Popular Posts

kisah-kisah kue

hack3d...!!

25 August 2010 ·



Hari ni aku nak share ngan korang sume tuto cara nak crack WiFi dgn menggunakan OS Windows korg especially Windows XP ngan 7

Ok,skang ni korang kna sediakan benda-benda yang aku listkan kat bawah ni dulu:

1. Windows XP ngan Windows 7

2. Then korg download 2 software nie "dotnetfx" dan install


3. Software
Commview 6 Full (BR) + Crack 
download disini

4. Software aircrack-ng-1.1-win
download disini

Ok kalau dah memenuhi syarat-syarat di atas korang boleh teruskan ke langkah yang berikut.
Install software CommView dan ikut arahan yang di berikan. Bila ada question box yang keluar
tanya nak update driver. Korang mesti pilih untuk update driver wifi korang kepada driver yang telah di patch oleh CommView, senang kata korang next aje sampai habis.

Lepas tue korang extrack file aircrack.zip ke mana folder yang korang suka.
korang dah boleh start run kan program CommView.

Langkah 1:

Klik pada start "capture"



Langkah 2:

Klik pada "start scanning"


Langkah 3:

Kalau adapter korang betul support korang akan nampak macam nie.

Langkah 4:

Korang boleh tengok dekat box sebelah kiri adalah senarai wifi
yang ada dalam kawasan korang dan chanel wifi dan juga sebelah kanan korang boleh dapat tengok nama wifi,mac address,singal level. Sekarang korang klik dekat nama wifi sasaran korang. Kemudian klik “Capture"

Langkah 5:

Kemudian korang klik dekat kolum “Packets”, dan buat sorting pada kolum “Protocol”. Cari “ENCR.DATA” dan korang hightlight kan seberapa banyak yang boleh.

Langkah 6:

Kemudian right klik pada “ENCR.DATA” yang korang higtlight kan tadi. Pilih send packet >selected


Langkah 7:

Korang ikut apa yang aku bulatkan macam dalam gambar kat bawah ini. Lepas tue korang klik send dan minimize windows tue.

Langkah 8:

Sekarang korang pergi pulak kat kolum “Logging” dan ikut seperti di bawah


Langkah 9:

Sekarang korang biarkan Program commview capture data-data yang di perlukan. Berapa lama korang kene tunggu bergantung pada berapa ramai orang yang sedang mengunakan wifi itu, lagi ramai lagi bagus.

Langkah 10:

Bila korang rasa macam dah cukup data yang korang kumpul. Korang klik pada kolum “Loggin” kemudian klik “Concatenate Logs…” kemudian pilih semua file yangtelah di auto simpan tadi(boleh ikut pada tarikh dan masa pada nama file) klik open

Langkah 11:

Berikan nama dan klik save

Langkah 12:

Klik pada “NO” bila option ini keluar.

Langkah 13:

Kemudian pilih File>Log Viewer

Langkah 14:

File>Load Commview Log

Langkah 15:

Open file yang korang savekan tadi

Langkah 16:

File>Export Logs>TCP Dump Format letak nama file dan tekan save. Minimize kan semua windows.


Langkah 17:

Open folder AirCrack >bin>Aircrack-ng GUI.exe

Langkah 18:

Klik choose untuk pilih file yang korang savekan tadi dlm format *.cap kemudian klik launch


Langkah 19:

Korang akan nampak pada baris awal nama wifi sasaran korang dan IV yang teleh di tangkap. Korang masukan nombor yang ada pada nama wifi korang dan tekan enter (kalo ade 1 je wifi, die akn auto select)

Langkah 20:

Tunggu sehingga proses cracking wifi key habis. Kalau keluar serperti gambar di bawah maksudnya data yang korang kumpul belum cukup lagi, so korang kene tunggu lagi dan ulang daripada langkah no 10.

Akhirnya berjaya menghack wifi key.


p/s: cara ini hanya untuk dapatkan wifi key yang berjenis “WEP” untuk wep key “WPA-PSK” caranya hampir sama cuma perlukan sedikit tambahan dan pengubahsuaian.

4 tengah goreng:

muhamad zairi bin marzuki said...
August 25, 2010 at 10:00 PM  

cubalah....aku pown dah cuba...skunk dah dapat 3 WEP keys streamyx jiran2 aku...hehe..

muhamad zairi bin marzuki said...
November 17, 2010 at 10:33 PM  

tapi benda nie leyh guna sebulan ja pas install coz trial...aku pun da xgune dah..nak senang ad lagi cara yang mudah....

password yg sering digune streamyx
abc5432154321
abc1234512345

seandainyer di wireless ada tertulis number2 macam nie sebagai contoh..

example :
nama wireless = 02F44C
passwordnya ialah = 2F44C1FFB0

korang juz tambah 1FFB ja kat belakang...then 0 didepan dibawa ke belakang..tryla..

Pendekar Bercahaya said...
August 24, 2011 at 3:26 PM  

oit...macam kenai ja tutorial tue...huhuhuhu....
yang P1WIMAX tue pown sama...huhuhu....
pape pown tahniah da ikut jejak langkah aku..huhuhu...

Zairi said...
September 10, 2011 at 12:30 PM  

haha...la nie aku dok guna P1WIMAX jiran aku lak..laju r gak..haha..rasa bersalah pown ada tapi ADA AKU KISAH..hehe

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat