Popular Posts

kisah-kisah kue

Terke3nangkan @rwah

23 August 2010 ·



AL-FATIHAH

Pagi2 nie terasa jari teringin sangat nak menaip untuk update blog nie...walaupun sebenarnya sayu rasa..xpela juz nak luahkan apa yang ada dalam hati...dalam beberapa hari ni, aku asyik teringat kan pada arwah ja...arwah yang dimaksudkan adalah arwah akak aku "NOR AIDA BT MARZUKI" yang telah kembali ke rahmatullah 8 tahun yang lepas iaitu ketika aku berada di tingkatan satu...ketika tue umo arwah baru ja 18 tawun....makin kita meninggalkan ramadhan hari demi hari, terasa syawal makin menghampiri...makin sayu rasanya...

sebenarnya sejak konflik family 6 tawun yg lalu, baru sekali aku menziarahi kubur arwah...jenazah arwah dikebumikan di kg ayah kat merbok..tue yang susah cikit coz ak memang xberapa rapat sangat dengan family blah ayah aku tue...gpown selepas mak n ayah aku bercerai, memang xjejak kaki dahla kat merbok tue...seingat aku da 5 tawun xziarah kubur arwah....insyaAllah tawun nie awal pagi syawal aku akan pergi ziarah...aku dah set dengan abang aku dah nak pergi....nak xnak kena pergi gak,walaupun dulu masa hayat arwah ad,aku la yang selalu mengusik2  dia, buat dia marah sume tapi sekadar bergurau2...biasalah masa tue aku kecik g...xbuas kat luar tapi dalam rumah ja buas...

pikir2 balik sian kat arwah tapi arwah nie baik...lepas abis ja spm, arwah keje sementara kat mc donald, nak dikatakan tiap2 hari aku dapat makan burger mc D..sedap sangat2 n arwah gak tiap2 minggu mesti belikan aku happy meals coz tawu aku suke dengan mainan2...kalo dulu kat rumah memang banyak sangat mainan mcD yang aku simpan sampailah sekarang...start dari hello kitty,monster inc dan macam2 lagi...lepas ja arwah akak meninggal, memang dah xderla nak makan2 mc D lagi...kalo nak diikutkan dah xpernah kot makan mcD dah smpai sekarang...urmmm...



said : "akak,1 syawal nanti adik  akan ziarah kubur akak ya...dan sedekahkan al-fatihah buat akak, mudah2 han akak gembira disana"....

1 tengah goreng:

QamaYaya said...
January 21, 2011 at 2:01 PM  

al fatihah....
juga terkenangkan arwah bf sy yg telah meninggal 8 bln yg lpas....sayu je rase tiap kali terkenangkan ptg jumaat....

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat