Popular Posts

kisah-kisah kue

sabOr subur xsabOr masuk kubOr

01 March 2011 ·

Assalamualaikum wbt..dan salam 1 malaysia..alhamdulillah arinie bermula lah satu hari yang baru dalam hidup aku..sebabnya harinie aku dah mula start keja dalam section yang aku apply sebelum nie iaitu "maintenance"..sebelum nie selama 1 bulan setengah aku ditempatkan di "assembly frame" untuk mempelajari proses pemasangan motosikal..so, harinie aku kembali balik pada bidang asal aku iaitu elektrik..hari pertama memang dah ditanya macam2 soalan oleh En. Amran, Asistant Manager maintenance..soalan yang pertama berkaitan kira2..aku memang dah kepala otak baru format..kompom kosongla..tanya lak soalan berkaitan machine and drive..soh cari speed gune formula 120f/p..aku dah lama tinggal, dah lupa terus formula tue..sebenarnya dulu dok buat menatang niela hari2..


Aduhai..nak buat camna "saya lupa"..then tanya lagi plak pengiraan berkaitan ngan 3 phase..tudia...tudia...tudia..kepala otak dah xingat..haha..laz sekali berkaitan dengan PLC..yang nie ingat la cikit2 juz nak kena tengok2 balik la..banyak dah aku lupa..bak mcm kata En Amran "saya xmaw kamu belajar n paham pelan2 tapi saya harap kamu semua dapat belajar dan paham laju2"..hari pertama juz dibawa melawat kawasan2 yang berkaitan maintenance, jelaskan cikit mengenai section tue n berapa orang yang bertugas..then, diperkenalkan la dengan staff2 kat situ macam rafie, zaidi, azfa, nurul, yazid, lim, dan ada beberapa orang lagi lah...huhu..


Yang tue xpa lagi...yang nie paling aku xsabor..harinie datang keje dengan penuh semangat, sebab apa, balik keje nanti kul 5 petang terus nak g bank kuarkan duit..gaji dah masuk la bhai..gaji masuk semalam..memang happy la dijiwa nie..so, dalam petang tue before balik, g la amik slip gaji kat Ms Tan..Alhamdulillah gaji bulan nie ada peningkatan cikit la sebab dapat shift allowance skali..dapatla pusing2 cikit gaji bulan nie..lepas kuar keje ja, memang terus runner p bank..dengan semangat tak terkata, jolok2 kad ja check bagi yang ad....jeng..jeng...jeng.. "RM8.00"..tudia..awat gaji xmasuk lagi nih sedangkan slip gaji aku dah dapat...member2 aku sume dah dapat siapa ad yang dah bawak kuar g duit tue...aku xpaham betolla..


macam bulan lepas yela, aku dapat "cash" sebab aku hantar lambat maklumat no akaun...tapi aku dah hantar dah..xkan untuk bulan nie pown ada masalah gak kot...kalo ada masalah sekalipon, tadi time aku p amik slip gaji, asal xbagitaw ja kat aku yang ada masalah nak masukkan duit dalam akaun bank aku...senyap ja sume..siot tol..penat dowh aku runner sampai ke perda, then p bank kat taman selat plak...sebab nak check gaji la gak aku hampir2 nak eksiden petang tadi taw..dah la nak eksiden bleyh plak p masuk salah jalan..terus sampai laluan bukit minyak tue...kena patah balik dowh..


kalo xdapat gak gaji..memang menangis xberlagu la aku...poket tengah kering nie...huhu..
ada haiwan dalam bahaya...ada haiwan dalam bahaya di sana...=P..sabor ya zairey...sabor jela...macam kata johan "sabor subur, xsabor masuk kubur" k selamat malam



0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat