Popular Posts

kisah-kisah kue

kO aDa bRaN!...??

30 January 2011 ·

Kredit to : Shotaro Kun!
Nie artikel yang aku amik dari en. shotaro kun dari APER?..saje nak kongsi kat cnie...pinjam ko punya artikel nie yerr..coz aku rase macam bez jek ape yang tertulis..aku pown xtawu sama ada betol ke x..nak tergelak pown ada yang laz2 tue..kompius pokcik..hehe


Tips dari supervisor petronas Ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas....masa2 tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga 2.70 sen kat pam minyak jadi 1.98 or suka ati korang la nak letak berapa sen... mula2 mmg aku tak percaya... tapi......

  1. korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun... dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam korang pilih tu... tak kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV sudah la...
  2. korang gi balik kat pam korang tu, dan jgn angkat nozel lagi.
  3. kat pam tu kan ada dua punat2 utk nomor (bukan utk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu... kira mcm nak isi manual nyer harga la
  4. korang tekan 'clear' - utk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi
  5. then korang tekan enter - 3x
  6. then korang tekan '0' , '0', '1', '9', '8' (1.98 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka
  7. pastu korang tekan enter - 3x sekali lagi
  8. tekan butang clear - 2x
  9. then korang tekan berapa puluh korang nak isi
  10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian pastu... supervisor petrol pam akan jumpa korang "woi apa ko buat ni... main tekan-tekan ni... xde keje lain ker...!!!!" so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan RM 2.70 seliter...
p/s : anda berani anda lakukan...anda buat anda sendiri tanggung la...haha =P


0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat