Popular Posts

kisah-kisah kue

Kamu Saja & 150 Juta - Ainan Tasneem (Official MTV)

31 December 2012 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..malam sebelum menyambut tahun baru 2013 ni..Apa kata kita layan dulu Official MTV terbaru dari Ainan Tasneem iaitu "Kamu Saja" dan "150 Juta"..

Kredit to : mvmproduction68

Kamu Saja - Ainan Tasneem Official MTV
Lagu/Lirik : Ainan Tasneem

150 Juta - Ainan Tasneem Official MTV
Lagu/Lirik : Fynn Jamal


p/s : Selamat tahun baru 2013 semua...=)



Padang Kota..Sweet Memory

30 December 2012 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..

Macam yang dah dikaborkan di entri yang sebelumnya..So, semalam sabtu 29hb disember aku keluar berjalan2 dengan "tunang"..Mula2 persinggahan pertama di Prangin Mall, memulakan hari dengan menjamah Pizza Hut..Sampai muncit2 kekenyangan tunang aku tu..=)..Then berjalan2 sekitarnya shopping sikit..Juz sempat membelikan tudung buat dia..Lewat petangnya, perjalanan diteruskan ke Padang Kota..Pekena Laksa Penang, Coconut Shake dan juga Air Kelapa (Fresh dari buah)..

Si pipi bulat aku sedang menikmati air kelapa..hehe..
 
berlatar-belakangkan keindahan air laut ..=)
 
 
p/s : Doakan kesihatan yang baik buat ibu tunang aku yang bakal menjalani pembedahan pagi esoknya..Moga dipermudahkan segalanya..(Si dia) sedang menemani ibudannya sekarang ini di hospital..:'(..





S-E-L-A-M-A-T B-E-R-C-U-T-I

29 December 2012 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan selamat malam..

Sekarang tepat jam 1:20am 29hb disember 2012..terdetik hati nak update entri pulak.. Baru saja dapat cuti 22,23,24,25hb disember yang lepas, kerja 3 hari dapat lagi cuti 4 hari 29,30,31,1hb..wahh, kelas kau maria..kelaaaassss...

 

Dan yang membuatkan aku senyum lebar sampai ke cuping telinga, hujung bulan dapat gaji dan BONUS lah..Alhamdulillah rezeki2..hehe.. Then plan untuk 29hb ni, keluar jenjalan bersama "tunang" tersayang..=)..Dahulu kala, time cuti keluar lah sorang2..Sekarang ni berdua lah pulak..=)..Semoga hari esok dipermudahkan segalanya..Salam

23.12.2012 Selamat Bertunang =) Part II

25 December 2012 · 3 tengah goreng

Assalamualaikum wbt.. Bagi entri kali ni, aku nak kongsikan sedikit sebanyak gambar sekitar berlangsungnya majlis pertunangan aku dengan calon pilihan hati..Majlis yang bersederhana, simple tetapi meriah dengan adik beradik yang hadir..=)

semasa sesi penyarungan cincin..haaaa..cium tangan amik bau bakal mak mertua ya..=)
Bersama pasangan pilihan hati..23/12/2012..=)
Mak-mak mertua bergambar bersama pasangan anak dan bakal menantu..=)
Bersama ahli2 keluarga belah lelaki (aku)..=)
Sesi bertukar barang-barang hantaran..comei tembikai tu..=)
 Gadis pilihan hati..=)
 
Berakhirnya sedikit sebanyak gambar2 semasa majlis berlangsung..Ini bahagian yang ke-II..Bahagian yang ke-III akan menyusul untuk entri yang seterusnya..=)...  Assalamualaikum wbt.
 
 
 

23.12.2012 Selamat Bertunang =) Part I

23 December 2012 · 2 tengah goreng

      Assalamualaikum wbt dan selamat malam buat warga blogger.. Syukur Alhamdulillah harini 23hb disember 2012, terikat sudah aku dengan status "bertunang" dengan gadis pilihan hati.. Syukur juga harini cuaca sangat sangat sangat elok dari pagi hinggalah malam.. Buat pengetahuan 22hb disember 2012, hujan lebat turun seawal jam 1.30ptg hinggalah ke malam..Alhamdulillah harini dimana berlangsungnya majlis pertunangan aku, cuaca indah sekali dr awal pagi hingga malam..=)

Oklah, tentang majlis bertunang, hanya dilangsungkan secara ala kadar..bersederhana.. Hantaran pula, sebelah lelaki (aku lah tu) "9" dan dibalas oleh pihak perempuan "11"..

 ni adalah hantaran dari aku..simple n kiut miut kan..kan..(cer angguk kepala)..ok tq coz angguk..hehe
kek engko..secret recipe lok tu..hoho..
 
 Dan diantara barang hantaran yang paling aku terpikat, suka dan minat sangat2 adalah :

1. Jambangan coklat (Moni Homemade Chocolate Penang)
coklat berbentuk bunga ros dihias didalam bakul bersama hiasan bunga2 yang ala tomei-tomei..
2. Telekung
telekung dihias dan dicorakkan bentuk kelopak bunga..dahla warna purple..kiutnya..
3. Buah-buahan
Okeyh, hat ni aku gubah dan susun atur sendiri..ini jer yang pandai..hoho
4. Chocolate (with word)
Okeyh hat ni pun dari (Moni Homemade Chocolate Penang)
sangat kiut dikenakan dengan campuran coklat design bunga dan love..tertulis pula "engagement zairi nani"..
 
 
Simple saja kan..tapi tampak kemas dan kiut miut..hehe. Majlis berjalan dengan lancar dan Alhamdulillah kita kami berdua telah terikat dengan "pertunangan".. Doakan moga dipanjang jodoh hingga ke jinjang pelamin..Amin..



p/s : Gambar pertunangan akan diupload dalam post yang seterusnya..=)












t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat