Popular Posts

kisah-kisah kue

Maharaja Lawak Minggu Ke-4

23 April 2011 ·

MAHARAJA LAWAK MINGGU KE-4

Assalamualaikum wbt dan selamat tengah pagi sume yer..skunk tepat jam 2.30pg..Seperti yang sedia maklum, 2jam 30 minit yang lepas baru ja menyaksikan gelanggang maharaja lawak minggu ke-4..menyaksikan 9 peserta yang berentap iaitu "Jambu, Man, Amir, Sepah, Jozan, Alex, Jihan, Nabil dan Balas" selepas 3 minggu yang lepas menyaksikan penyingkiran 3 peserta iaitu "WAI, XN3 dan R2"..Oklah, tema bagi minggu yang ke-4 adalah bebas..So, nak komen cikitla tentang persembahan para peserta tadi..


1.AMIR (RL3)
persembahan amir dah nampak matang..memang banyak perubahan dalam persembahan beliau dari minggu ke minggu walaupun minggu lepas agak ke laut (bak kata apek)..hehe..tapi bagi minggu yang ke-4 memang dapat dipuji persembahan beliau..percakapan lancar, tersusun, ada unsur2 lawak cuma ada punch line yang kurang menjadi..walaubagaimanapun pujian harus diberikan..semangat tue ada..


2.JOZAN (RL1)
bagi minggu ke-4, johan dan zizan membawa 1 fenomena baru dalam persembahan..agak menarik corak persembahan diorang..situasi dalam proses disoal siasat atas kesalahan mencuri tabung masjid..gandingan yang mantap dan xboleh nak kata apa dah..semuanya tersusun dan menghiburkan..seandainya memantopkan lagi unsur lawak, memang perfect..


3.MAN (RL5)
man oh man..persembahan beliau kali nie berkisarkan warga indonesia yang nak g tengok konsert Justin bieber..percakapan dialek indonesia menjadi, unsur lawak yang dibawa sampai ke penonton..cumanya perlu diperkemaskan lagi dan kena tambah banyak lagi punch line..barula cikaro jambu datang..huhu..


4.NABIL (RL2)
persembahan nabil minggu nie lebih kurang macam jozan, bermain2 dengan lampu dan orang halimunan..jadi doktor pulak dah..tapi nak kata saintis pown ada..lawak neutral nabil memang semua orang tahu..berkisarkan penciptaan mesin masa..yang xboleh tahan " pakcik nie siapa..??oh budak praktikal "..haha..memang peserta kegemaran aku nie..=)


5.JIHAN (RL3)
jihan salah satunya peserta tunggal wanita yang bertanding..memang dasyat, jalan cerita memang ada tiap2 minggu cuma unsur lawak agak kureng cikit..macam minggu ke-4, jihan pown bermain2 dengan orang halimunan jugak..suke bebnor kome ngan orang halimunan yerr..apa2 pun tahniah buat jihan sebab berani dan tetap bertahan..


6.SEPAH (RL3)
peserta kegemaran aku jugak..hehe..kali nie sepah membawa kisah penculikan..memang tiap2 minggu persembahan diorang tidak mengecewakan..ahmad idham pown kata macam tue..diorang nie memang lawak spontan..pujian harus diberikan pada shuib, sebab nampak peningkatan dalam corak persembahan dia..berbeza masa RL3 dulu..buat SEPAH, korang memang terbaek..


7.ALEX (RL4)
maggie saya sudah kembang..minggu ke-4 ALEX membawa kisah juru terbang..jalan cerita ada cuma sama macam jihan, unsur lawak kurang..kadang2 panjang jalan cerita tu baru ad punch line..kalau tadi ALEX membawa watak seperti ketika RL4 (jadi cikgu besar), memang lawak..tapi minggu ke-4 kurang bernasib baik buat ALEX kerana beliau telah tersingkir..


8.BALAS (RL5)
kumpulan balas nie ada keistimewaan dia tersendiri..bab2 double meaning nie mmg permainan diorang la..persembahan tadi pown ada gak..haha..buat2 xpaham sudah yer..huhu..punch line ad, cuma tadi masalah dalam penceritaan..macam banyak sangat lupa sampaikan jalan cerita tunggang langgang..boleh cover2 tapi jangan kerap sangat nanti lawak kurang menjadi..apa2 pown korang orang penang..aku tetap sokong hampa..haha..


9.JAMBU (RL1)
persembahan minggu ke-4 nie JAMBU memang punya show..memang lawak habis..jalan cerita sempoi, dan tabik buat yus dan taukeh sebab lawak diorang memang berstyle..haha.."yang penting kita enjoy"..haha..watak nora danish yang dibawa yus memang sesuai..adegan yang terakhir memang ending yang lawak..kasihan c AC mizal kena sepak sekali..tahniah buat JAMBU..=)


Sebelum tue meyh tengok carta undian setakat nie yerrr...


bagi yang ingin mendownload boleyh ke link dibawah k..full dr minggu pertama sampai minggu ke-4..jom layan..
http://www.ddmf.biz/2011/04/gelanggang-maharaja-lawak-2011-sdtv.html#more


selamat malam...=)


0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat