Popular Posts

kisah-kisah kue

nervOus ke servOus..??

03 January 2011 ·

Assalamualaikum wbt..lambang kat atas nie ada kaitan ngan tempat bakal aku keje..Aduhaiii...nervous plak aku rasa bila esok aku dah mula keja..selama sebulan aku duduk guling2 kat umah lepas abis exam, then esok aku dah start keje..alamak macam mana la rasenyer bila keja kat tempat baru nie..aku pernah ja keja sebelum nie tapi xla keje dalam bidang yang aku study..tapi kali nie dapat keje dalam bidang aku, so terasa nervous yang teramat sangat..aku xtwula apa yang akan jadi esok..bakal bertugas sebagai pembantu jurutera di Boon Siew Honda...pengalaman jaga jentera ataupun dalam bidang maintenance memang langsung xdak..so, apakah akan jadi..??jeng2..gila seram aku rasa...

" Ya Allah permudahkan lah segala urusan ku..tenangkanlah jiwa ku dan Engkau berikanlah kejayaan terhadap ku agar aku lebih tabah dalam menjalani urusan harian ku.."


malam nie akan berlaku suatu kejutan cikit dimana aku kena tidow awal..haha..xpernah2 aku tido seawal dari pukul 1 pagi..then, malam nie nak tidow awal pulak...entahla bleh ke idak..hehe..aku harapkan moga2 sumenyer akan berjalan dengan lancar esok n aku dapat keje dalam suasana yang selesa dan gembira..insyaAllah..doa2kan ku wahai teman2 ya..


~ salam ~

6 tengah goreng:

Anonymous said...
January 11, 2011 at 3:00 PM  

bro klo interview assistant engnieer kt boon siew 2 dia tnya apa? boleh bg sikit info

muhamad zairi bin marzuki said...
January 11, 2011 at 5:50 PM  

urmm...info erk.??ok2..
1. pling pnting kna ad lesen moto B2
2. soklan wjib akan ditanya " kenapa nak keja kat Boon Siew Honda "..jwpn yg ok nk jawab "cnie ada banyak peluang untuk apply kebolehan n idea2 br yang kita ad"
3. twu nak masuk department apa..cth maintenance,logistic,welding etc..ikut kelayakan n yang minat..
4. last sekali prepare 1,2 soklan untuk tye kat dorg..ap2 pown xpew..

info : Boon Siew Honda xbezakan sama ad kelayakan tggi or x..yg penting ad kebolehan n byk idea..kompom senang survive..

Anonymous said...
January 12, 2011 at 3:21 PM  

owh..good info..
ops 1 lg.. diorg tnye in english ke?
klo in english kna prepair lg lah
huhu

muhamad zairi bin marzuki said...
January 12, 2011 at 10:07 PM  

yupp...better prepare dlm english la..Boon Siew Honda starting gji bsic yg fresh doploma dlm 1200-1500 ja..tp byk leyh blajar..coz kita berpeluang masuk dlm sume department..n kita sendiri yg pilih department mana yg kita nak..

Anonymous said...
January 13, 2011 at 12:04 AM  

orait. thanks 4 the info bro

Anonymous said...
January 25, 2011 at 9:01 PM  

bro.nk tnya ckit..engineer fresh grad starting brapa?thnx..

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat