Popular Posts

kisah-kisah kue

23.12.2012 Selamat Bertunang =) Part I

23 December 2012 ·

      Assalamualaikum wbt dan selamat malam buat warga blogger.. Syukur Alhamdulillah harini 23hb disember 2012, terikat sudah aku dengan status "bertunang" dengan gadis pilihan hati.. Syukur juga harini cuaca sangat sangat sangat elok dari pagi hinggalah malam.. Buat pengetahuan 22hb disember 2012, hujan lebat turun seawal jam 1.30ptg hinggalah ke malam..Alhamdulillah harini dimana berlangsungnya majlis pertunangan aku, cuaca indah sekali dr awal pagi hingga malam..=)

Oklah, tentang majlis bertunang, hanya dilangsungkan secara ala kadar..bersederhana.. Hantaran pula, sebelah lelaki (aku lah tu) "9" dan dibalas oleh pihak perempuan "11"..

 ni adalah hantaran dari aku..simple n kiut miut kan..kan..(cer angguk kepala)..ok tq coz angguk..hehe
kek engko..secret recipe lok tu..hoho..
 
 Dan diantara barang hantaran yang paling aku terpikat, suka dan minat sangat2 adalah :

1. Jambangan coklat (Moni Homemade Chocolate Penang)
coklat berbentuk bunga ros dihias didalam bakul bersama hiasan bunga2 yang ala tomei-tomei..
2. Telekung
telekung dihias dan dicorakkan bentuk kelopak bunga..dahla warna purple..kiutnya..
3. Buah-buahan
Okeyh, hat ni aku gubah dan susun atur sendiri..ini jer yang pandai..hoho
4. Chocolate (with word)
Okeyh hat ni pun dari (Moni Homemade Chocolate Penang)
sangat kiut dikenakan dengan campuran coklat design bunga dan love..tertulis pula "engagement zairi nani"..
 
 
Simple saja kan..tapi tampak kemas dan kiut miut..hehe. Majlis berjalan dengan lancar dan Alhamdulillah kita kami berdua telah terikat dengan "pertunangan".. Doakan moga dipanjang jodoh hingga ke jinjang pelamin..Amin..



p/s : Gambar pertunangan akan diupload dalam post yang seterusnya..=)












2 tengah goreng:

Norul Rahim said...
December 24, 2012 at 12:35 AM  

salam. tahniah ya! selamat bertunang

muhamad zairi bin marzuki said...
December 24, 2012 at 12:43 AM  

Wa'alaikumussalam wbt..thanks norul.=)

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat