Popular Posts

kisah-kisah kue

Sekadar Luahan

27 February 2011 ·

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia..memang dah lama aku tidak mengupdate blog ni..dalam minggu nie agak busy cikit dengan reja..kadang2 balik keje dah penat pastu apa lagi terus pengsan dengan jayanya atas katil sambil memeluk bantal kesayangan..tup2 dah sampai alam kayangan...huhu..


arini ahad 27hb februari, barulah dapat cuti dan rehat2 kat umah..itu pon bukan sekadar buta2 cuti, ada jugak reja yang perlu diselesaikan..urmmm, dulu time tengah study, perasaan malas nak study..malas nak g kelaz la..skunk dah keje, baru tawu betapa penatnya bile dah keje nie..tapi yang bestnyer bila tiba ujung bulanla..dapat gaji..hehe..


Dalam hari2 yang lepas, macam2 perkara yang dah aku tempuhi..banyak pengalaman2 baru aku dapat..dan paling aku xlupa apabila mendengar luahan hati seorang supervisor kilang dimana sering diperkatakan orang itu dan ini..biasala mulut orang xdapat nk ditutup..dan bukan senang jugak nak puaskan hati semua pihak terutama nya pada orang yang penuh dengan sifat hasat dengki dengan kemajuan yang diperolehi orang lain..bila dengar luahan dia, terasa berat jugak la tanggungjawab yang dipikul, kalo xkuat memang xkan kekal la..tapi kata dia, biarlah apa orang nak kata, yang penting kita laksanakan tanggungjawab yang telah diberikan pada kita..apa orang nak kata, biarkanlah..gaji bukan mereka2 ni bayar kan..butakan mata pada yang xperlu, pekak kan je telinga pada bunyi2 asing lain, dan lakukan perubahan untuk memajukan diri..


Pada jumaat yang lepas lak, dalam gelanggang raja lawak 5 minggu 8, menyaksikan penyingkiran Leman..memang banyak reaksi2 orang lain apabila dia tersingkir..sebelum ini dia telah terima pelbagai kutukan dan kritikan dari orang2 ramai gara2 lawak yang beliau bawakan "lawak kampung" dan banyak menggunakan bahasa@loghat utara..biasalah mulut2 jahat nie..xsokong orang nie, mula lah nak mengata itu ini..kutuk pandai tapi yang kutuk2 nie xdela bakat pon..hanya komen ja melampau2..mencari publisiti murahan..aku pon xpaham nape xder yang nak komen membina..kebanyakkannya juz nak menjatuhkan maruah orang ja..susah nak kawal perangai orang nie..aku kadang2 marah gak bila dorang dok kutuk2 peserta nie..xsuka xpayahla nak komen kutuk2 sume..senyap sudah..nak komen pon biar berlapik.."komen teruk2 juz nak amik perhatian orang supaya komen kat status yang die pos"..betul x..??aku paham sangatla dengan orang2 macam nie..haha.


p/s : udah2 lerr menjatuhkan maruah orang..terkena pada batang hidung sendiri baru twu..pikirla sama berapa banyak dosa yang dah ditanggung..hari ni cikit2, lama2 xsejuta??..haha


Semalam, lepas abis keje dalam kul 3.35pm, aku dan teman2 aku (4 orang kami ke semuanya) ada perjumpaan dengan Abang Jo sebab nak bagi dia check slide presentation yang kami buat untuk present depan CPO isnin nanti..Masa dalam bilik tue, adala 2 orang mamat nie..dialog dia bunyi lebih kurang macam nie..


Abang Jo : minta maaf la, bilik nie saya nak guna sebentar untuk 
                semak slide2 depa nie..so, kalo hampa nak duduk sekali, 
                kena mintak izin dulu la..kalau depa bagi, hampa leyh la duduk sini..
                kalo x,dipersilakan keluar sebentar la yer.
               (Abang Jo tanya kat kami bagi x yang lain nak tengok..3/4 xbagi)
Elly        : xleyh lorr..malu la kalau orang tengok 
               (aku ngan sorang lagi geleng kepala tanda xbagi gak)


dan dengan ayat sengal yang keluar dari mamat 2 (aku labelkan sebgai Mamat A)
Mamat A : kalau nak tunjuk slide pown malu camna nak jadi engineer..
               (dengan nada yang nak perli suma ada)


haram jadah tol mamat nie..die ngat ayat yang dia cakap tue lawak ka apa..seb bek masa tue dah balik keje..aku pown penat..so, lantak ko lah nak kata apa pown..tue hak aku, slide aku yang buat..walaupown kalo aku juz tulis huruf A sekalipown, kalau aku xbagi tengok, ko nak kata apa..itu hak aku..kena pahamla..dengan muka selamba die gelak2..dia ingat lawak la..bodoh tol..badan ja besar, tapi pemikiran singkat..teruk2.."camni nak jadi engineer..??"..haha..


Oklah selamat berhujung minggu buat semua..assalamualaikum wbt..

2 tengah goreng:

muhamad zairi bin marzuki said...
February 27, 2011 at 6:10 PM  

buat mamat A...ko tunggu masa ko nak present nanti.biar ko kena paku kaw2..br ko taw langit tinggi ke rendah..

Mickey Mouse said...
February 28, 2011 at 7:38 PM  

sabar abg..xyah layan je org camtu..

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat