Popular Posts

kisah-kisah kue

cerita disebalik cintan asam laksa

17 January 2012 · 1 tengah goreng

tipu dikatakan xpernah tengok menda nie..
zaman universiti, paling digilai suma lapisan xkira jantina mahupown warna kulit..
ad macam2 pilihan dan jenama..CINTAN,MAGGI,RUSKI,MAMEE yang paling femes dan digilai..tapi yang nak aku ceritakan adalah tentang cintan asam laksa

singgah sebentar ke koperasi
asam laksa pilihan hati
buat santapan student universiti
dikala malam ketika studi

carefore dikunjungi seminggu sekali
stok asam laksa penuh troli
member yang lain pown tumpang sekaki
bagi list order barang nak dibeli

xkira mangkuk mahupun pinggan
dimakan penuh kasih abadi
makan bersama teman dan taulan
oh asam laksa kaulah dihati

muka legend tapi dalam hati ada taman sama asam laksa...ape cer bro..??haha

p/s : entry nie aku tujukan khas buat member aku amirul hasnor bin aminnudin @ pendekar bercahaya sebab telah menghasut aku dengan cintan asam laksa dia tue...sampai la nie habit dia dengan asam laksa xberubah...aku xpaham betoila..nasib bek dalaman aku kuat..haha..


Kejayaan Ke-2 2012 Lee Chong Wei

15 January 2012 · 1 tengah goreng


Perlawanan Akhir Terbuka Malaysia Maybank 2012
Set 1 : Lee Chong Wei  21 - 6   Kenichi Tago
Set 2 : Lee Chong Wei  21 - 13 Kenichi Tago

Kejayaan kejohanan yang ke-2 bagi LCW bagi pembukaan 2012 nie..hanya 2 minggu...tahniah buat beliau kerana mengharumkan nama Malaysia..
 

MALAYSIA BOLEH




Indahnya kan...alahaiii

· 0 tengah goreng

Pernah terbaca di status2 fb x..?? maaf senadainya aku copy and paste kat cnie..aku tertarik dengan maksud tersirat dalam kata2 nie..indah sangat buat renungan buat kita..alangkah bahagianya jika penantian kita diakhiri dengan kebahgiaan sebegini..

Selepas kahwin nanti,
Isteri masak ~> suami makan.
Suami imam ~> isteri makmum.
Suami baca doa ~> isteri aminkan.
Isteri merajuk ~> suami pujuk.

~> Hidup saling melengkapi selepas perkahwinan. Bahagia kan..? ~
~> Itulah KEMANISAN sesudah sebuah PENANTIAN

 ~ Walaupun PENANTIAN itu satu PENYIKSAAN tapi percayalah sebuah penantian yang disandarkan kepada REDHANYA tak kan sia2 dan kita akan merasai satu ANUGERAH yang terhingga dari sebuah PENANTIAN yang penuh dengan KESABARAN itu ~





xtentuhala kejadahnye

14 January 2012 · 0 tengah goreng

Entry yang xtentuhala kejadahnye..haha

bohsan yang teramat sangat berada di rumah..
layan movie dulu jom




Cuti dan cuti lagi

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt semua...alahai kejap ada kejap xda...itulah aku yang bukan main susah lagi nak update blog..sejak berbulan-bulan stop berblog, nak mulakan balik memang cukup liat..Tapi alhamdulillah bila tengok link-link blog yang adik2 SKJC selalu post dekat status fb diorang..tergerak jugak lah sikit untuk aku nak berblog...haha..

riang ria cuti-cuti bak barney..kuikui

Hari nie 14-01-2012..sabtu, dengan sukacita nya aku cuti...yess-yess tapi mendukacitakan apa benda yang aku buat suma tak menjadi harini..
  1. rantai moto bunyi..kelekang2..pergilah kedai moto taruk minyak sikit kat rantai..difikirkan makin elok, walhal makin teruk pulak bunyinya..entahla apa sebab..pakai chain tensioner rantai xkendoq tapi bunyi mai mana aku tataw...lalala
  2. dalam singgah kedai moto, tergerak hati nak tukar side mirror baru, ala-ala cam lc punya side-mirror..menkedarah dalam rm30++ la jugak..pasang-pasang atas jalan xnampak belakang pulak..cermin dia cam xberapa nak clear, aku tengok cam mengembang ja pandangan belakang..mungkin effect sebab aku pakai spek mata kot..last-last, aku parking tepi jalan, tukar balik guna side-mirror yang lama..so, rm30++ terbang melayang..terbaek..
tetapi sukacita jugak bila tadi tengok badminton antara Lee Chong Wei bertemu dengan Chen Long..kemenangan berpihak kepada LCW yang terpaksa membawa kepada set penentuan..
Set 1 : LCW 21 - CL 18
Set 2 : LCW 17 - CL 21
Set 3 : LCW 21 - CL 13
dengan semangat berkobar-kobar aku menghadap monitor skrin tengok game LCW secara on9 dowh..segala gendang aku ketuk dalam bilik sorang-sorang tanda sokongan..haha..

Penutup bagi hari nie, aku nak melayan movie yang aku dah download dalam minggu nie..melayan sampai ke pagi..perancangan esok belum tahu lagi..hurmmmm...

Penang --> Ipoh --> Teluk Intan

07 January 2012 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt... mungkin dah agak basi bila hendak diceritakan mengenai durian selepas musim durian pon sudah berlalu pegi dengan jayanya...haha. Tapi apa yang bakal aku ceritakan nie juga adalah cerita yang basi yang mahu aku kongsikan..

(sebulan yang lepas tenet xdak nak update.. nie da ada tenet baru nak update citer2 yang dah basi...sekian)

Tanggal 2,3 dan 4 Disember aku telah turun ke Ipoh bertemu teman baik aku Pendekar Bercahaya...Fulamak nama ganaz habis siot..Percutian 3 hari 2 malam di rumah beliau (eh semalam ja dirumah sewa beliau dan semalam lagi di kg halaman beliau di Teluk Intan)

Aktiviti malam pertama kitaorang (malam pertama...??haha)

ramuan dibuat sebelah petang..segala macam perisa dimasukkan termasuklah rempah ayam tandoori...holla masyukkk..
 moden kan..moden kan..
hasilnya pon boleyh tahan..air tangan chef penang + perak

Hari yang ke-2, perjalanan diteruskan ke kg halaman Pendekar Bercahaya di Teluk Intan..

Dalam2 singgah stesen minyak, tertarik lak aku dengan 3 ekor arnab yang terdapat depan stesen minyak tue..(mesti nak tanya,nie stesen minyak ka kedai haiwan peliharaan..??) xkisahla..aku sempat snap pic arnab 2..tadaaaaa...

 Si ibu bersama 2 ekor anaknya..sang itam ngan sang kelabu..
 aku suke yang nie...kelabu stoking putih...alaa tomei-tomei...

Hari ke-3 adalah penutup perjalanan...

Dimana aku bersama Pendekar Bercahaya gerak pulang semula ke Ipoh dan aku meneruskan perjalanan pulang terus ke Penang..Tapi, xkan pulang tangan kosong tanpa ole-ole..jauh nie nak datang..tadaaaaaa....Singgah sebentar di Kg Gajah memborong durian 3 bijik.

 Besor bebenor buah durian nie...muat kew..??haha
 Xmow lepas peluang gak si Pendekar Bercahaya nie..amikla...amikla...

Bayangkan naek moto bawak buah durian yang besor dalam raga moto...memang reja gila la kami 2 nie...huhu.Tapi balik ke Penang, durian udah dikupas elok2 di Ipoh dan dimasukkan dalam bekasla..haha..lagi gila nek highway bawak buah durian..berterabur atas jalan, jadi kes kemalangan lak karang...

Apa-apa pown percutian yang mencabar..apa yang mencabarnya..?? biarlah rahsia..selamat malam..nantikan percutianku seterusnya ke Langkawi yer..adios...

1st Bear Collection 4C Dia...=)

· 1 tengah goreng

Sekali-sekali meromantik kan diri sendiri apa salahnya kan2..??
hanya untuk c dia.

 
ALA TOMEI-TOMEI




Sijil Penang Bridge International Marathon da sampai...!!!!

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt semua..selamat berhujung minggu ya...hehe..sejak berbulan lama aku xhupdate blog. so, hari nie nak hupdate cikit..sijil nie aku pon baru terima petang semalam lepas balik dari tempat reja..hehe...=)

inilah yang aku dok tunggu2 selama nie...hehe

walaupown xdela sehebat pelari2 Kenya yg rekod bawah 40 minit, tapi alhamdulillah la sebab dapat gak habiskan dalam tempoh masa yang diberikan...hehe..rekod peribadi sebab 1st time join..

ini dia aku di garisan penamat dengan muka basi cam muka lembu kena maki..kuikui..releks2 suda..sebab twu dah memang kalah tapi tetap berjaya menamatkan sebelum 1jam 30minit...ok r tue..hehe

lari dah selesai..pingat pown diterima tanda berjaya tamatkan larian...haha..bangga2

cantik x...cantik x...pemandangan yang sempat aku snap pas habis marathon..dipersisiran laut queensbay mall..

ketika dimana matahari baru terbit..cantik kan..??
indahnya kejadian alam ciptaan Allah s.w.t
time2 macam nie la suma pserta marathon merehatkan diri selepas berhempas pulas berlari..huhu
setahun sekali ja dapat jalan2 atas Penang Bridge wooo...rugi xjoin..korang penah ke jalan2 atas jambatan..??haha..jangan jelez..=P


TUNGGU KEMUNCULAN KU 21KM LAK
PENANG BRIDGE GUA MAW TAWAN SAMA LU...




t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat