Popular Posts

kisah-kisah kue

Pentauliahan Leftenan Hafiz

02 August 2010 ·

Nie adalah kenangan yang xdapat aku lupekan lah…
yela bukan senang nak dapat masuk kem tentera tengok 
perbarisan tamat latihan depan mata..


tambahan pulak member baek sendiri lak yang terima tauliah tue…
3hb yang lepas aku p kem kepala batas, 
kedah tengok member aku hafiz yang tamat latihan kat citue..
dah terima pangkat leftenan dah sekarang…
Pic nie amik masa dalam dewan…dari kiri aku, farid, leftenan hafiz n lagi sorang tue sedara hafizla…
tampak bergaya lagi macho..hehe…

Nie pulak pic family leftenan hafiz…dari kiri kak ida,leftenan hafiz,pakcik shamsudin ngan makcik normah…
die ad abang sorang tapi xdapat datang sebab keje jauh n xdapat balik…

Yang nie pic yang paling best…
bergambor depan jet…
nama xingat tp bak kata hafiz nie jet paling baru yang ada kt kem citue..
yang hilang enjin masuk berita tue,enjin jet nie la…
tapi jangan salah anggap plak,bukan aku yang curik yerr…
hehehe…
xberkaitan sama sekali..
    
Nie di antara koleksi pic masa perbarisan…
bahagian kiri tue masa senam diri,
pedang jatuh atas bahi kanan.. 
dan yang satu lagi tue masa sedia,pedang tegak ja…
pedang tue memang terlalu berat coz da try angkat dah…
giler budak2 nie pagang nak dekat sejam…
harga die pulak ad yang rm1000++ ,
yang dari jerman rm3000++…
2 pic nie budak2 nie tengah dok dengar sultan kedah berucap…
agak lama la..sian tengok,
smpe warna kulit sume seakan-akan same jek..
hehehe..

Nie pic masa tengah masuk dataran kawad…dowang tengah cepat jalan…buat 1 pusingan.

Yang nie pulak masa perlahan jalan, 
memang sama la suma jalan…
dah sebulan praktis tok perbarisan nie..
anggota bagi 2010 semua 24 orang dan tambahan lagi 8 anggota tok tahun 2009…
so, 
keseluruhan yang tauliah 32 anggota la…
yang anggota uniform putih tue semua juz skuad bantuan ja…
yala baru nampak ramai n best cikit…
kalo perasan yang belakang sekali ada pancaragam tudm…
memang stylo la dowang men lagu semua. 
Paling otai drummer la…
penuh bergaya dan mantap…
hehehe
Lepas nie leftenan kita t training pulak tok flight…
all da best untuk dia…
perbarisan habis dalam pukul 12 lebih kot. 
Then dok bergambor2 jela…
balik kat umah tumpangan dalam pukul 2 lebih…
gerak balik penang dalam pukul 5 petang…
tapi be4 balik kami berempat pusing2 la dulu kedah..
mane ntah hafiz bawak masuk shopping mall…
sampai ja penang sungguh penat dan letih tak terkata….
memang sampai ja umah aku terus hilang di dunia…
ke alam mimpi yang indah terus…
hehehe..
niela sikit sebanyak yang aku boleyh ceritakan..
ape2 pown insyaAllah kalo ada perkembangan or perkara baru, 
aku akan tuliskan kat cnie…
k assalamualaikum…

0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat