Popular Posts

kisah-kisah kue

h!dup b3g!ni...apaKah??

25 September 2010 · 0 tengah goreng

hari ni dah hari sabtu 25hb september 2010..
aku kat rumah dah macam orang gila, 
xtahu nak buat apa dah..
bangun ja tido terus ke laptop, 
online sementara wireless dok ada, 
mendownload dan berfacebooking.. then,
wireless terputus, bertukar kepada main game "dOta".. 
tue jela aktiviti aku hujung2 minggu nie.. 
kalo bagi
orang lain kompom dah rasa bosan nak mampus dah.. 
aku pown kat rumah bukan ada member2 pown.. 
ada

bOsan tOll....

20 September 2010 · 0 tengah goreng



10.30pagi nie aku saje2 gerak g uitm lepak kat laman siswa...
kalo duduk rumah pown sama jek...
lagila ape2 pon aku xbuat
urmmm...ingat mula2 nak datang just untuk mendownload tapi wireless lak cam slow jek...biasela kat ls nie ramai student
dok tengah on9...nak xnak terpakse aku trime jela...
asyik bertukar2 wireless ja...mula2 gune "wifi library", tapi jap jek
die laju n then slow balik...skunk nie aku bertukar gune wireless "wifi@siswa B"...
ok la..nak kata laju xdela sangat...
boleyh la bagi aku tok download movie....
aku ngat nak stay jew kat laman siswa smpe asar...huhu...
memang suke buat reja
gilo...
dahla gilo, bertamboh gilo jadinyo..huhu..
skunk nie aku dah xtwu nak buat ape dah...kalo aku bukak benda2 laen nanti
kompom2 poses pendownloadan aku tergangu...adoyai....
bosan...bosan...bosan...
sekarang ujan lak tue...baru terfikir nak balik
umah coz perut dah mula berkeroncong nih...
uwaa.....maw balik dong..

3nt@h p@p3

19 September 2010 · 0 tengah goreng



Hurmm....esok bermula lah kelaz kuliah 
seperti sediakala lepas bercuti hampir 2 minggu sempena menyambut aidilfitri.
bila dah cuti panjang nie memang seronok sangat..
macam nak cuti lagi jek..
tapi apakan daya keputusan tidak berada di hujung jariku...haha..
malam nie sepatutnya aku dah kembali semula bergiat aktif 
untuk membelek2 kembali nota2 tapi disebabkan kemalasan yang terlampau akibat dimanja2 dengan cuti yang panjang, tahap kemalasan aku menjadi liat bak dodol...

6 sy@wal

17 September 2010 · 0 tengah goreng


Hari raya ke-6 aku pelan nak jumpe dengan sahabat aku 
masa aku sekolah rendah dulu...
sabirin abu bakar.. 
tataw lagi nak g mana juz pelan nak jumpa ja...
dalam pukul 10.15am aku jumpa dia kat depan uitm n 
then kitaorang terus gerak nak g pulau.. 
secara kebetulan tiba2 planning nak g umah naim..
sahabat aku gak masa sekolah  rendah dulu...
gerak g pulau naik feri ja..relaks cikit,
lagipown xbanya kenderaan pagi2  nie.. 

sUnw@y hOt3l p3nang

· 0 tengah goreng


aku lambat update cikit tentang benda nie..masa berbuka puasa dekat sunway hotel dengan mak n anak2 maksu aku....29 ramadhan yang lepas...


coz hari nie anak maksu aku yang kat london tue balik n nak berbuka sama2...chef norman musa...xpela, aku follow jela..bukan penah bukak puase kat hotel pown aku nie...nie antara pic makanan2 yang sempat aku snap...tapi xbanyak la...

r@y3r ke-2,3 & 4...

14 September 2010 · 0 tengah goreng

rayer kue diteruskan lagi..huhu...
kali nie aku nak ceritakan semuanya yang 
berlaku masa hari rayer ke2,3 dan 4...
selepas penat berjalan masa rayer yang pertama, 
kepenatan nyer diteruskan lagi..hehe..
aku ceritakan ikut hari yer...:-

hari rayer ke-2

raya ke-2 akak aku datang umah dengan anak2 dan suami die..
masa nie aku still lagi kat rumah...
dalam pukul 12.30pm die sampai, 
aku layan la sekejap dorang sebab dah ada planning yang laen petang nanti...
dalam pukul 2 pm aku gerak pergi rumah apiz..
dalam pukul 2.40pm aku sampai, 
tapi yang nak jadi kisahnya si farid belum sampai lagi rumah apiz...
ape kes tatawla pagi tadi mesej aku perut dia buat hal...
haha..

1 syawal...

11 September 2010 · 0 tengah goreng


Hari nie 1 syawal...
bermulalah sambutan hari raya aidilfitri buat seluruh umat Islam 
selepas berakhirnya bulan ramadhan yang penuh dgn keberkatan...
nak diceritakan hari pertama nie sungguh istimewa...

pagi pas solat raya...
aku lepak umah ja...
then kul 11pg aku gerak g umah nani..
buat ati pengeran jantung aku..
huhu..

rayer datang lagi...

09 September 2010 · 0 tengah goreng


Assalamalaikum wbt semua...
tup..tap..tup..tap..esok hari kita akan menyambut hari raya aidilfitri..
kejap je kan kita menjalani ibadah puasa..
urmmm...
bagi kaum2 perempuan tue mesti ngah sibuk menguli
tepung nak buat kuih rayer, 
ada yang ngah panjat memanjat pasang lagsir baru...
tudung meja baru..
tv baru...katil baru....
bahkan semua baru la...
hehehe...

b3rbuka @ pul@u

05 September 2010 · 0 tengah goreng

arinie aku dah rancang nak berbuka ngan member lama aku "rozaimie"...
plan nak berbuka kat batu uban
"nurul ikan bakar"...
aku gerak p pulau kul 5pm...
ingat gerak awai leyh la sampai awai...
upe2nyer sesat
gak carik kedai makan xjumpe...
aku memang xpernah p kedai makan tue..
haha..
information yang dibagi
len aku p belah len...
kedai dekat ja pas turun2 jambatan tapi aku dah terlepas punya joh sampai ke
bayan lepas...
haha...kol "rozaimie " tanya balik...
aku kena patah balik n tunggu dia kat depan "TESCO"..
parking motor kt TESCO then nek reta ngan dia skali p kedai makan tue...
sampai kt citue dalam
jam 6.45pm...

2 ekoq "jeans" tewas

· 0 tengah goreng

malam pas ja solat ishyak...
aku gerak ngan apiz p ekspo kat area2 bandar perda...
depan "nasmir"...
perghhh...gila punya byak gerai yg juai kat ctue...
nie 1st time ad buat ekspo kat citue...dgaq cita
byak gerai2 dari sungai petani..
coz apiz gtaw kat area sungai petani da kurang...mybe suma banyak
yang pindah mai juai kat perda kot...huhuhu....
dalam kul 9.45pm baru kami sampai...parking nak carik
cikit punya susah...laz2 dapat kt kawasan perumahan betoi2 sebelah ngan masjid kat perda..bayangkan
bapa banyak reta kat citue...
huhu..

l@yan...m3mang b3st...

03 September 2010 · 0 tengah goreng


assalamualaikum buat semua...
harinie aku nak berkongsi cikit dengan korang...
dalam beberapa hari yang lepas kat facebook ada la kawan2 share kan beberapa klip2 video lagu2 nih...n aku tersangatlah suke ngan 3 lagu nie..
lagu yang dinyanyikan oleh melda ahmad ngan fynn jamal...

lagu pertama : kimia - melda ahmad

video

video nie dah siap ada lirik sekali...thanks n lagu nie tersangat sedap..suare penyanyi pown comel..hehe..

p3nat tap! b3rbalOi

01 September 2010 · 0 tengah goreng

Setelah penat aku roger cari kedai yang boleh buat sulaman nama,
hampir 3,4 hari jugakla aku cari kedai tu tak jumpa2...
akhirnya semalam aku jumpa gak...
kedai tu kat kepala batas,
bertentang ja ngan bazar ramadhan kat kepala batas tue...
kedai Double UU nama dia....
penat aku cari sampai g megamall kat pacific,
then terlajak g carik kat kailan, bagan...
sebab dulu kedai buat sulaman2 bie ada kat megamall pacific,
tapi baru2 nie aku g dah xdak...
dorang dah pindah....
10sion tol aku, dahla bulan2 puasa,
penat kot aku pusing2 1 megamall carik...
huhu.
semalam dah p buat dah nama yg apiz soh buat tue...


bukan apa pown..nie je yang nak p buat...
kalo dak nak p buat bendera malaysia sekali tapi dah apiz gtaw bendera malaysia dah ad,
p buat nama jela...
nak buat nie punya menyeksa nak carik...
die punye ukuran lak nak kena betoi...
panjang "10cm" tinggi "5cm"..saiz font lak "1.2cm"
n ada border kat tepi...
background warna biru gelap n tulisan n border warna biru muda...
jenuh tol...
hahaha..
tapi kena ingat

DIMANA ADA JALAN DISITU ADA HIGHWAY

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat