Popular Posts

kisah-kisah kue

teringat masa dulu2

10 March 2011 ·

Assalamualaikum wbt..huhu..entry kali nie nak mengimbau kembali kisah zaman kanak2 dulu..memang happening lah.makan,minum,tido,guling2 sume happening ja..hehe..kalo korang masih ingat lagi masa zaman kanak2 dulu, mesti tringin kembali kat zaman tue kan..coz zaman skunk nie, budak2 dah maju, xkan rasa kegembiraan zaman dulu2..memang 100% kelainan..


masa makan

  • teringat lagi masa makan lauk yang wajib mesti ada.."telur goreng then letak sos n kicap kat atas"..perghhh, dulu2 nie memang lauk kegemaranla..haha.dapat makan telur goreng tue kira dah cukup enak taw..kadang2 tue dapat makan nasik kosong ngan kicap pown dah kira ok..
masa mandi
  • waktu nie memang paling enjoy..sebab apa, dapat duduk lama2 dalam bilik air..then perkara yang paling penting, bawak masuk segala macam dalam bilik air..segala cawan, kole, periuk sume angkut sekali..siap dalam bilik air leyh jadi warung makan.."nak teh tarik pown ad, leyh tarik2 g air dalam kole"..haha..memang bestla..selagi mak xpanggil kuar, memang sampai ke malam pown leyh dok dalam bilik air tue..
masa main
  • permainan yang popular dulu, kompom gasing, kad gambor(foto), then main tudung tin..bola sepak dulu kurang cikit, kalo sape2 yang ada bola tue memang dasyat la..haha..1 menda g yang paling ramai orang tergila2kan "kereta dash"..sanggup kumpul duit baki skolah, semata2 nak beli reta tue...balik umah pasang2 then lumba ngan kawan2..sampai hancus reta tue dibuatnya..haha..
masa sekolah
  • seyes cakap dak2 dulu memang paling takut dengan cikgu...kalo cikgu marah ja cikit leyh nangis wooo..huhu.tapi yang best kat skolah, time rehat kew, mesti ada permainan yang dimainkan..paling famous "lawan pemadam"...dalam pensel box nie tiap2 sorang mesti ad 3 n maybe lebih pemadam..bukan nak gune buat padam pown..yag buat padam sume yang kecik2 ja..yang baru2 sume buat lawan..sape menang amik pemadam lawan die..pnah sehari beli 2 pemadam, tapi asyik menang ja, penuh 1 pensel box..haha..
masa minum
  • bab minuman nie memang xder menda lain...kalo order mesti "milo ais, teh ais"..yang ada duit cikit "fresh oren"..yang nie jela yang tahu time order...haha..tapi skunk dah lain..dak2 skunk kalo order minuman, segala macam dah twu "coke, pepsi, 7-up la"..yang ad duit banyak sume order air buah2...carrot susu, epal..macam2 lah..
kalo diimbas balik masa dulu...duit pown xabeh banyak...sebab apa, kalo ad RM1 dalam poket memang dah kira cukup banyak la bagi budak2..macam2 bleyh beli woo..huhu..semua kenangan disimpan dalam ingatan selama-lamanya..



0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat