh dapatkan jersey tue ja..lagipun xdak masa nak p cari..alhamdulillah baru2 nie aku terbaca kat blog ada jual secara online..so, aku juz order jela..sehari ja dah sampai..cepat dan mudah..kualiti pon terjamin..


   
giler sengal tol aku nie..lawak2.dalam poses mengumpul jersey lak skunk nie..


bagi sape2 yang nak order secara online, nak keterangan lanjut, leyhla ke link kat bawah nie..macam2 ada..pilih ja..then bayarla kalo nak beli..huhu..


MUHAMMAD ZULKIFLIE BIN MOHD NAWI@PAKZUE
0129612918

Animasi terbaru "BoBoiBoy"

13 March 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..Alhamdulillah harinie nak citer tntang 1 cite animasi yang baru..baru saje ditayangkan kat TV3 mulai 13Mac jam 7.00malam..aku pown baru ja tengok tadi..teruja gak tengok..memang style lah.."BoBoiBoy"..tuelah nama diberi..



Aku amik maklumat nie sikit sebanyak dari blog beliau..nak maklumat lebih lanjut leyh ke blog beliau ya..

Hikayat Merong Mahawangsa & Queen of Langkasuka ada kaitan ke sejarah die..??

12 March 2011 · 5 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..dan salam 1 malaysia..yeah2, arinie cuti..bermaksud xkeje la..macam dalam perancangan, arinie nak g tengok movie kat panggung..citer aper..?? ceciter..ceciter..

"Hikayat Merong Mahawangsa"


beberapa gambar adegan dalam citer hikayat merong mahawangsa :

lega rasanya

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan slam 1 malaysia buat semua ya...actually nak update menda nie semalam, tapi dah letih sangat, so update pagi nie jela..ok semalam lepas balik keja, aku trus roger g bank..eh...gaji dah masuk ka..??xdela..sebenarnyer aku g bank coz nak bank in wit kat akaun c pakzue..sape plak pakzue nie..??..tantang pakzue nt aku citer..dengan semangat yang membara, aku meredah hujan disepanjang jalan..sampai je bank, basah kuyup aku, luaq dalam abih lencun..haha.tapi xpa, sebab lega rasanya..huhu..lepas bank in, nak balik xleyh pulak, ujan cam xbhenti2 g..singgah jap makan dulu...tudia2..banyak tol duit makan luar yer...


aku pown tataw apa nama kedai makan tue..aku men redah ja masuk..order nasik goreng paprik ngan air carrot susu..

nie dia nasik nya...memang sedapla..aku suka lauk2 die tue..nie aku dah makan cikit..tue yang nampak cam kekurangan ja..haha..dah makan br tingat nk amik pic..=P

teringat masa dulu2

10 March 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..huhu..entry kali nie nak mengimbau kembali kisah zaman kanak2 dulu..memang happening lah.makan,minum,tido,guling2 sume happening ja..hehe..kalo korang masih ingat lagi masa zaman kanak2 dulu, mesti tringin kembali kat zaman tue kan..coz zaman skunk nie, budak2 dah maju, xkan rasa kegembiraan zaman dulu2..memang 100% kelainan..


masa makan

  • teringat lagi masa makan lauk yang wajib mesti ada.."telur goreng then letak sos n kicap kat atas"..perghhh, dulu2 nie memang lauk kegemaranla..haha.dapat makan telur goreng tue kira dah cukup enak taw..kadang2 tue dapat makan nasik kosong ngan kicap pown dah kira ok..
masa mandi
  • waktu nie memang paling enjoy..sebab apa, dapat duduk lama2 dalam bilik air..then perkara yang paling penting, bawak masuk segala macam dalam bilik air..segala cawan, kole, periuk sume angkut sekali..siap dalam bilik air leyh jadi warung makan.."nak teh tarik pown ad, leyh tarik2 g air dalam kole"..haha..memang bestla..selagi mak xpanggil kuar, memang sampai ke malam pown leyh dok dalam bilik air tue..

Malaysia vs Pakistan

08 March 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..buat seluruh rakyat malaysia, terutamanya peminta sukan bola sepak tanah air..jom ramai2 pakat sorak malam esok pertemuan pusingan kedua diantara skuad Malaysia menentang Pakistan..siaran langsung pada jam 11malam..kasi gegar cikit..Skuad Malaysia telah membawa bekalan 2 gol semasa pusingan pertama..ayuh tambah lagi jumlah gol dan jarakkan lagi jurang gol pada pertemuan nanti..



terima kasih RTM sebab menyiarkan secara langsung pertemuan esok..teruskan menyokong bola sepak negara..majulah sukan untuk negara..


terjatuh moto langgaq kura2
esok malaysia kompom juara

singgah makan kat pokok sena
ayuh semua meriahkan suasana

jalan2 dalam hutan
esok malaysia gegarkan pakistan


menang ataupown kalah, aku tetap sokong skuad kebangsaan..sebab aku yakin kita mampu untuk mencapai kegemilangan dalam dunia bola sepak..MALAYSIA BOLEH..

line 7 pulak

07 March 2011 · 6 tengah goreng

Assalamualaikum wbt...Alhamdulillah tadi lepas balik keje, aku terus p kepala batas beli kasut..kasut yang aku idam-idamkan..xmahal pown juz RM36.99 ja..kasut aku nak buat jalan n g keje..tapi yang peliknya kasut tue orang pakai untuk main takraw..aku xmain takraw tapi aku memang suka layan kasut takraw sebab memang selesa...dulu aku pakai kasut "warriow" tapi kali nie nak mencuba nasib pakai "Line 7" lak..huhu


warna hitam line merah...sangat suker..yang paling best die 
memang ringan n mudah lentur..


tapak die pown sedap cengkaman..design cam sarang lebah..


selesa la pakai..selamat tinggal kasut "warriow"..esok bermula "line 7" pulak..haha..lepas nie gaji bulan depan nak cari TV lcd lak untuk boh dalam bilik aku..dvd player abg aku dah beli..k roger..

ronda2 jusco

06 March 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...perghhh, berat betol jari jemari nie nak menaip update blog..huhu..malam nie bersemangat pulak nk update..lagipun arinie ahad dan cuti..ada la citer nak diciterkan..tadi petang lepas zohor, aku kuar ngan member kerja aku..kami 2 orang ja pown..p jusco nak tengok wayang..dalam perancangan nk kuar semalam...tapi dia balik keje kul 12mlm, so aku pown xbaper nak sihat...tunda la harinie..sampai jusco dalam kul 3 lebih kot..pusing2 dulu ushi jusco...then tengok2 movie yang ada..belek punya belek..kompom tengok citer "Drive Angry"..



aku pown tataw citer dia cmna..tapi bila tengok stylo gak jalan citer die..haha..banyak menda yang xmasuk akal..tapi memang bunuh membunuh nie nampak real..movie kul 5.35pm...sementara nak tunggu movie, p makan dulu..

aku xpaham betoi la

03 March 2011 · 0 tengah goreng


aku memang xpaham
sebab apa aku xpaham tu aku pown xpaham
malas la nak paham
tapi kalo xpaham nanti susah nak paham
kenala bagi paham jugak
tapi aku rasa lebih baek aku xpaham
dari aku paham
sebab kalo aku paham tapi orang lain tetap xpaham
apa guna aku paham

"aku xpaham betoi la"


sabOr subur xsabOr masuk kubOr

01 March 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..dan salam 1 malaysia..alhamdulillah arinie bermula lah satu hari yang baru dalam hidup aku..sebabnya harinie aku dah mula start keja dalam section yang aku apply sebelum nie iaitu "maintenance"..sebelum nie selama 1 bulan setengah aku ditempatkan di "assembly frame" untuk mempelajari proses pemasangan motosikal..so, harinie aku kembali balik pada bidang asal aku iaitu elektrik..hari pertama memang dah ditanya macam2 soalan oleh En. Amran, Asistant Manager maintenance..soalan yang pertama berkaitan kira2..aku memang dah kepala otak baru format..kompom kosongla..tanya lak soalan berkaitan machine and drive..soh cari speed gune formula 120f/p..aku dah lama tinggal, dah lupa terus formula tue..sebenarnya dulu dok buat menatang niela hari2..


Aduhai..nak buat camna "saya lupa"..then tanya lagi plak pengiraan berkaitan ngan 3 phase..tudia...tudia...tudia..kepala otak dah xingat..haha..laz sekali berkaitan dengan PLC..yang nie ingat la cikit2 juz nak kena tengok2 balik la..banyak dah aku lupa..bak mcm kata En Amran "saya xmaw kamu belajar n paham pelan2 tapi saya harap kamu semua dapat belajar dan paham laju2"..hari pertama juz dibawa melawat kawasan2 yang berkaitan maintenance, jelaskan cikit mengenai section tue n berapa orang yang bertugas..then, diperkenalkan la dengan staff2 kat situ macam rafie, zaidi, azfa, nurul, yazid, lim, dan ada beberapa orang lagi lah...huhu..

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat