Popular Posts

kisah-kisah kue

paper yang pertama

23 April 2010 ·

Semalam 22hb april bermulalah final exam bagi aku. 
first paper semalam pukul 2.15pm sampailah 5.15pm..
alhamdulillah dah study sebaik2nyer untuk jawab paper tu tetapi 
al-kisahnya 
bila paper final dah ada di depan mata..
alahai susahnya soalan yang keluar semalam..
by the way aku jawab semua soalan tapi macam xberapa nak sure yang apa yang aku jawab tue betul coz macam bergabung-gabung pulak rumus2 yang aku guna tue..
tapi tak kisahla janji aku buat.. 
xbetul semua janji dapat kutip markah2 rumus  n markah belas kesian...
hahaha...


Lepas tepat pukul 5.15pm, miss amoi(jge exam) kutip kertas, 
bermulalah member2 dok sembang tanya yang tue yang nie tentang paper tadi,
aku tak dikecualikan gak la..
haha..
keluar ja dari tempat exam, member aku menyapa, 
"perghhhh....sem depan jumpe lagi..macam nak kantoi ja paper tadi..."
aku pown terus rasa kecut...
yela aku pun rasa tadi macam xperform yang terbaek...
tp insyaAllah mudah2han lulus la...
lagipun dah last semester kot..xkanla nak repeat 1 paper lagi...
membebankan n memningkan kepala bila nak difikirkan...
huhuhuhu...


Then petang tu lepas solat asar, 
aku ngan kawan aku c amir apa lagi kuar lepak2 kat jusco....
bukan lepak2 kosong tapi actually nak p beli aiskrim ja..
jalan punya la jauh..laz2 beli aiskrim kon sorang dua...
duduk dekat food court makan...
hahaha..
lawak2 cam budak2.. 
tapi takpe asalkan terhibur lepas amik paper tadi...
hehehe..


Pada sebelah malamnyer pulak aku dapat mesej dari hidayahton... 
xdela malam sangat pun, 
dalam lebih kurang nak pukul 8pm gak la... 
bermulalah mesej yang pelik2,
macam2 yang diperbualkan sampailah ke bab2 kawen, 
jodoh, kerja, kumpul duitla... 
yang agak lawak leyh lak die gurau2 cakap nak kawin muda... 
mau xcuak aku... 
belit punya belit buat2 xcuak tapi sebenarnya dalam hati ni punya resah dan gelisah... 
hahaha...


Lepas dah puas jalan2 kat jusco, aku pun beransurlah gerak balik uitm...
tapi be4 tu sempat lagi beli oblong ayam spesel..
hehehe.. 
buat alas perut nanti...



p/s : tiap2 sesuatu yang berlaku tu ada hikmahnya... macam yang berlaku pada aku, disebelah pagi diuji dengan soalan final yang mencabar pemikiran tapi di sebelah petang n malam pulak diberikan pelbagai nikmat ketenangan fikiran...best2..thanks Allah...


0 tengah goreng:

lalalala

Post a Comment

t!nggalkan j3jak s3kal! yeRr

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
Related Posts with Thumbnails

Corat-Coret

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^
Tahun Baru 2013..Azam Pun Baru..=)

Banyak misi yang perlu dilaksanakan bagi

tahun 2013. Semoga diberi kekuatan untuk

aku menghadapinya..=)

Gomo Kelate Gomo

^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^


Geng2 sEt!a

p3ngunjUng k3hOrmat