Popular Posts

kisah-kisah kue

r@y3r ke-2,3 & 4...

14 September 2010 ·

rayer kue diteruskan lagi..huhu...
kali nie aku nak ceritakan semuanya yang 
berlaku masa hari rayer ke2,3 dan 4...
selepas penat berjalan masa rayer yang pertama, 
kepenatan nyer diteruskan lagi..hehe..
aku ceritakan ikut hari yer...:-

hari rayer ke-2

raya ke-2 akak aku datang umah dengan anak2 dan suami die..
masa nie aku still lagi kat rumah...
dalam pukul 12.30pm die sampai, 
aku layan la sekejap dorang sebab dah ada planning yang laen petang nanti...
dalam pukul 2 pm aku gerak pergi rumah apiz..
dalam pukul 2.40pm aku sampai, 
tapi yang nak jadi kisahnya si farid belum sampai lagi rumah apiz...
ape kes tatawla pagi tadi mesej aku perut dia buat hal...
haha..

tue la makan lagi merapu2...hehe...
nak dekat pukul 4 barulah sampai..
xpela then  kami terus gerak pergi rumah akmal, 
nak pergi ambil dia keluar beraya sama2...
dalam perjalanan, apiz dapat calling yang si lala nak datang rumah pulak..
maw xmaw terpaksala kami patah balik pergi rumah apiz...
adoyai...

lewat cikitla gerak pergi rumah akmal...
kesian kat dia dok tunggu dari pukul 3 tadi..huhu...
cik lala datang rumah apiz dengan cousin die si ain...
xpela,kami sembang2 dulu apa yang patut,sambil2 makan laksa yang mak apiz buat....
hehe..
hai macam2 betol gelagat cik lala...haha...
jenuh apiz nak melayannya...tapi takpa 22 lebih kurang ja perangai...
hehe...
jangan marah..lepas ja lala balik barulah kami gerak pergi rumah akmal, 
timing dah lari sangat dah...haha..

dah ambil akmal, 1st rumah yang kami kunjung rumah yuhanis...
wahh..
sungguh comel si yuhanis nie..
tapi aku terlupa lak nak amik picture dia...
terlupa sangat2, 
urmm kat rumah dia just makan2 ketupat dengan kuih2 raya ja...
xpela, gpown datang nak beraya n jumpa kawan lama jew...
sembang punya sembang...
macam2 la dibual...

kebetulan ayah dia xdak..kalo ayah dia ada,
memang lagi lama la kami bertapak kat situ..
ayah dia nie rajin bersembang cikit...hehehe...
dalam pukul 6 kami gerak pergi rumah yang lain pulak...
aku xberapa nak ingat nama kawasan dia, tapi nama gurlz tu razanah...
muslimah nie..baek ja muka,hehe..
nie member farid,xcilap aku dengar dari farid, 
dia nie budak sri muda dulu...huhu...
kali nie kami dihidangkan laksa...sedap sangat2..
kuah dia pekat...
tapi duduk kejap ja kat rumah dia sebab  pastu ada kawan2 poli dia datang...
so, kami undur diri awal la..
hehe...
dalam perjalanan balik, apiz roger2 pa'ah...
ingat2 nak datang beraya 
rumah dia malam..

so pukul 8.30pm kami g rumah pa'ah lepas selesai 
solat maghrib kat masjid yang berdekatan dengan situ...
kat rumah pa'ah lak dihidangkan "bihun spesel"..
bak kata pa'ah la...huhu...
muka dia xberubah2 dari sekolah dulu...haha...
tapi still ganaz..hehe...
agak lama gakla dok rumah pa'ah...
dalam pukul 11pm barula kami gerak balik rumah...
tapi before tue pergi hantar akmal kat rumah die dulu...
singgah la kejap...hehe...
aku sampai rumah pun dah nak pukul 12pm...
letih tue xpayah nak cakapla..hehe...
tapi perut memang ketat...
mana xnya asyik dok makan ja dari petang tadi..hehe...

hari raye ke-3

hari rayer ke3 memang yang teristimewa 
sebab hari nie adalah hari pertama aku dengan insan 
tersayang aku nani akan kuar sama2...
hehe...aku pegi naik bas jew...
xberani aku nak bawak nak dara orang keluar naik motor...
tambahan pulak aku baru lesen L...hehe...
kitaorang jumpe dekat jeti...naik bas sama2 pergi sunway carnival seberang jaya...
dalam pelan nak tengok wayang sama2...
sampai kat sunway karnival dalam pukul 12pm..
then aku dengan nani terus pergi tengok tiket wayang....
die nak tengok cerita senario asam garam...
tiket ada pukul 12.40pm..
ok la,dah nak dekat...

sementara tunggu wayang start, aku bawak nani pergi minum kejap kat foodcourt bawah...die pesan ice lemon tea dan aku pulak jus mango...hehe...
nak ambil picture die tapi die xbagi...
malu la kononyer...hehe...
xpela,pas tengok wayang, kami pergi makan...
tataw nak makan ape....
pikir punya pikir,last2 makan kat kfc...

menu die hot n spicy schrimp...
ayam 2 ketul,sayur,potato,ngan udang 3 ekoq,minuman sirap ros....
tapi aku order menu tambahan cheezy wegges...
sedap tapi die makan xabis...
malu punya pasal sampai makan pon xabis...
hehe..kelakar tol die...
yela nie kan kali pertama die keluar dengan lelaki...
mesti rasa kekok cikit...

aku pon kekok gak,xbanyak bercakap...lepas makan ja terus kami balik...
aku sampai rumah dalam pukul 4.30pm....
sampai2 ja rumah apiz kol aku ajak pergi rumah ustazah habibah...
adoyai...
penat pown xilang lagi dah ajak pergi rumah ustazah pulak...
xpela aku ON ja...
dalam pukul 6pm apiz dengan farid datang ambil aku kat rumah...
tapi defore pergi rumah ustazah, 
kami siggah kat rumah kawan farid jap...
kat sg dua,makan nasik la pulak...dah bape hari xpekena nasik, kali nie barulah dapat merasa nasik...hehe...

dalam pukul 7 kami gerak pergi rumah ustazah habibah...


kat rumah ustazah pon makan nasik lagi...haha..
memang kenyangla kami hari tue...
lama gak la dekat rumah ustazah..
macam biasela ustazah memang rajin bersembang dengan kami...
apiz asyik kena paku ja...

baru dia taw...hahaha...lepas ja solat ishyak, 
kami gerak g sunway karnival...nak tengok movie resident evil...
memang terbaek lah movie tue...
memang best tapi ada sambungan dia lagi...
xpela...masa keluar dari panggung wayang, terserempak pulak dengan bulat...
dok melepak kat citue...
saja on9 sementara tunggu movie pukul 12.30am...
huhu...sembang2 jap...then terus gerak balik rumah...
aku sampai rumah dalam pukul 1am...
lewat kot malam nie...
penat memang penat tapi best...

hari rayer ke-4

hari nie aku ingat nak releks la....
tapi petangnyer apiz kol ajak p rumah farid lak....
haha...xpela, masa tue aku ada dekat pacific tengah beli barang cikit...
aku pon setuju ja nak terus pergi rumah apiz...
pikir2 balik aku juz pakai baju nipis ja...
last2 beli gak baju round neck 2pasang dekat pacific...
huhu...then terus pergi rumah apiz...
masa aku sampai,mimi dengan pa'ah pon baru ja sampai kat rumah apiz...
kami pekena mee kolok yang dibuat khas oleh apiz...
resepi dari sarawak...huhu...
rasa die ok la...
sup dia sedap...


ermm...lepas abih makan, 
kami gerak sama2 pergi rumah farid..
kat rumah farid adala paan dengan kawan dia n then kat dalam adalam hani dengan adik2 dia...sembang2 sekejap then baru makan....
menu dekat rumah farid mee kari...sedap gak...
dalam pukul 8pm aku gerak balik rumah...
aku sampai rumah pon dalam pukul 9pm...
penat tol sebab bawak moto jauh...

tapi xpela,esok pon apiz dah nak berangkat pergi pahang dah....
ntah bila la dapat jumpa lagi...
nani pulak gerak pergi terengganu n then terus balik kampus kat kay l...
sedeynyer...tapi xpew...
raya kali nie paling bermakna sebab dapat jalan merata dan juga 
dapat jumpa orang yang 
tersayang...


p/s : sayang korang semua especially to siti haslina hasni..

0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat