Popular Posts

kisah-kisah kue

Hikayat Merong Mahawangsa & Queen of Langkasuka ada kaitan ke sejarah die..??

12 March 2011 ·

Assalamualaikum wbt..dan salam 1 malaysia..yeah2, arinie cuti..bermaksud xkeje la..macam dalam perancangan, arinie nak g tengok movie kat panggung..citer aper..?? ceciter..ceciter..

"Hikayat Merong Mahawangsa"


beberapa gambar adegan dalam citer hikayat merong mahawangsa :



  
   

sebelum nie juz tengok die punya gambor jew..memang menarik, tapi lepas tengok..perghhhh...memang menarik pown..setakat nie filem pahlawan yang aku rasa gempak, memang citer nie la..citer nie lebih kurang macam "Queen Of Langkasuka".. citer thailand tue..kalo korang sume perasanla..aku nie berkaitan sejarah memang kurang cikit pengetahuan..coz kat skolah dulu subjek sejarah la paling liat nak baca..haha.persoalan aku citer hikayat Merong Mahawangsa dan Queen Of Langkasuka nie ada kaitan x..??..urmm, aku pown tataw tapi nama tempat dan kejadian die macam  sama..mana taw kot2 ada kaitan sejarah ka..urmmm..
bagi yang nak tengok cite Queen of Langkasuka leyh g kat link nie n download..then korang bandingkan sendiri k..http://www.syok.org/portal/news.php?readmore=749


    
"Queen of Langkasuka"

Syabas la buat KRU coz dah buat something yang gempak..sejarah lak tue..bukan senang citer berkaitan sejarah nak dijadikan gempak..huhu..lepas nie insyaAllah filem terbaru yang kuar, aku nak g tengok lagi..best gak tengok wayang nie..walaupown aku p tengok sorang2 ja tdi..giler toll..haha..k salam bahagia..selamat malam..

5 tengah goreng:

Jejaka Terhangat said...
March 13, 2011 at 6:50 AM  

Queens of Langkasuka pon agak best gak jalan citenya..tapi sampai ada kuasa melampau tu, susah sket nak diterima. yang pengamal ilmu tu ada 2 pihak, yg tu dah sama dgn cite Merong..

muhamad zairi bin marzuki said...
March 13, 2011 at 8:00 AM  

Betul tue..then adegan tntg selamatkan puteri dri China tue pon sama gak juz dalam The Queens of Langkasuka, puteri tue bunuh diri..lg 1 tentg snjata yg dicipta..dalam Hikayat Merong Mahawangsa snjata die gune cermin..tp dalam The Queens of Langkasuka gune meriam..mybe sejarah die ad kaitan cume dr ngara lain2, mgkin ad berlaku pngolahan kot..juz pndangan..xtwu tol ke x..

WakafKita11 said...
March 15, 2011 at 10:40 AM  

dh tgk ke blom cite ni? agak2 best x? brapa bintang boleh kasi ni?hehehe

haziQah said...
March 15, 2011 at 4:28 PM  

nt nk g tgk jgk la ;)

muhamad zairi bin marzuki said...
March 15, 2011 at 6:42 PM  

wakafkita11 : udah tgk 12hb aritue..bestla gak coz nmpak menjadi jalan crita n grafik die..dlm 5 bintang leyh kasi 4 1/2 bintangla...huhu.

haziqah : tgk lerrr...kompom xbosan..layan jeww...teruja2..haha

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat