Popular Posts

kisah-kisah kue

g queensbay mall...

08 May 2010 ·

Tepat pukul 9.30 aku keluar rumah 
coz 
nak gerak g queensbay mall dekat pulau. 
Nak jumpa dengan kawan2 aku masa aku sekolah rendah dulu. 
Nak g jumpe syafiq n erni. 
Erni gtwu nak jumpe kul 11 pg.. so aku gerak awalla . 
smpe jeti n aku naek feri. 
Mula2 nak p jambatan ja tp nth tercilap jalan lak laz2 smpe kt feri. 
Adoi tercilap jalan, so naek  jela feri tue.. 
smpe kat pulau kul 10pg.. 
nasib baek gakla tepat2 aku smpe kt feri , 
feri pown dah ad, so naek terus.. hehehe… 
actually aku memg xtwu jalan nak p queensbay,
so smpe jek kat terminal belah pulau aku ikut rase ati jek, men redah ja jalan.. 
then sampe gak aku kat dean signboard queensbay kul 10.55.. 


tapi yg jd mslahnyer aku penat jalan jalan nak masuk parking moto xjumpe2 smpe aku tercilap trus jalan smpe terkuar dari queensbay. 
Memg kne patah balik la aku…
seb bek minyak moto semalam aku da taruk full.. 
then aku kol syafiq n  tunggu die kat pondok polis depan queensbay. 

Dalam nak kul 12 tue baru syafiq smpe.. 
bleyh lak syafiq kata c erni tue janji kul 12 bukan kul 11..
haha terkena lg aku..kuikui..c erni lak still lg dlm pjalanan dlm bas…
punyala lama die…
tapi nak buat cmne,pompuan kan…
xpela tnggu jela…
 then sementara tggu erni, 
ak n syafiq gerak dulu jenjalan msuk queensbay, 
p beli tiket movie siap2…
layan citer ip man 2…
haha..movie start kul 12.45…
so ad masa dlm 45 minit lg…
msa dok bratur nak beli tiket, erni pown smpe..
first time aku tengok die face to face pas nak dekat 9 twun xjumpe…
agak lame tue..
die mcm biase la kurus cm dulu..hahaha…
syafiq jay g makin comel..kuikkuikui..
urmm, movie abis nak dekat kul 3 gak la…
then kitaorg p makan…

aku p makan noodles tom yam soup…
memg berejam la nak cedok mee tue…
dhla panas2 kuah tomyam.. 
hahaha.. 
erni makan pasta n syafiq lak amik nasik..

pas selesai makan, teman c erni shopping..
nth baju ape yg die beli aku pown tatw…
hrge bleyh tahan gak…
ak tgk jela…
wit dlm wallet ad
bpe kerat ja pown…

then dlm kul 4.15 aku gerak balik…
time gerak balik tue punyala yakin aku amik jalan… 
pecut punya pecut, meter memg 100/110 km/j la…
laz2 da cilap jalan smpe kt batu maung, so mmg patah balikla aku…
hahaha..nasib bek laz2 jumpe gak..
kali nie aku balik masuk kot jambatan pulau pinang…
angin mak aiii punyala kuat…
nak bergoyang ja motor ble aku dok potong lori 1 per 1…
tp Alhamdulillah la smpe gak kt umah..
penat gak kalo roger sorg2 n then cilap jalan lak lg lah bertmbah penat…
hehehe.. 
by da way agak syok gakla bler kuar ngn member2 lme wlupon jap ja n nmpk
cm xmeriah.. 

dowg pown xbpe nak enjoy sgt..tp xpela…
bukan selalu dpt jumpe kan…

p/s :perhubungan kawan, walau selama mana xjumpe tapi tetap di ingati sampai bile2 sebab kawan yang sejati tidak akan pernah melupai kawan sendiri…like2..hehe

0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat