Popular Posts

kisah-kisah kue

Penat & Sengal

05 August 2010 ·

Semalam 4hb ogos adalah hari pertama aku bekerja di Carrefor…
dan itulah hari terakhir aku akan kerja kat situ…
kenape aku cakap macam tue…
sebabnyer aku rasa aku dilayan macam pekerja2 bangla yang dok kerja kat situ…
mana xnya,bahagian department tue majority mat2 bangla yang kerja..
dak2 melayu semua bahagian2 yang lain,
yang melayu memang nampak dok lepak dalam ngulat ja…


1,2 orang ja dok nampak buat reja,tue pun kejap ja then hilang…
semalam first day aku kerja n memang kene 
buat kerja ja sampai aku sendiri pun naik malas dah…
masuk pukul 2pm dan dapat balik pukul 12am…
tue aku xberapa nak kisahla sangat reja 10 jam
tapi yang jadi aku xpuas atinyer bila kena kerja ngan mat2 bangla…
aku dok ushi kiri kanan memang tarak la budak2 melayu lelaki kat bahagian aku…
yang ada pun adala 2,3 orang makcik2…
tue pun jaga cikit2 ja cm beras,telur n kuih2…
macam aku ja yang dok reja ngan mat bangla….
bila diorang kena kerah buat reja macam2,aku pun nanti terlibat sama la…
buat tadi plak yang manager malam india…
memang kena sangatla…
aduhai….
kalo macam nie hari2 memang nampak gaya macam aku xleyh nak perform stdy la…
balik reja kompom2 penat macam hari nie…
masa bila nya nak study…
dalam keadaan yang letih memang balik2 terus tido jela…
xpela,semua nie jadi pengajaran dan juga pengalaman buat aku…
yang paling penting aku dah tahu selok belok kerja kat situ macam mana….

kalo aku jadi mat2 bangla tue pon kompom2 aku hangin…
coz layanan memang 100% macam kuli…
dok dengar manager dok bising2 soh buat itu ini,
mula2 aku pikirkan yang mat2 bangla nie memang kaki ngulat,degil…
tapi bila dah reja skali ngan diorang nie memang rajin juz kadang2 jadi xdak mood nak buat reja elok2 bila dok kena bisng n kerah ja…
aku memang tolong diorang buat semua kerja n diorang respect kat aku…
xpela semua dah nak jadi…
walaupun aku juz kerja sehari ja,tapi aku enjoy kerja dengan mat2 bangla…
walaupun orang pandang serong kat diorang nie,
tapi kalo dekat ngan diorang,dapat tahu apa yang diorang ngah lalui 
xnampak kat mata kasar kita….

p/s : kepada semua mat2 bangla especially ayub, 
thanks coz dah banyak bantu tadi…
dan xlupa buat 2 orang lagi mat bangla 
yang telah buat reja ngan aku sekali,
then sembang2 ngan aku,luahkan apa yang diorang pendam…
gudluck 4 u all…
ada kelapangan waktu,kita jumpa lagi…
salam selamat buat teman warga asing…

0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat