Popular Posts

kisah-kisah kue

Aku lupa lagi...NHC Oh NHC..

27 June 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..Alhamdulillah tadi dah selesai present slide untuk "2011 Malaysia NHC convention" bersama Zaki dan group members yang lain..Aku dan group members yang lain dari Boon Siew Honda mewakili dari geng2 Maintenance & Facility..Group kitaorang diberi gelaran "Kaizen"..NHC 2011 bertempat di Honda Melaka Sdn Bhd, mempertandingkan 12 kumpulan dan kumpulan aku present 3 kumpulan yang terakhir..


Sebelum berdiri kat depan, semangat bukan main tapi bila dah kat depan, amik ko, apa yang ada dalam kepala otak, xterkeluar pown..haha.."Aku lupa lupa lagi"..Aku tengok zaki, zaki tengok aku..dengan selamber memberi isyarat mulut yang muncung membawa maksud "abaikan je,teruskan ke next slide"..haha..Tapi memang serius kumpulan2 yang bertanding memang hebat2 belaka, cakap omputih macam ayaq bak hang..suma hapai dalam kepala otak dah..aku lak tercungap2 kat depan, sebab tue asyik terlupa..Pengalaman pertama present depan Jepun2 ramai2..


Kumpulan aku usulkan tajuk mengenai "Safety"..nie lah project yang group Kaizen dipertandingkan..masalah berkenaan dengan petrol overflow..


kredit kepada group members aku "mat pon" sebab draw menda nie bagi senang paham..haha


So, semua dah berlalu..lepas nie pukul 6.30 petang bersiap2 untuk dinner dan acara penyampaian hadiah..aku xkira, nak makan banyak2 dan bleyh jenjalan cari hadiah sikit kat Melaka nie untuk bawak balik Penang..Sebab hotel penginapan aku sekarang nie bersebelahan ja ngan Dataran Pahlawan..huhu..k roger n out..

MALAYSIA 2-1 LUBNAN - Kelayakan Olimpik 2012

23 June 2011 · 0 tengah goreng

Bagi yang xsempat nak tengok gol2 yang dijaringkan sebentar tadi...jom kita saksikan..

Gol pertama menerusi Irfan Fazail minit ke-7


Gol kedua menerusi Wan Zack Haikal minit ke-41


video ikhlas dari youtube..credit kepada http://sokernet.com/
TANAH TUMPAHNYA DARAHKU



Malaysia vs Lubnan

· 1 tengah goreng

9:40pm waktu malaysia
Assalamualaikum wbt dan selamat malam...berakhirlah sudah separuh masa pertama pertemuan di antara Malaysia menentang Lubnan sebentar tadi..keputusan semasa sehingga separuh masa pertama adalah berpihak kepada Malaysia dengan mendahului jaringan 2 berbalas 0..


MALAYSIA (2) - LUBNAN (0)
                                    Irfan Fazail -7'
                                    Wan Zack Haikal - 40'


teruskan perjuangan wira2 HARIMAU MUDA untuk separuh masa ke-2 nanti..Walaupun aku hanya tengok melalui skrin laptop ja, tetap meriah dengan jeritan...Goooooool.....huhu.Gol yang cantek..menarik..tertarik..kau memang da booomm..


NAK TENGOK ON9..Klik dan terus ke sini..45 minit masih ada..CEPAT..!!!
http://www.p2pstation.net/

10:40pm waktu malaysia
Tamat sudah pertemuan diantara Malaysia bertemu Lubnan..keputusan penuh Malaysia (2) - Lubnan (1)..

MALAYSIA (2) - LUBNAN (1)
                                  

Makanya Malaysia layak ke peringkat seterusnya..2nd half Malaysia bermain secara bertahan setelah kehilangan seorang pemain akibat dilayangkan kad kuning ke-2..walaubagaimanapown tahniah...tahniah...tahniah..


TANAH TUMPAHNYA DARAHKU



Alhamdulillah..Syukur..

· 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...semakin jarang aku menghupdate blog yang xseberapa nih..umpama katak menyelam xtimbul2 jew...Btw aku rasa syukur sangat2 sebab tadi tengahari aku dah dipanggil untuk menandatangani sepucuk surat yang bertitle hitam bold "Offer Of Comformation Of Appointment"..weeeee..


lebih kuang macam gnie la bentuk dan bunyiknyer...


Muhamad Zairi bin Marzuki
Employee no.: XXXX
Dear Sir/Miss,
Re :  Offer Of Comformation Of Appointment
1.     We refer to our letter dated 30th December 2010 and your acceptance of the 
        offer of appointment on probation.
2.     Subject to your having satisfied the Company Doctor, if required by the Company, 
        that you are in good health, you are now offered comformation in your  
        appointment the with position level of  "XXXX" and as a "XXXX" with effect from 
        1 st july 2011.
3.     potpetpotpet sampai ke 9..hehe


Alhamdulillah lepas ja menandatangani surat tue, sahla aku sebagai pekerja tetap..xperlu risau lagi sebab tempoh 6 bulan percubaan dah pon lepas..Trimas bebanyak buat Ms Azean sebab permulaan aku kat ctue adalah jasa baek dari dia jugak..=)
Roger and Out

Bila waktu dan ketika ini

19 June 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..Alhamdulillah harinie termakbul gak untuk bertemu dengan si dia..keluar jalan2, makan, tengok wayang sama2..Alangkah bahagia rasanya jika diberi peluang seumpama itu sekali lagi..hehe..Thanks to Siti Haslina Hasni sebab sudi keluar tadi ya..
Kali nie makan ditempat yang berbeza sikit..kalau selalu keluar, asyik2 KFC, McD, xpown PIZZA HUT..So, kali nie bertukar selera sikit kepada...

penuh meja dengan makanan..kali nie si dia makan dengan penuh berselera..lepas nie kena diet balik la yer wahai cik haslina hasni...hehe..Filem yang menjadi pilihan untuk ditonton bersama kali nie adalah...
"3,2,1 Cinta"..

Abih tengok movie..tunggu ape lagi, terus balik la..haha..sebab apa, perut pown dah kenyang, mata pown dah mengantuk sampai cik haslina hasni kita nie pown sempat terlelap buat seketika tadi..Ish3x, kenyang sangat la tue..=)..Btw, sangat bahagia harinie..


"1 perkara yang terlupa nak buat masa keluar tadi..amik gambor sama2..seronok sangat sampai xingat langsung nak amik gambor..pelik2.."





Hari Bapa..???

· 0 tengah goreng



Tadi di kaca televisyen ditayang lagi cerekarama berkaitan bapa bersempena dengan hari bapa..sedeyh2 dan besar jugak pengorbanan seorang bapa terhadap anak-anak..


TAPI BAGI AKU
Hari Bapa..??? Nothing to say..

H A H A
H I H I
H U H U
H O H O

" Entri yang pendek tanpa arah tujuan tapi membawa maksud yang mendalam..
ini bukan janji tapi pasti.."



Sungha Jung.."kagum lak aku tengok die.."

15 June 2011 · 0 tengah goreng



Assalamualaikum wbt dan salam 1 Malaysia..Hari nie aku terasa kagum lak tengok si Sungha Jung,berusia 15 tahun yang dilahirkan pada Sept 2 1996 di South Korea.. Mamat Korea nih goreng gitar..style dowh..maybe ad dikalangan korang2 dah pernah tengok n kenal dia nie..Tapi xpela, aku nak gak terasa kagum..pe kata korang layan sekali video kat bawah nie..apa pendapat korang..

(Maroon 5) This Love

Pirates Of  The Caribbean theme song..layan nih..haha

Nie lak masa die kecik g..video diupload tahun 2007
(Green Day) Wake Me Up When September Ends


(Jason Mraz) I'm yours


(Guns N' Roses) Sweet Child O'Mine


bagi yang nak tahu lebih tentang mamat korea nih..leyh ke site die dan memang terbaek dari ladang dan lautan dalam..=)..memang cukup berbakat ketika dari kecil..roger n out..


Sungha Jung's Official Site


Laju x si dia memecut???

13 June 2011 · 3 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..xmow cite panjang2, juz nak letak picture jew..

(klik picture untuk lebih jelas)
Transfer rate : 389.606 KB/sec
Time left : 8 min 10 sec
Transfer rate : 384.968 KB/sec
Time left : 4 min 38 sec


laju x si dia memecut..haha..walaupun xlaju sangat bagi pendapat korang tapi bagi aku cukup syiok sebab dapat download banyak2 dan layan citer banyak2 tanpa had..haha..k roger n out..!!

Aku xkan lupa tarikh 12 Jun 2011..@#$%!.

12 June 2011 · 0 tengah goreng

KO APA HAL !!!

TIADA KATA2 YANG MAMPU DILAFAZKAN..HANYA SEKADAR MACAM NIE DAPAT AKU GAMBARKAN..@#$%&€..
SEKIAN..



Kelantan VS Terengganu...Siapa pilihan anda..??

11 June 2011 · 2 tengah goreng


Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..Entry last minute yang aku buat sempena perlawanan bola sepak yang bakal berlangsung sebentar sahaja lagi..Pertemuan diantara 2 gergasi pantai timur iaitu pertemuan diantara Kelantan menentang Terengganu..Sama2 kita saksikan..


KELANTAN VS TERENGGANU




Aku sokong Kelantan "Red Warriow" malam nie..yeah2..!! Anda pula bagaimana..Ayuh2 pakat2 himpun depan kaca televisyen..bagi yang g stadium, ayuh bersorak..Yang xdak Astro, TV1 pown ada tunjuk live..terbaek..






Projek Oh Projek

07 June 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..


korang pikir ape tue..otak kuning nie, xmow2 pikir macam tue.. xmow2.. ohoho..=P. Sebenarnye tadi baru siap projek yg ke-2 untuk comformation reja "Photosensor"..Dah siap wiring dalam panel board juz tunggu nak dipasang dan wiring cikit lagi ja kat DB nanti..nie adalah projek photosensor yang ke-2 yang aku dan member aku "hafiz dan zaki"..Dimana projek yang pertama kami gunakan photosensor untuk mengawal lampu dekat 6 khemah yang menempatkan moto2..so, kali nie pulak untuk mengawal lampu di 3 buah gudang..So, kena buat 3 panel la kan, tapi dapat siapkan 1 panel ja setakat nie disebabkan kekurangan magnetic contactor dan juga MCB..lagi 2 panel terpaksa tunggu awal bulan depan lah..huhu..


korang xmow try buat kat umah korang kew..??macam2 sensor yang ada sekarang nie..contohnya macam gambar kat bawah nie..stylo kan..??


gambar diambil dari sayasukacupcake.blogspot.com
dapur dimana banyak menggunakan sensor termasuk paip dan singki yang boleh mengawal suhu panas dan sejuk dan tong sampah yang menggunakan motion sensor, terbuka sendiri apabila dihulur tangan berdekatan..


kalo korang kreatif cikit..haaa, buat macam kat jepun nie haa..siap leyh buat game dalam toilet g..sensor apa yang dorang guna aku pown tataw..tapi permainan nie dikawal oleh air kencing..makin keraplah korang nak kencing pasnie..haha


Oklah dah jauh aku merapu2 nie..Pagi sok bersiap2 untuk selesaikan pemasangan panel kat bawah DB..hopefully semuanya berjalan dengan lancar..=)

Selamat Pengantin Baru Mat Pon

05 June 2011 · 0 tengah goreng

Assalamualaikum wbt..


Sebelum cita panjang lebor, adalah lebih baek aku ucapkan dulu salam tahniah buat rakan sekerja MT "Syariful Azry" bersama pasangan pengantin beliau "Siti Nur Farihan" dimana majlis berlangsung semalam 4hb Jun 2011..Semua geng2 MT telah turun memeriahkan lagi majlis tue (dari segi kata yang len BUAT RAMAI)..haha..


mat pon bersama isteri..serba ijau..tang keris tue ak tataw nak kata ap..haha


 saudara Imran bersama isteri dan anak..tang rambut anak ngan pak memang stylo..huhu


saudara Zaidi bersama isteri dan anak beliau yang aktif dan mesra rakyat...haha


haaa...tudia geng2 bujang..group bujang MT..
dari kiri : apiz, rizal, mat rafie
dari kanan : aku, wan, mus

Bebelan : 1. ramai sangat aih orang kawen bulan 6 nie..Siti Haslina Hasni..kita 2 plak bila..??huhu..k roger n out..=) 2. gambar ihsan dari fb mat pon..trimas2 upload..

Impian bakal menjadi kenyataan 1

03 June 2011 · 2 tengah goreng

Assalamualaikum wbt 


Alhamdulillah semalam abang aku kol memberitahu perkhabaran yang gumbira kat aku...dia dah roger moto lagenda 115ZZR tue..muka RM1800, murah RM200 dari yang aku tanya mula2..then dia akan bagi pinjam cikit duit kalo xcukup..Aku rasa cukup duit aku juz nak buat spare jela 2,3 ratus takut emergency case ka..So, xmow cakap panjang2, ujung bulan nie keluar moto baru..hehe..
SENYUM SAMPAI KE TELINGA..
" Nak keluar sambil nyanyi atas moto cari makan jap..=P "





t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat