Popular Posts

kisah-kisah kue

sedih jersey kena rembat..=(

10 April 2011 ·

Assalamualaikum wbt dan salam 1 malaysia...dalam kegelapan malam nie, aku terkenang plak kes jersey aku yang hilang tue..sedeyh sangat2..uwaaaa..baru niat dihati nak kumpul jersey, tapi dah jadi cmnie..al kisahnye bermula...aku mengidam nak beli jersey skuad Malaysia..sanggup tunggu gaji nak beli, tapi apakan daya..jersey yang dipos xsampai ke tangan aku..sepatutnya aku terima 1hb yg lepas..lesap entah ke mana..aku dah g tanyer kt pejabat pos, apa yang dorang kata " barang dah ada orang terima "..makhluk mana yang terima lak sedangkan aku tuan punya barang xdapat..aku soh mak aku tanya jiran, dorang memang xda kat umah hari tue..memang xterima la..lagipown memang xpernah g posmen hantar pos ekspress naik flat hantar sampe depan umah tingkat 10..laz month aku ada order jersey gak..sampai siap dalam peti surat g...kali nie x plak..tapi check kt pejabat pos "dah ada orang terima "..ke jadah orang terima..posmen rembatla nie..siot tol...

jersey yang ku idam2kan..

Ehhh....termarah la plak..tukar mood balik "mood sedih"...uwaaaa..teruk tolla manusia nie..jersey 60 hinggit pown nak rembat..sedangkan kat pasar malam, al ikhsan ka suma ad jual..beli jela...sedeyh habaq hang bila duit yang dapat hasil titik peluh, tapi hasil dia orang rembat..silap2 terkeluar syair2 dan pantun2 berbentuk maki hamun je jawabnyer..kalo nak habaq, aku leyh order sepasang g untuk dia..nak yang original pown aku leyh bagila...kalo rembat2 camtue ja, bikin hati panas ja...aku xpaham betoila..tue kalo pos selipar jepun, mau die rembat gak ka apa..??haha..



Yang paling ngeri time balik dari pejabat pos dengan hati yang duka dan lara...sipi2 jew lagi nak eksiden..ado pulak van lahabau ikut suke hati mak bapak die jew bawak van..xpandang kanan kiri dah..maen belasah jew..kejadian dia lebih kurang camnie..aku lukis balik..untuk membuktikan ketinggian lahabau punya pemandu van..mangkuk tandas tol...




van lahabau tue yang "A"..aku lak yang "X" tue..yang "B" plak dari jalan bertentangan..nak dijadika crite, si van lahabau tue dengan xpandang kanan terus ja jalan terus..xtengok aku dari jalan utama..apa yang jadi...korang tengok jela yang sebelah...nampak x..??nampak x..??aku terpaksa mengelak sampai masuk jalan bertentangan...moto aku memang betol2 depan van lahabau tue,sempat g aku toleyh tengok die dalam van (muka xbersalah)..lepas 1 seksa, terpaksa mengelak kereta dari jalan bertentangan pulak..sumpah makan satey 30 cucuk..lampu belakang moto aku memang sipi 5 jari ja dari lampu depan reta tue..seb bek la kereta tue brek..kalo x, bersepai moto aku, ngan aku2 jadi superman..baju jersey xdapat, karang baju spital lak yang dapat..


Okey la..tentang jersey tue, aku pown dah lupakan..anggap jew xdew rezki, t aku cari laen..beli yang ori..nak rembat gak, mai umah amik kalo berani..haha..ka selamat malam..assalamualaikum wbt..peace no war..=)

2 tengah goreng:

fatalist said...
April 10, 2011 at 4:22 AM  

biasa la benda y best semua orng nak..nak2 jersey Msia mmg orng duk cari, duk gla kot tu ah

muhamad zairi bin marzuki said...
April 10, 2011 at 9:51 AM  

ntahla...gila meroyan apo xtwu la..jersey pown nak rembat..ak xpaham betoi la..

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat