Popular Posts

kisah-kisah kue

kOrang kEnal x??

18 February 2011 ·

Assalamualaikum wbt..dan salam 1 Malaysia..hari nie dah hari jumaat kan..alahai cepatnya masa tue berlalu..pejam celik pejam celik dah nak ujung minggu..urmm, oklah hari nie nak tulis pendek jew..oklah, nak tanya cikit, korang kenal x siape tue "Norman Musa"..?? dan korang pernah dengar x tentang restoran "Ning"..?? 




Aku rasa kat Malaysia xramai yang tawu..tue pown kalo diorang yang betul2 minat pada bidang masakan nie..actually Norman Musa @ Abg Norman nie seorang tukang masak kat Manchester..huhu..kira die berjaya gakla, sebab bukan senang nak hidup di negara orang lain, then dapat bukak business dan jadi tukang masak plak kat sana..sangat mencabar bukan..huhu..sekurang2 nya die dapat buktikan yang rakyat Malaysia nie walau dimana berada, juga mampu untuk berjaya..

Semalam Abg Norman nie baru ja sampai Malaysia..Mak aku gtwu coz ada apa ntah ngan pihak Astro n nak buat kenduri arwah cikit, tue yang die balik Malaysia jap.."Eh2..jap2 macam mana pulak mak aku leyh twu nie..??" haha..sebenarnya mak aku n family Abg Norman nie dah rapat sejak dia kecik g..Aku pown panggil Arwah ayahanda n ibunda dia sebagai "abah n maksu"..


nie ada beberapa pic yang maybe korang sume xtahu n ada yang pernah nampak tapi xtahu..tapi aku nak bagitahu gakla..hehe


nie masa beliau jadi tukang masak untuk team Lotus F1..kiranya beliau yang kendalikan untuk penyediaan makanan2 untuk pelumba2 Lotus..


beliau semasa mempromosikn makanan Malaysia..


haaa...niela rupe bentuk restoran beliau kat manchester tue..penuh kedamaian kan..??

untuk maklumat leyh terus ke link nie


nie lak buku yang beliau keluarkan untuk mempromosikan masakan2 Malaysia di luar..buku nie tahun lepas dah dilancarkan..kat Malaysia pown ada..

haaa...Ning baizura..?? kalo korang nak twu, niela penyanyi idola beliau..dari aku sekolah rendah g, aku memang dah twu die minat ngan lagu2 ning Baizura..huhu..


Oklah, semoga bertambah success lagi ya dalam karier anda..Apa2 pown selamat pulang ke Malaysia walaupun hanya untuk beberapa hari..=)

3 tengah goreng:

FaizalSulaiman said...
February 18, 2011 at 2:59 PM  

hebat..

misz sheyla said...
February 18, 2011 at 4:14 PM  

x kenal...tapi baru kenal bile baca entry ni..huhuhu

muhamad zairi bin marzuki said...
February 19, 2011 at 12:43 AM  

xpew2...memang dah agak mesti ramai yang xthu..huhu.tp kira hebatla dapat hidup berjaya kat tmpat orang..

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat