Popular Posts

kisah-kisah kue

ape ko k!sah..!!

15 January 2011 ·

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...perghh...dah lama lak rasanyer aku xupdate blog..terasa cam bersawang dah blog aku nie.ada masalah cikit dengan wireless n disebabkan keletihan yang terlampau gak..urmm, ok ada 1 cerita nak aku kongsi kat cnie..kejadian nie jadi 12hb januari baru2 nie..macam biasa la, aku keluar keje kul 5 petang dan petang tue aku xbalik umah terus n singgah p foodcourt depan poli...saja lama xpi makan citue..tiba2 teringin lak nak p makan...dalam jam 5.30 petang tue aku dah sampai..

Dalam dok tengah tunggu nasik yang aku order sampai, aku ternampak la kelibat sorang mamat nie..aku dok ushi pelik jamamat nie..nak tergelak pown ada gak tapi simpan dulu coz orang ramai..nampak pelik lak kalo aku yang gelak sorang2..haha...aku buat xtawu jela, then dalam dok tengah mencekik lebih kurang 5 minit pastue tibe2 mamat yang aku ushi tadi tue mai kat meja aku "tempat nie leyh duduk x?"..aku jawab bleyhla..die pown ngan muka xmalu dok sekali..then ada 1 ayat sempoi die lontar kat aku.."xpe kot kalo saya tumpang meja nie, makan berteman, sebab kalo makan sorang2 nie makan bertemankan syaitan"...sunnah nabi makan jemaah...


HAREEEM......betoi mamat nie..direct ayat tue die cakap kat aku..(yang sunnah nabi makan berjemaah aku leyh terima lagi tp mkn bteman kan syaitan aku xleyh terima)
cakap xdak berlapik langsung..tengah2 makan hilang lapaq terus, terasa macam nak hayun pinggan kat  muka dia ja..tapi xpala aku pulun makan gak..apa aku kisah..aku makan baca bismillah, doa makan suma, niat aku nak mai makan cnie coz lama xdtang makan..dia mai2 cakap lebih kurang..aku macam biasala, senyap jela, dia tanya sepatah aku pown jawab sepatah..kalo aku nak paku die bleyh ja..


  • xka pelik lelaki pakai kopiah hijau, bju kemeja petak2 lengan pendek, then pakai handsock belang2 hitam putih..(muka berjanggut cam alim, tapi cam kejutan budaya fesyen carca merba ja)
  • cakap bab2 agama pandai tapi makan, selesai makan tapi sisa2 dalam pinggan bersepah2, tumpah2 pown ada..(dah menampakkan peribadi dalaman xkemas ++ pengotor...ape kes nie nak nasihat orang derr)
  • cakap xberlapik, camna nak sebarkan dakwah yang baik pada orang kalo cara xbetoi..buat orang benci ja lg..(kalo kena ngan cilap orang..memang kena hayun dah budak nie)
  • mai kat meja salam pown xbagi terus tanya belyh duduk ke kat cnie..(adab sopan langsung xdak, apa makna pakai kopiah ke hulu ke hilir)

akibatnya lepas aku makan terus aku blah p bayaq duit nasik..makan la hang sorang2..barula hang makan dengan syaitan...xgitue..??kalo macam tue apa yang hang nak jawab..??


lu olang ada mata lu olang tengok,
lu olang ada mulut lu olang cakap,
lu olang ada telinga lu olang dengar,
lu olang ada akai lu olang pikirla sendiri..

assalamualaikum..=P



0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat